Αγορά Ενδιαφέρομαι να αγοράσω Amazon yellow crowned (αρσενικό)

Συζήτηση με θέμα Ενδιαφέρομαι να αγοράσω Amazon yellow crowned (αρσενικό), που ξεκίνησε από JohnP, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 18 Δεκ 2015.

 1. JohnP

  JohnP PB New Member

  Καλημέρα,

  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αρσενικό Αμαζονίου έως 2 ετών για συντροφιά με την δικιά μου. Απαραίτητα να έχει γίνει έλεγχος φύλου και φυσικά να είναι υγιής.

  Ευχαριστώ και καλές γιορτές!
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Mη με βάζεις σε πειρασμό να σου στείλω το δράκουλα. :rolleyes:
   
 3. JohnP

  JohnP PB New Member

  Καταστροφέας μην είναι...τα υπόλοιπα τα αντέχουμε! Γιατί η δικιά μου ενώ είναι ήσυχη....στην καταστροφή είναι μάνα! Έχει σαν παιδί τις ανησυχίες της :thumbsup::p:D
   
 4. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Μόνο καταστροφέας δεν είναι. Όλα τα άλλα "προτερήματα" τα έχει. Σας πέφτει λίγο γεροντοπαλήκαρο όμως... Ετών 10 αισίως.

  Αλήθεια γιατί θέλεις τόσο μικρό σε ηλικία? Δεν διευκρινίζεις αν θέλεις ήμερο πουλί κι επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψιν σου πόσο δυνατά και πολύ φωνάζουν ένα ζευγάρι αμαζονίου. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μαζέψουν υπογραφές για να σε διώξουν απο την πόλη.:D Το ένα μόνο του να θεωρήσεις ότι δεν πιάνει μια απο φωνή.
   
 5. JohnP

  JohnP PB New Member

  Η πραγματικότητα είναι αυτή που έγραψα στο αρχικό μήνυμα, δηλαδή ότι ψάχνω συντροφιά. Δεν με απασχολεί που λέει ο λόγος και 20 χρονών να είναι, αρκεί να είναι συνεργάσιμος. Το 2 ετών το είπα, επειδή θεωρώ ότι μέχρι εκείνη την ηλικία μπορείς να τον "πλάσεις" στα μέτρα σου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι εάν προσφέρεις σε οποιοδήποτε παπαγάλο μεγαλύτερης ηλικίας αγάπη και φροντίδα, δεν θα στο ανταποδώσει, αλλά νομίζω ότι η προσαρμογή δεν θα είναι τόσο εύκολη όπως τον μικρό.

  Για το άλλο θέμα του θορύβου, το έχουμε ξανασυζητήσει σε παλαιότερο θέμα και το γνωρίζω. Θα δούμε στην πορεία, προς το παρόν σημασία έχει να βρει παρέα και αυτό με απασχολεί μόνο.
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Έχεις δεύτερο κλουβί για καραντίνα? Όταν έρθει η ώρα να τα βάλεις μαζί σε τι κλουβί θα ζουν?
   
 7. JohnP

  JohnP PB New Member

  Ναι, το παλιό που την είχα. Έτσι κι αλλιώς για όσο διάστημα χρειαστεί θα τα έχω σε διαφορετικά κλουβιά μέχρι να δω ότι παίζουν χωρίς προβλήματα όταν είναι έξω. Αλλιώς....θα χυθεί αίμα! :)
   
 8. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Διαφορετικά κλουβιά και διαφορετικά δωμάτια επίσης. Αυτός είναι αν δεν τον έχεις δει https://petbirds.gr/threads/joey-o-τρίτος-amazon-μου.24978/

  Φέτος έψαξα πολύ για του βρω ταίρι και δεν βρήκα αυτό που ήθελα. Επειδή πιστεύω πραγματικά ότι ζουν καλύτερα αυτά τα πουλιά όταν κρατιούνται σε ζευγάρια (2 σε αριθμό εννοώ, ανεξαρτήτως φύλου) δώσμου λίγο χρόνο να το επεξαργαστώ κι αν κι εσύ τον θέλεις το ξανασυζητάμε.

  Πραγματικά δεν μου είχε περάσει ποτέ ως τώρα η ιδέα απο το μυαλό να τον δώσω μέχρι που διάβασα το μηνυμά σου.
   
 9. JohnP

  JohnP PB New Member

  OK, σκέψου το και ξαναμιλάμε. Θα χαρώ πολύ να την τακτοποιήσω, να σε ενημερώσω όμως ότι η δικιά μου θα γίνει 4, στις 15 Μαϊου. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας (θεωρώ πως όχι), αλλά εσύ το κατέχεις καλύτερα το άθλημα. :thumbsup:
   
 10. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Γενικότερα η διαφορά ηλικίας δεν παίζει κανέναν ρόλο σε τίποτα. Η Φοίβη μου ήταν μετρημένα 16 χρονών σε κλουβί και δεν γνωρίζω αν ήταν αλήθεια 36 ή 56 χρονών αφού ήταν εισαγωγής απο τον καιρό που το εμπόριο άγριων πουλιών μεσουρανούσε. Αυτό δεν τους εμπόδισε να δέσουν σαν ζευγάρι και να μεγαλώσουν επιτυχώς τα μωρά τους.
   
 11. evans

  evans PB Member

  Όπως είναι Ανέστη σε κλουβί και στο ταχυδρομείο να τον ξεφορτωθείς :p Όπως είπε και ο Ανέστης παραπάνω τα πουλιά δεν ζητάνε "βιογραφικό" όπως εμείς άμα είναι να επιλέξουν:rolleyes: ταίρι. Επιπλέον,, αν τα πουλιά επειχηρησουν να αναπαραχθούν τι θα κάνεις με τα μικρά
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  :eek:
  Τι εννοείς ήταν;
   
 13. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

 14. JohnP

  JohnP PB New Member

  Ανέστη κάτι άσχετο, τους έχεις και τους 4 μέσα στο σπίτι μαζί σου ή έχεις διαμορφωμένο χώρο ?
   
 15. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Oι 2 γονείς έξω (1 πλέον) και οι δυο μικρότεροι μέσα εδώ και λίγες ημέρες. Οι μεγάλοι είναι απλώς κάτω απο υπόστεγο και το κλουβί ακουμπά σε τοίχο.
   
 16. JohnP

  JohnP PB New Member

  Δεν ξανακάνω το λάθος να την βγάλω έξω, την έβγαλα για μερικούς μήνες το πρώτο καλοκαίρι που την πήρα και είδα και έπαθα να την συνεφέρω από την ηχορύπανση....μέσα είναι παναγίτσα! Αλλά εσύ με τόσους λογικά θα έχεις συμφωνική! :faceplm:faceplm:D
   
 17. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Tους μέσα τους μικρούς που τους μεγάλωσα κιόλας, κι εγώ τους κουμαντάρω σαφώς καλύτερα σχετικά με τη φωνή, άσε δε που τους μιλάω με τα ονόματά τους και σταματάνε για να με ακούσουν. Αν είχα και τους 4 μέσα ή θα είχα κουφαθεί ή θα φορούσα ζουρλομανδύα. :p Οι γονείς έξω όσο δεν ακούν άλλο ζευγάρι αμαζόνες είναι μια χαρά. Τα καλοκαίρια που τους είχα όλους μαζί έξω κόντευαν να σηκωθούν τα δέντρα και να αλλάξουν περιοχή. :cool: Παίζουν ρόλο σαφώς πολλά σχετικά με την τοποθεσία και με το πως εκλαμβάνεις την ένταση τους.
   
 18. JohnP

  JohnP PB New Member

  Μόνο όταν βλέπει την γυναίκα μου να έρχεται δίπλα μου κράζει...εάν είμαστε οι δύο μας στο χώρο, όλη μέρα θα είναι παναγίτσα, σφυρίγματα, ομιλία, κελάϊδημα. Γυναίκες φίλε, δεν γίνετε να επιβιώσουν δύο+ μαζί στον ίδιο χώρο!
   
 19. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Οι κραυγές είναι το λιγότερο μπροστά στις δικές μας αιματοχυσίες. Αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος. :p
   
 20. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Γιάννη αυτές τις ημέρες το σκέφτηκα καλά και το συζήτησα με την υπόλοιπη οικογένεια αν και τα πουλιά είναι καθαρά δική μου τρέλα. Ήθελα όμως να ξέρω ότι νιώθει και η γυναίκα μου τουλάχιστον το ίδιο με εμένα. Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι προκειμένου να περάσει όλο το χειμώνα μόνος του (μιας και δεν καθόμαστε έξω καθόλου αυτη την εποχή) και με το ενδεχόμενο να μην βρω ούτε του χρόνου το ταίρι που ήθελα γι'αυτόν ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα γι'αυτόν να τον αποχωριστούμε αφού πρόκειται να πάει σε σπίτι με παρέα. Δεν βάζω αγγελία πώλησης του διότι όπως σου ξαναέγραψα πιο πριν δεν είχα καν σκεφτεί αυτό εδώ το ενδεχόμενο δηλαδή να τον πουλήσω. Θεωρούσα δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα του έβρισκα ταίρι. Δεν τον πουλάω λοιπόν γενικώς κι αορίστως αλλά συμφωνώ με τη λογική ότι θα πάει σε άλλα χέρια όπου θα ζήσει με ένα θηλυκό.

  Πριν αποφασίσεις θα ξαναγράψω κι εδώ 2 πράγματα γι'αυτόν που ίσως επηρεάσουν τη γνώμη σου γι'αυτόν αφού τον δεις απο κοντά μιας και η απόσταση δεν δίνει την ευκαιρία να τον δεις πριν τον πάρεις. Όπως έχω ξαναπεί λοιπόν, είναι 10 ετών σύμφωνα με τον Αργυρού κι ο λόγος που δεν φοράει δαχτυλίδι είναι επειδή δεν πήρε νωρίς είδηση ότι οι γονείς του είχαν μωρό στη φωλιά. Έχει καταστρέψει μόνιμα (στο πρώτο του σπίτι) τα φτερά πτήσης και την ουρά του σε σημείο που δεν ξαναφυτρώνουν κι έτσι δεν πετάει καθόλου. Με άλλα λόγια θα μπορούσε άνετα να καθίσει σε σταντ ακόμη κι έξω. Μιλάει αρκετά, πολλά απο τα οποία δεν τα έχουμε ξεκαθαρίσει, σφυρίζει αλλά και κράζει. Είναι κτητικός με το κλουβί του και το ταίρι του και είναι ικανός να το προστατεύει μέχρι θανάτου στην κυριολεξία (του δικού μου μάλλον :p). Ήταν όμως κι εξαιρετικός πατέρας στην γέννα απο την οποία έχω τα μικρά του. Όσο ζούσε μαζί με τη Φοίβη με δυσκόλευε πολύ ακόμη και να καθαρίσω το κλουβί τους εσωτερικά, όμως έτσι να ήταν πιθανόν με κάθε αρσενικό. Δεν ξέρω τι πουλί είχες στο μυαλό σου αλλά ο Τζόι δεν είναι το μέσο πετ άμαζον το οποίο μπορείς να χαιδεύεις, διότι δαγκώνει. Αλλά όποιο άμαζον και να αγοράσεις, αν δέσουν σαν ζευγάρι δεν θα είναι και τα καλύτερα πετς κατά τη γνώμη μου.

  Η τιμή που θα σου τον δώσω αν ενδιαφερθείς γι'αυτόν είναι 400 ευρώ, λιγότερα απ'οσα τον αγόρασα. Τέλος η στήριξη και η βοήθειά μου είτε πάρεις τον Τζόι, είτε πάρεις κάποιο άλλο να ξέρεις ότι θα είναι η ίδια στο 100%. :)
   
Φόρτωση...