Εκτροφή παπαγάλου μικρού είδους

Συζήτηση με θέμα Εκτροφή παπαγάλου μικρού είδους, που ξεκίνησε από Spiros Papatheodorou, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 13 Οκτ 2016.

maria p
Best Answer maria p, 13 Οκτ 2016
Όταν γράφεις σκέφτομαι να ασχοληθω με την εκτροφή κάποιου ειδους μικρού παπαγάλου αυτό σημαίνει πως θέλεις να αναπαράγεις τα πουλιά και να τα πουλάς;... Ολόκληρο το Post
 1. Εδώ και καιρό σκέφτομαι να ασχοληθω με την εκτροφή κάποιου ειδους μικρού παπαγάλου, να ξεκινησω δηλαδή με ενα ζευγαρι η 2 και βλέπω, θα ήθελα να μου δώσετε συμβουλες η να μου βαλετε λινκ απο άρθρα σχετικα με το ζευγάρωμα, την θερμοκρασία γενικότερα των πουλιών , το τι πρέπει να έχω απο κλουβιά , μέχρι την γέννα κλπ, ειμαι αναμεσα σε Μπατζή η lovebird.
   
 2. Best Answer:
  Post #354644 by maria p, 13 Οκτ 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως πρώτα θα πρέπει να κατασταλάξεις στο είδος και μετά να αναζητήσεις βοήθεια.
   
 4. Βαλτε μου λινκ και για τα 2 ειδη αν μπορειται
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ψήφοι: 4
  Όταν γράφεις
  αυτό σημαίνει πως θέλεις να αναπαράγεις τα πουλιά και να τα πουλάς;
  Όπως και να έχει όταν λέμε τις λέξεις "εκτρέφω" ή "εκτροφέας", είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά, προϋποτίθεται μια επαγγελματικού επιπέδου ενασχόληση, κάτι που λόγω της ηλικίας σου πρέπει να το σκεφτείς πολύ πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση.
  Όχι γιατί θεωρείσαι μικρός αλλά γιατί βρίσκεσαι σε φάση που αρκετές αλλαγές θα επέλθουν στην ζωή σου.
  Σχολικές εξετάσεις, πιθανές πανεπιστημιακές ή σπουδές ειδίκευσης, στρατός κτλ.
  Είναι αντικειμενικά ανέφικτο να έχεις στήσει εκτροφείο παράλληλα με αυτά τα καθήκοντα ή ακόμα χειρότερα ενώ θα απουσιάζεις.
  Επίσης, όσο και αν αφορά χόμπι και αγάπη για τα ζώα, μια τέτοια δραστηριότητα δεν παύει να έχει και μια επαγγελματική πλευρά.
  Αυτό σημαίνει χρήματα, προϋπολογισμοί, έξοδα, κέρδη και ζημίες. Δηλαδή κεφάλαιο και σχετικές οικονομικές γνώσεις.
  Ακόμα, διακόσια links να σου δώσουμε, αυτά δεν μαθαίνονται έτσι στα γρήγορα και άρπα κόλα.
  Χρειάζονται αρκετά διαβάσματα και εμπειρία, που θα αποκτηθεί σε βάθος χρόνου και θα αφορά πρώτα το είδος πουλιών που θα αποφασίσεις και τις ανάγκες τους σε φροντίδα και σε δεύτερο χρόνο την αναπαραγωγή τους.

  Είχες και κάποια budgies, τα έχεις ακόμα; Επίσης έχεις κάποιο - κάποια lovebirds;

  Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις γενικά διαβάσματα για την ολοκληρωμένη φροντίδα των παπαγάλων, να σκεφτείς καλά ποιο είδος θα σε ενδιέφερε και να κάνεις αρχή προσεκτικά και με υπευθυνότητα με ένα μόνο ζευγάρι από τα υπάρχοντα παπαγαλάκια που έχεις.
  Θα σε βοηθήσουμε κι εμείς. Μέσα από αυτή την εμπειρία, θα διαπιστώσεις και αν αυτό το είδος σε ενδιαφέρει για να ασχοληθείς στο μέλλον αλλά θα αποκτήσεις και βασικές απαραίτητες γνώσεις.
  Ακόμα και αν αλλάξεις γνώμη, έχοντας αποκτήσει λίγα πουλιά, είναι εύκολο να τα χαρίσεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο στην ζωή σου.

  Τέλος να είσαι σίγουρος πως εμείς θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε αλλά μην ξεχνάς πως κι εμείς ερασιτέχνες είμαστε και δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με σεμινάρια και επαγγελματικές υποδείξεις.
  Τα περισσότερα εξαρτώνται από την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που εσύ ο ίδιος θα υποστηρίξεις το εγχείρημα σου.

  Ρώτησε ό,τι θέλεις και σου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα! :)
   
  maria p, 13 Οκτ 2016
  Best Answer
  #5
 7. Ευχαριστω, ξερω οτι ειναι ευθυνη ειδικα το ταισμα νεοσσων που απαιτει καθε 2-3 ωρες να το κανεις , γι αυτο δεν νομιζω ειναι ανεφικτο για μενα...Τα budgie όχι δεν τα εχω έχω ρωτήσει εκτροφείς σχετικα με τους ξαφνικους θανάτους της ράτσας αυτής , είναι ευαίσθητα πουλιά αν δεν προλάβεις μια ασθένεια παιθενουν σίγουρα
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αυτό είναι και αλήθεια και ψέμα ταυτόχρονα. Ναι είναι ευαίσθητα όπως όλα τα μικρά πτηνά (πχ καναρίνια, παραδέισια κτλ) αυτό όμως δεν σημαίνει πως πεθαίνουν και σίγουρα. Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε, είτε έχουμε μικρά και ευαίσθητα πτηνά είτε έχουμε μεγαλόσωμα και πιο ανθεκτικά, είναι να παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους και αν υπάρχει κάποιους είδους αλλαγή, κάποιο ύποπτο σύμπτωμα τότε δρούμε άμεσα!!!
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν είναι ευαίσθητα με την έννοια της νοσηρότητας τα budgies.
  Αντίθετα επειδή είναι ανθεκτικά και σναπαράγονται εύκολα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.
  Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται προσοχή.
   
Φόρτωση...