Εξημέρωση μικρου παπαγαλου

Συζήτηση με θέμα Εξημέρωση μικρου παπαγαλου, που ξεκίνησε από giannis sake, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 17 Μαρ 2009.

 1. giannis sake

  giannis sake PB New Member

  Έχω ένα παπαγαλάκι εδώ και 3 εβδομάδες . Έχω κάνει αρκετά βήματα για την εξημέρωση του , μέχρι που άρχισε να τρώει και από το χέρι μου ( πάντα μέσα στο κλουβί του ) . Τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποκτήσω πλήρως την εμπιστοσύνη του ώστε να είμαι σε θέση να το βγάλω και έξω από το κλουβί ;
   
 2. mlt

  mlt PB New Member

  Προσωπικά, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχω "ρίξει" πολλές ματιές, και όχι απλά ματιές, σε όλα τα τόπικ που αφορούν τα μπάτζι.
  Έχω διαβάσει όλα αυτά τα τόπικ και κάθε φορά που τα διαβάζω σκέπτομαι, ότι πολλά από όσα έχουν γραφεί σε αυτά, θα είναι και αναμενόμενα και επαληθεύσιμα, στην περίπτωση αγοράς ενός καινούργιου μπάτζι.
  Όμως, το κάθε νέο μου παπαγαλάκι με εκπλήσει-ευτυχώς ευχάριστα-με τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει, ως ξεχωριστό άτομο, με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
  Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν με τον Τιραμόλα, από τις 12/12/08 που τον έφερα στο σπίτι.
  Λες και πρόκειται για ένα άλλο ξεχωριστό είδος μπάτζι, "τρελαμένο" ευχάριστα. Ίσως σε αυτό να συνετέλεσε, το ότι είναι μόνος του στο κλουβί και το ότι έχει "ερωτευτεί" παράφορα το ένα από τα 4 παιχνίδια που έχει στο κλουβί του
  Το νέο μου θηλυκό παπαγαλάκι, που το έχω ήδη επτά ημέρες σε καραντίνα μακρυά από τα άλλα, μου έχει επιφυλάξει, τουλάχιστον έως τώρα, διαφορετικές, άγνωστες εκπλήξεις.
  Άν και ελάχιστα ασχολούμαι μαζί του, όταν βάζω-από εχθές-το χέρι μου μέσα στο κλουβί του, όχι μόνον δεν τρομάζει, αλλά είναι και "θρασύτατο"
  Άλλοτε έρχεται και γαντζώνεται μπροστά μου ανάποδα, πάνω στα κάθετα κάγκελα του κλουβιού με το κεφάλι προς τα κάτω, την ουρά προς τα επάνω, έτσι που βλέπω την έδρα της και άλλοτε χτυπάει με νευράκια το καθρεπτάκι με το κουδουνάκι που της έχω προσωρινά και που βρίσκεται σε απόσταση 3 εκ από το πρόσωπό μου.
  Όταν φαντάζομαι, τί θα μπορούσαν να σημαίνουν αυτά της τα καμώματα, βάζω τα γέλια άθελά μου.
  Πιστεύω δε ότι η καραντίνα, θα καθυστερήσει πάνω από μήνα, διότι σκέπτομαι να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της, μήπως και καταφέρω να την εξημερώσω.
   
Φόρτωση...