Επιθέσεις αρπακτικών σε εξωτερικές εκτροφές

Συζήτηση με θέμα Επιθέσεις αρπακτικών σε εξωτερικές εκτροφές, που ξεκίνησε από maria p, στο Forum 'Γενικές συζητήσεις για πουλιά' του PetBirds, 9 Μαϊ 2016.

Panagiota.
Best Answer Panagiota., 9 Μαϊ 2016
Μπράβο Μαρία που συγκέντρωσες τα θέματα που αφορούν επιθέσεις αρπακτικών, ώστε να αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τα πτηνα μας... Ολόκληρο το Post
 1. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το θέμα ξαναγίνεται επίκαιρο λόγω του επερχόμενου καλοκαιριού, που όλοι λίγο ως πολύ θα βγάζουμε για κάποιες ώρες ή και μόνιμα τα κλουβιά μας σε εξωτερικούς χώρους.

  Κάθε λίγο και λιγάκι, κάποιο μέλος εντυπωσιάζεται από τις επισημάνσεις περί των κινδύνων και τελικά προφανώς είναι λογικό κάποιος που δεν έχει βιώσει αυτήν την τραγική κατάσταση να την θεωρεί απίθανη.

  Δυστυχώς όμως, όχι μόνον απίθανο δεν είναι αλλά γίνεται ολοένα και συχνότερο ιδίως την ημέρα, λόγω της μεγάλης αύξησης των πληθυσμών της καρακάξας αλλά και το βράδυ από τα νυκτόβια, μπούφους και κουκουβάγιες.

  Προκειμένου να διευκολυνθούν οι απαντήσεις μας αλλά και για να υπάρξει μια πειστικότητα που μόνο πραγματικά (ατυχή) περιστατικά μπορούν να επιφέρουν, σταχυολόγησα μερικά θέματα που αφορούν επιθέσεις, με απώλειες ή όχι, κατά πτηνών των μελών μας, ώστε να είναι εύκαιρο σε δεδομένες εύλογες αμφιβολίες.

  Πριν παραθέσω την λίστα των περιστατικών, να μην παραλείψω να αναφέρω, πως υπάρχουν τόσο έτοιμα προστατευτικά στο εμπόριο, όσο και αυτοσχέδιες λύσεις, ιδανικές για κάθε βαλάντιο, στο τμήμα Ιδιοκατασκευές - Παρουσιάσεις εκτροφείων του forum μας.

  Παρακάτω θέματα σχετικά με επιθέσεις από τα πολύ περισσότερα που υπάρχουν καταγεγραμμένα και προσέξτε έχουμε περιστατικό προσπάθειας επίθεσης ακόμα και μέσα σε σπίτι.
  Να ευχηθώ, από τούδε και στο εξής να μην καταγράψουμε άλλο τέτοιο θέμα.
   
 2. Best Answer:
  Post #324355 by Panagiota., 9 Μαϊ 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά όλα όσα γράφεις Μαρία.
  Να προσθέσω μόνο πως τα γεράκια έχουν την τιμητική τους το χειμώνα.
  Τότε διαχειμάζουν τα περισσότερα στην Ελλάδα.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ευχαριστώ για την διευκρίνιση!
  Εννοείται ότι η προστασία πρέπει να είναι καθ' όλη την διάρκεια του έτους για τα πτηνά που διαβιούν μόνιμα σε εξωτερικό χώρο.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ε¨να θέμα που να έχει όλα τα χρήσιμα θέμα χρειαζόταν!! Σ ευχαριστούμε Μαράκι!!!! :D
   
 6. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Ψήφοι: 1
  Μπράβο Μαρία που συγκέντρωσες τα θέματα που αφορούν επιθέσεις αρπακτικών, ώστε να αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τα πτηνα μας από κάθε είδους επίθεση. Η επανάληψη ποτέ δεν έβλαψε. Από τη στιγμή που φροντίζουμε πουλιά σε κλουβιά είμαστε και υπεύθυνοι για την προστασία τους από αρπακτικά. Παρόλο που έχω φτιάξει προστατευτικα σε όλα τα κλουβιά μου θα μελετήσω ξανά τα θέματα που παρέθεσες προς ενημέρωση μου. Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!
   
  Panagiota., 9 Μαϊ 2016
  Best Answer
  #5
 7. Μπράβο Μαρία έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά! Στην περιοχή που μένω εγώ (Ρετζίκι, Θεσσαλονίκη), βλέπω καθημερινά καρακάξες και πολλές φορές έχω παρατηρήσει να κάνουν επιδρομές σε φωλιές σπουργιτιών, ψαρονιών και σε διάφορα άλλα πουλιά. Φοβάμαι πλέον και για τα δικά μου (παρόλο που είναι καλυμμένα)...:eek:
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δυστυχώς αν και πανέμορφες είναι πανούργες και αδίστακτες. Αρπακτικά γαρ....
   
 9. Όντως, ακούς το κράξιμο και τρέμεις μην έχει βάλει ως στόχο τα δικά σου πουλιά....
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...