Ενώ είναι πυρωμένα η κανάρα έκανε μόνο ένα αυγό

Συζήτηση με θέμα Ενώ είναι πυρωμένα η κανάρα έκανε μόνο ένα αυγό, που ξεκίνησε από ritz13, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Μαρ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 1 Απρ 2016
με αυτά και μ' αυτά, θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τη ζωή έστω κι αν πρόκειται για τη ζωή ενός και μόνο εμβρύου. Και να σεβόμαστε το... Ολόκληρο το Post
 1. ritz13

  ritz13 PB New Member

  Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ένα ζευγάρι Timbrado που έχω, ενώ έχω κάνει προετοιμασία των πουλιών από αρχές Φεβρουάριου (40 ήμερες ο αρσενικός και 25 η θηλύκια) και ενώ τα πουλιά είναι πυρωμένα η κανάρα έχει κάνει μόνο ένα αυγό, από τις 27/3 έκατσε 2 βραδιές στη φωλιά ενώ εχθές το βράδυ όχι.Τα πουλιά τα ένωσα από 20/3 και 22/3 είχαν ήδη έτοιμη φωλιά.
   
 2. Best Answer:
  Post #315265 by alicedros, 1 Απρ 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό που περιγράφεις.
  Για λόγους κυρίως κακής ή μικρής προετοιμασίας ο οργανισμός προετοίμασε μόνο ένα αυγό
  Και φυσικά δεν υπάρχουν όλα όσα ορμονικά χρειάζονται για να κάνουν το θηλυκό να έχει ολοκληρωμένη ωοτοκία και "βιδωμένη" επώαση.
  Η σωστή φωλιά και ωοτοκία, νομίζω πως θα καθυστερήσουν μια δυο βδομάδες ακόμη....
  Σου προτείνω να απομακρύνεις το αυγό και να ετοιμαστείς για νέα φωλιά και ωοτοκία που πιστεύω θα γίνει σύντομα αν δεν υπάρχουν οργανικά προβλήματα.
   
 4. ritz13

  ritz13 PB New Member

  Οπότε συνεχίζω τη διατροφή με αυγό, λαχανικά και φρούτα και αναμένω.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ναι ....χωρίς όμως υπερβολές..
   
 6. ianos

  ianos Daily Active Member

  Σήμερα ενημερώθηκα από φίλη μου που της έχω δώσει καναρίνια ότι τελικά η κανάρα της έκανε ένα και μόνο αυγό και το κλώσσαγε. της είπα να την αφήσει έως να είναι πιο έτοιμος ο αρσενικός, τον οποίο έχει στο ίδιο κλουβί. Η κανάρα μετά από 10 ημέρες κλωσήματος έκανε και δεύτερο αυγό και συνέχισε να κλωσά. της είπα να την αφήσει για 14 μέρες επίσης και το έκανε. Εχθές βγήκε το μωρό και οι δύο γονείς το φροντίζουν.
  με αυτά και μ' αυτά, θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τη ζωή έστω κι αν πρόκειται για τη ζωή ενός και μόνο εμβρύου.

  φιλικά

  γιάννης
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Και να σεβόμαστε το γεγονός πως τα καναρινάκια που έχουμε στην "κατοχή" μας (δεν μ αρέσει τόσο αυτή η λέξη, δεν είναι πράγματα) δεν είναι μηχανές που κάνουν αυγά και μωρά... είναι ζωντανοί οργανισμοί με προσωπικότητα, χαρακτήρα, παραξενιές, και σαν όλα τα πλάσματα του Θεού, δεν είναι τέλεια.... Οι συμπεριφορές τους δεν υπακούν σε κανόνες.. Και λάθη θα κάνουν και θα αρρωστήσουν. Αν μια κανάρα δε θέλει να κάνει φωλιά, δε θα κάνει! Αν θα κάνει μόνο 2 αυγά αυτό δεν σημαίνει πως έχει πρόβλημα.. Εμείς της δίνουμε όλες τις επιλογές που μπορούμε, όλη την απαραίτητη διατροφή, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της περιόδου αυτής, και από κει και πέρα πρέπει να περιμένουμε πότε θα είναι έτοιμη, πότε η φύση και το ένστικτο της θα της "προστάξουν" πως ήρθε η ώρα να χτίσει τη φωλιά της. Αλλά είναι υποχρέωσή μας, από τη στιγμή που τα έχουμε σε ένα κλουβί, να σεβόμαστε τις ανάγκες τους και να τα φροντίζουμε όπως τους αξίζει.

  Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένα.. το λέω γιατί το πιστεύω ακράδαντα.. πρέπει να τα βλέπουμε σαν ζωντανά πλάσματα και όχι σαν μηχανάκια..
   
  alicedros, 1 Απρ 2016
  Best Answer
  #6
Φόρτωση...