Εξημέρωση Lovebird

Συζήτηση με θέμα Εξημέρωση Lovebird, που ξεκίνησε από may-queen88, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 14 Αυγ 2009.

 1. Σκοπεύω να αγοράσω Lovebird (σας έχω πριξει έ?) και ξέρω ότι για να εξημεροθούν τα ακουμπάς στο στήθος σου και τα χαιδεύεις αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό δουλεύει μόνο σε νεαρά πουλιά ή και ενηλικιωμένα.
   
 2. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  Εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο:confused:
   
 3. may-queen88 αν το πουλάκι δεν είναι εξημερωμένο δεν θα κάτσει να το ακουμπήσεις στο στήθος, θα φτερουγίζει από εδώ κι από εκεί και θα σου δαγκώνει τα δάχτυλα. Θα πρέπει πρώτα να εξημερωθεί όσο θα είναι στο κλουβί του, να φτάσει σε σημείο δηλαδή να μη σε φοβάται, να σε πλησιάζει, να τρώει απ' το χέρι σου κλπ και μόνον τότε -κατ' εμέ- θα είναι ώρα να το βγάλεις απ' το κλουβί, να το ακουμπάς, να το χαϊδεύεις και να παίζεται μαζί.

  Θέλει αρκετή προσπάθεια, υπομονή κι επιμονή για να εξημερώσεις ένα πουλάκι. Και θέλει χρόνο για να πετύχεις το σκοπό σου... είτε λίγες μέρες είτε μερικές βδομάδες ή και ολόκληρους μήνες πιθανόν. Εξαρτάται απ' το πουλί και την συμπεριφορά σου προς αυτό για το πόσο χρονικό διάστημα θα σου πάρει.

  Θα πρέπει να του αφιερώνεις αρκετό χρόνο, να ασχολείσαι μαζί του, να του μιλάς ήρεμα και να του δίνεις τροφές με το χέρι σου. Εννοείται πως δεν πρέπει να κάνεις απότομες και γρήγορες κινήσεις κι ότι δεν πρέπει να κάνεις ο,τιδήποτε που μπορεί να το φοβίσει και κατά συνέπεια να το απομακρύνει από εσένα.

  Καλή επιτυχία! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...