Εκτροφή ξεκινώντας με 1 ζευγάρι

Συζήτηση με θέμα Εκτροφή ξεκινώντας με 1 ζευγάρι, που ξεκίνησε από Norwich, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Δεκ 2008.

 1. Norwich

  Norwich Banned

  Εχω ενα ζευγαρι αρσενικο κοκκινο λιποχρωμικο Χ θηλυκια κοκκινη λιποχρωμικη χιονε,τι ποσοστο απογονων δινει αυτη η διασταυρωση? 50% κοκκινα 50% κοκκινα χιονε? το φυλλο των απογονων επηρεαζεται απο τους γονεις? δηλαδη τα θηλυκα γινονται παντα κοκκινα-χιονε και τα αρσενικα κοκκινα?

  θα μπορεσω να βαλω την κορη με τον πατερα και το γιο με τη μανα ετσι ωστε να φτιαξω νεα ζευγαρια τη τριτη χρονια? το εχει δοκιμασει κανεις?
   
 2. Κάθε νεοσσός που θα βγει θα έχει 50% πιθανότητες να βγει έντονο και άλλες τόσες να βγει χιονέ. Και τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βγουν χιονέ ή έντονα. Το γεγονός είναι ότι συνήθως τα έντονα αρσενικά παρουσιάζουν καλύτερα το λιπόχρωμα από τα έντονα θηλυκά. Την ενδοδιασταύρωση καλύτερα να μην την επιχειρήσεις. Με ένα ζευγάρι έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να ξεκινήσεις ολόκληρο κοπάδι. Πιο εύκολο είναι μετά την πρώτη γέννα να διαλέξεις κάποια μικρά που θα κρατήσεις και τα υπόλοιπα να τα ανταλλάξεις ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα ζευγάρια.
   
Φόρτωση...