Ενα μικρό, χρήσιμο μυστικό

Συζήτηση με θέμα Ενα μικρό, χρήσιμο μυστικό, που ξεκίνησε από mgerom, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Ιαν 2014.

 1. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Πολλές φορές η απειρία των θηλυκών πουλιών οδηγεί σε άσχημες κατασκευές φωλεών.Η συνηθέστερη κακοτεχνία ; υπερβολικό “γέμισμα” της φωλιάς με υλικό. Το πάθος των νεαρών θηλυκών τις οδηγεί σε υπερβολές που τελικά έχουν άσχημες συνέπειες. Μια ρηχή φωλιά δεν προσφέρει ασφάλεια στους νεοσσούς. Καθώς η μεγάλη παραμονή στην φωλιά του θηλυκού γίνεται αιτία να “κολλήσουν” στην κοιλιά τα 2-3 ημερών μικρά, ένα απότομο ή απρόσεκτο σήκωμα και το μικρό βρίσκεται στο πάτο του κλουβιού. Αυτό κάποιες φορές συμβαίνει ακόμα και με τα αυγά. Στην φωτογραφία ένα μικρό ...τρυκ. Τοποθετόντας στο κατώφλι της φωλιάς σε ύψος 1-1,5 πόντου, αυτήν την μικρή πατήθρα, αναγκάζουμε το θηλυκό να κάνει εκεί την πρώτη στάση. Τις περισσότερες φορές αυτή η λίγων δευτερολέπτων αναμονή εκεί, είναι αρκετή για να ”πέσει” ο νεοσσός ή το αυγό πάλι στην φωλιά. Αλλά προσφέρει και μια ωραία εξέδρα, κατά την περίοδο που ετοιμάζονται τα μικρά για την πρώτη αναχώρηση απο την φωλιά, για το πρώτο πέταγμα.

  to-skali.jpg
   
 2. Πολύ έξυπνη και χρήσιμη ιδέα, ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτό το μυστικό μαζί μας Μάκη!
   
 3. xaris1993

  xaris1993 PB New Member

  Καλο! , βεβαια εγω ποτε δεν αντιμετωπησα τετοιο προβλημα.... παντα τις φωλιες τις φτιαψνουν με βαθος.
   
 4. geo_ilion

  geo_ilion PB New Member

  και να πω δεν εχεις δικια μακη απο πρωταρες σιγουρα σε ευχαριστουμε πολυ για το μυστικο
   
 5. orion

  orion PB New Member

  δοκιμασμένο και αποτελσματικό ;)
   
 6. Μακη ευχαριστουμε ,πολυ καλο ,επισεις καθυστερει να βγουν οι νεοσσοι και ενα δυο μερες εξω ,οποτε θα ειναι και ποιο δυνατοι ;)
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Πολύ καλό τρικάκι, αλλά δυστυχώς δουλεύει σε τέτοιας κατασκευής φωλιές . Για όσους ''δουλεύουμε'' με ακάλυπτες περιμετρικά φωλιές, δεν μπορεί να μπει το πατηθράκι- εμπόδιο- εξέδρα ...ίσως βέβαια είναι καιρός να προμηθευτούμε παρόμοιες.
   
 8. Peri27

  Peri27 PB New Member

  Πανεξυπνο κολπακι! Ευχαριστουμε! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...