Πρόσφατα

Εξημέρωση καναρινιών με τον άνθρωπο

Thread starter #1
Όταν πήρα τα πρώτα μου καναρίνια ήθελα να έρθω σε πιο άμεση επαφή και έτσι αποφάσισα να τα εκπαιδεύσω ώστε να μην με φοβούνται και να έρχονται στο χέρι μου.Αφιέρωσα πολύ χρόνο στην Κατερινούλα μου βάζοντας μέσα το χέρι μου στο κλουβί και στο δάχτυλο μου τροφή που δεν είχέ ξαναφάει μήπως με την τεράστια περιέργια που έχουν τα καναρίνια την προσελκίσω. Στην αρχή ήταν φοβισμένη αλλά σιγά σιγά έφαγε από το δάχτυλο μου και μετά δεν δυσκολεύτηκα να ανέβει πάνω σε αυτό. Το επόμενο μάθημα ήταν να την βγάλω έξω από το κλουβί (φυσικά μέσα στο σπίτι και με κλειστά παράθυρα) και να δω αν μπορούσε να κάτσει στο δάχτυλο μου. Το αποτέλεσμα ήταν με επιτυχία. Επιτέλους μπόρεσα όχι μόνο να μένει στο δάχτυλο μου αλλά να την χαιδεύω. Για όποιον θέλει να το επιχειρήσει χρειάζεται πολύ υπομονή, να προσέξει τον χώρο που θα το αφήσει έξω (π.χ. να μην έχει στο χώρο εχμυρά αντικείμενα, να έχει κουρτίνες κλειστές, να μην έχει δοχεία με νερό όπως ενυδρείο χωρίς καπάκι κ.α.) και να μην τα πιάσει ξανά με την χούφτα του γιατί θα χαλάσει η εκπαίδευση και μετά φτου και απ' την αρχή . Υ.Γ. για να ανέβει εύκολα στο δάχτυλο σας χαιδευτε το λίγο στο στήθος. Καλή επιτυχία.
 

Συνημμένα

zxvt

PB New Member
#3
Μπράβο Αντώνη! δεν γνώριζα οτι αυτά τα κολπάκια πιάνουν και στα καναρίνια! Να τα χαίρεσαι!
 

MyriamK

PB New Member
PBCP Contributor
#4
Από τότε που πήρα τον Ρίκο (fife fancy καναρινι) άλλαξα πλήρως γνώμη για τα καναρίνια..Είναι πολύ κοινωνικά, φιλικά και σ'εμπιστεύονται αν προσπαθήσεις λίγο..Τον έχω 2 εβδομάδες και ήδη τρώει από το χέρι μου! Είναι τόσο γλυκός! Ελπίζω να τα καταφέρω να ανέβει στο δάχτυλο..Ακόμα διστάζει λιγάκι..;)

Πολύ ωραία τα βιντεάκια! Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές..
 
#5
τί όμορφα βιντεάκια! Απέδωσαν η υπομονή σου και ο χρόνος που αφιέρωσες στο πουλάκι σου!
 
#12
Γλύκα η Κατερινούλα! Μπράβο για την υπομονή σου και το αποτέλεσμα βέβαια.
Ο καθηγητής των αγγλικών μου είχε ένα καναρίνι το οποίο καθόταν στον ώμο του ή στη γραφομηχανή με τις ώρες. Του είχε αδυναμία και μάλιστα τις ώρες που είχε μάθημα το καναρινάκι το είχε πια μάθει και τον ειδοποιούσε. Έχω δει και φωτογραφίες, ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο!
 
Top Bottom