Ελληνικό καναρίνι; (Ελληνικός τραγουδιστής)

Συζήτηση με θέμα Ελληνικό καναρίνι; (Ελληνικός τραγουδιστής), που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 6 Φεβ 2016.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Σήμερα παρακολουθώντας βίντεο στο youtube έπεσα πάνω σε αυτό :

  Είναι πλέον αναγνωρισμένη αυτή η ράτσα ? μοιάζουν όμορφα πουλιά πάντως και αν έχουν αυτές τις φωνητικές ικανότητες που αναφέρονται στο βίντεο σημαίνει πως μιλάμε για πολύ δυνατά πουλιά φωνής, πάντως δεν βρήκα κάποιο άλλο βίντεο να ακούσω :(

  Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο για αυτά ?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

 3. Nontas

  Nontas PB New Member

 4. evans

  evans PB Member

  Λέει ότι είναι ζευγάρωμα timbrado με malinois,μπαστάρδεψε τις ράτσες και άρχιζε να τις εμπλουτίζει με διάφορα κελαιδίσματα άλλων πουλιών.Άραγε αυτές οι καρδερίνες που πήρε το μάτι μου έχουν δαχτυλίδι:rolleyes:;Eπίσης αυτό με το κλείσιμο στο σκοτάδι μου θυμήζει μπαούλιασμα και όχι εκπαίδευση το βρίσκω απαίσιο να κλείνει τα πουλιά στο απόλυτο σκοτάδι.Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το πουλί πρέπει να μένει σε μικρό κλουβί όπου ίσα ίσα χοροπηδά,δηλαδή τί θα γίνει άμα μένει σε ζευγαρώστρα;
   
 5. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Μακάρι να το στηρίξουν αρκετοί και να έχουμε και εμείς το δικό μας καναρίνι σαν φωνή πάντως στα δικά μου αυτιά με εντυπωσίασε.

  Όλες οι Ράτσες που επικρατούν αυτήν την στιγμή δημιουργήθηκαν από μπασταρδεματα καναρινιών εκείνης της εποχής στο φόρουμ υπάρχουν πολύ ωραία άρθρα σχετικά με τις μίξεις εκείνης της εποχής.. Και δυστυχώς είναι απαράβατος κανόνας ότι όλα αυτά τα καναρίνια φωνής για να βγουν οι συγκεκριμένες Ράτσες μπαουλιάστικαν από προκειμένου να δημιουργηθούν.. Ακόμα και τα καναρίνια φωνής που προορίζονται για διαγωνισμούς μπαίνουν σε απόλυτο σκοτάδι από τον 8 μήνα αν δεν κάνω λάθος μαζί με το καναρίνι εκπαιδευτή προκειμένου να πάρουν όλες αυτές τις μελωδίες που απαιτούνται χωρίς να αποσπά τίποτα άλλο την εκπαίδευση τους.
   
 6. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eπειδή τυγχάνει αρκετοί να γνωρίζουμε τον εκτροφέα, το εγχείρημα έμεινε ημιτελές και ατελέσφορο ..
   
 7. jod214

  jod214 PB New Member

  πολυ ωραιο τραγουδι!
   
 8. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σε κλουβάκι μικρό μπαίνουνε στην διδασκαλία εκμάθηση των τραγουδιών.Δεν κάνει όλο τον χρόνο να είναι σε μικρό κλουβί και επίσης αν ήτανε σε ζευγαρώστρα θα πέταγε δεξιά αριστερά και δεν θα αφοσιωνότανε στο ρεπερτόριο και στους ήχους που θέλουνε να εκπαιδευτούν.
   
 9. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  δηλαδή,φίλε Νίκο; ανέλυσε το μας,σε παρακαλώ πολύ..
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δημήτρη στα links που αναφέρονται πιο πάνω, θα βρεις όλες τις απαντήσεις σου :)
   
 11. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Προσπάθησε κάποιος γνώστης των φωνών και των αγρίων πουλιών, να φτιάξει αυτό το καναρίνι, ''μπολιάζοντάς το'' με φωνές τσιχλονιού, τουρλιού, καρδερίνας, παπαδίτσας, αηδονιού ...γενικά με φωνές αγρίων. Όμως δούλευε μόνος του. Τέτοια εγχειρήματα έχουν πικρό ποσοστό επιτυχίας και συνέχειας, όταν γίνονται από ένα άτομο (όσο άξιο και γνώστης κι αν είναι) κι όχι από ομάδα έμπειρων ατόμων που θα διατηρήσουν και θα σταθεροποιήσουν ένα νέο υποείδος.
  Δυστυχώς, χρειάζονται χρόνια δουλειάς για να ''μείνουν'' οι νέες φωνές στο πουλί πρότυπο, αλλά και να μεταφερθούν στα γονίδια των απογόνων ώστε να υπάρχει συνέχεια. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός ...
   
Φόρτωση...