Επιθετική συμπεριφορα θηλυκου budgie

Συζήτηση με θέμα Επιθετική συμπεριφορα θηλυκου budgie, που ξεκίνησε από stampa, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 8 Απρ 2009.

 1. Καλησπέρα σε όλους,
  Έχει καμιά δεκαριά μέρες που η θυλικιά επιτήθετε στον αρσενικό, ενώ πριν ήταν μες στη φροντίδα, σε τι μπορεί να οφείλετε αυτή η συμπεριφορά? ευχαριστώ εκ΄των προτέρων
   
 2. Aggelos91

  Aggelos91 PB New Member

  Εγώ είχα παρατηρήσει αυτήν την συμπεριφορά όταν γέννησαν τα Lovebirds μου. Το θηλυκό ήταν επιθετικό προς το αρσενικό και το τσίμπαγε. Επίσης εάν δεν τα πήρες από την αρχή μαζί και έφερες μετά το θηλυκό. Έχω παρατηρήσει ότι τότε μετά από λίγες μέρες το θηλυκό θέλει δικά του τα πάντα και γίνεται επιθετικό. Καλά εννοείται ότι αν πήρες αργότερα και έβαλες μέσα το αρσενικό είναι πολύ λογικό. Και μην σου φαίνεται περίεργο που δεν άρχισε αμέσως. Έτσι γίνεται.
   
 3. τα εχω μαζι κανενα εξαμηνο και εκτος την επιθετικότητας είναι και αρκετά ήσυχα, λες να είναι σημάδι γέννας? είχα μέσα φωλιά και την έβγαλα σήμερα
  μήπως να την ξαναβάλω?
   
 4. υπόψειν δεν την έχω να ασχολείτε καθόλου με την φωλιά,σαν να μην υπάρχει.
    5. Δεν ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη γι αυτο...
  Τους εχεις κανει προετοιμασια?Διατροφη?Ηλικια?
  Καυγαδες υπαρχουν γενικοτερα μεταξυ των παπαγαλων,τα χωριζουμε αν φτανουμε στο σημειο τραυματισμου;))
   
 6. Διατροφή πλήρης παπαγαλίνη,αυγοτροφή,αυγο,λαχανικά,φρουτα και βιταμίνη στο νερό. Η θυλικιά είναι ενός χρόνου και ο αρσενικός 1,5.Όσο για τραυματισμούς ευτυχώς όχι. Την φωλιά να την ξαναβάλω ή όχι? Μήπως να τα χωρίσω?
   
 7. Elias_184

  Elias_184 PB New Member

  Ετσι εκαναν κι τα δικα μου κι μετα απο κατι μηνες μπηκαν στη φωλια κατα την γνωμη μου ειναι καλο να αφησεις λιγο ακομα την θυληκια να μεγαλοσει;))
   
Φόρτωση...