Πρόσφατα

Επίπεδα υγρασίας στο σπίτι

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
Thread starter #1
Εχοντας το ζευγαράκι μου εντός του σπιτιού μιας και βρισκόμαστε στην φάση κλωσσίματος των αυγών, αναρωτιόμουν ποιό θα ήταν το ιδανικό επίπεδο υγρασίας μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην ειναι βλαβερό το περιβάλλον για το ζευγάρι και τους νεοσσούς που αναμένουμε και με ποιόν τρόπο μπορούμε να το πετύχουμε.

Να σημειώσω ,αν είναι απαράιτητο, οτι το σπίτι έχει κεντρική θέρμανση και η μεση θερμοκρασία καθόλη την διάρκεια της ημέρας,έιναι γύρω στους 22 βαθμούς. Πως μπορώ να μετρήσω την υγρασία και τι να κάνω για να διατηρήσω ενα υγιές επίπεδο για τα πουλάκια?
 
#2
Georgina καλημέρα.
Έχεις ανάγκη από ένα υγρασιόμετρο. Το που θα το βρείς τώρα είναι ένα θέμα. Έχουν όλοι όσοι έχουν e-shops, για τα πουλιά, αλλά και κάποιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Θερμόμετρο και υγρασιόμετρο μαζί στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Επίσης χρειάζεσαι σχετική υγρασία από 45% - 60%, ειδικά κατά την ημέρα -ες της αναμμενόμενης εκκόλαψης.
Θα σου στείλω και pm.
 
#3
Τζωρτζινα καλημερα

εχω ακουσει -και οι παλιοι θα με διορθωσουν εαν ειναι φημες-
οτι ενα μπολακι με νερο ακριβως κατω απο εκει που κρεμεται η φωλια βοηθαει

ΜΦΧ
Πανος
 
#4
Η θερμοκρασία που έχεις νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλή.
Η υγρασία στον χώρο εκτροφής πρέπει να είναι πάνω από 50%.
Στον δικό μου χώρο φροντίζω να είναι περίπου 65% ειδικά όταν τα αυγά κοντεύουν να σκάσουν δηλ. από την 12η ημέρα περίπου.
Την θερμοκρασία και την υγρασία την ελέγχω με ένα θερμόμετρο-υγρόμετρο που έχω μόνιμα στο εκτροφείο μου.
 
#5
Το μπωλάκι πρέπει να είναι πάνω σε μία πηγή θερμότητας, έτσι ώστε να εξατμίζεται και να ανεβάζει τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας στο χώρο.
Άλλη λύση είναι το ψεκαστήρι.
ΑΝΑΓΚΑΙΟ όμως ΕΙΝΑΙ το υγρασιόμετρο!
 

g-kiss

PB New Member
#6
καλο ειναι να προμηθευτεις μια τετοια συσκευη,κοστιζει περι τα 10-15euro.εαν θελεις να ανεβασεις τα επιπεδα υγρασιας στο σπιτι βαλε απο μια βρεγμενη πετσετα πανω στα σωματα του σπιτιου.
 

mgerom

Honored Member
#7
Βρήκα στο LIDL τον υγραντήρα με 29.90ευρώ
με μεγάλο δοχείο,για μεγάλη διάρκεια.
Στην χαμηλή σκάλα κρατάει όλη την ημέρα.
Ειναι μια πολύ καλή κατασκευή.
 

Συνημμένα

#8
Georgina, υγρασιόμετρο σαν αυτό που είναι στην πρώτη φωτογραφία του Μάκη(δεξιά,το στρογγυλό) βρίσκεις στα φαρμακεία. Δεν είναι ηλεκτρονικό, είναι κλασσικό με διμεταλλικό έλασμα & κοστίζει περίπου 15Ε.
 
Top Bottom