Επηρεάζονται τα καναρίνια όταν είναι σε ατομικά κλουβιά;

Συζήτηση με θέμα Επηρεάζονται τα καναρίνια όταν είναι σε ατομικά κλουβιά;, που ξεκίνησε από manos ts., στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρίνιων' του PetBirds, 1 Ιαν 2009.

 1. manos ts.

  manos ts. PB New Member

  Καλησπέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους :)

  Ερώτηση :
  Επιρεάζονται τα καναρίνια όταν είναι μεγάλο διάστημα σε ατομικά κλουβιά; (κάθετες σιστοιχείες)
  θα ήθελα την γνώμη σας !
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member Article Writer

  Όταν λες επηρεάζονται; Σε τι πράγμα αναφέρεσαι;
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Οταν τα καναρίνια είναι σε ατομικά κλουβιά και δεν βλέπονται με άλλα αρσενικά συναγωνίζονται περισσότερο στο κελάηδισμα και το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν σταματανε να κελαηδούν σχεδόν καθόλου:D

  Αν όμως οι ατομικές συστοιχείες όπως αναφέρεις είναι μικρές σε μέγεθος και δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πουλιών για κίνηση, πιθανών να επηρεαστούν αρνητικά λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν απο θέματα υγείας.

  Εχω χρόνια αρσενικά καναρίνια σε άνετα τριόροφα κλουβιά και ουδέποτε επηρεάστηκαν αρνητικά είτε στην υγεία τους είτε στην ψυχολογία τους.

  Τα θηλυκά καναρινια είναι σκόπιμο για καποιες περιόδους να μπαινουν σε κλούβα πτήσης για να γυμνάζονται και να αντεπεξέλθουν καλύτερα την αναπαραγωγική περίοδο.
   
 4. manos ts.

  manos ts. PB New Member

  Αν υπάρξει γενικά πρόβλημα μακροπρόθεσμα λόγο του περιορισμένου χώρου.
   
 5. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  Η Georgina σου απάντησε ήδη για τον χώρο. Θα σου πω μόνο ότι υπάρχουν και συστοιχίες άνετες (μέγεθος σχεδόν σαν της ζευγαρώστρας), προτίμησε τέτοιες για να μην έχεις πρόβλημα. Σε μικρό χώρο η υγεία των πουλιών επηρρεάζεται λόγω κακού μεταβολισμού (παίζει μεγάλο ρόλο το πέταγμα στο μεταβολισμό τους, αλλά και στη λειτουργία πολλών οργάνων) και εύκολης πάχυνσης. Τα πουλιά που δεν έχουν χώρο να πετάξουν από το ένα κλαδί στο άλλο παχαίνουν πολύ εύκολα.
   
 6. manos ts.

  manos ts. PB New Member

  Ευχαριστώ
  Πολύτιμες οι όποιες πληροφορίες σας!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...