Εκτρέφει κανείς μαύρα καναρίνια (serinus pusillus);

Συζήτηση με θέμα Εκτρέφει κανείς μαύρα καναρίνια (serinus pusillus);, που ξεκίνησε από ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 4 Φεβ 2014.

 1. Καλημερα στην παρεα . Θα ηθελα να ρωτησω εαν εκτρεφει κανεις αυτα τα καναρινα ,ή εαν ξερει καποιον που να εκτρεφει να μου δωσει στοιχεια; Ευχαριστω!

  1891254.jpg
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιάννη δεν θα βρεις πολλά στοιχεία . Kάποιοι γνωρίζω ότι προσπαθούν και μακάρι να τα καταφέρουν .
   
 3. Γιαννη δυσκολα πουλια και δυσεβρετα
   
 4. Ευχαριστω.Παντος εάν πέσει κάτι στην αντιληψη σου οτι υπαχει καποιος που εκτρεφει με ενδιαφερει Και παλι ευχαριστω.
   
 5. Χωρίς να είμαι ειδικός,όσα πτηνά και γενικά όσα ζώα έχουν και λατινική ονομασία δεν είναι εξημερωμένα.
  Θεωρούνται άγρια και δεν πρέπει να συλλαμβάνονται ή συλλαμβάνονται με ειδική άδεια (π.χ. Καρδερίνες).
  Και επειδή τόσα χρόνια στο φόρουμ έχω καταλάβει την ευαισθησία των διαχειριστών για τα άγρια, καλό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε σε αυτό το φόρουμ.
  Και το κυριότερο και να με συγχωρήσουν ο Παναγιώτης και ο Νίκος δεν απαντάμε σε τέτοιες ερωτήσεις.
   
 6. Φιλε Λαζαρε,αναφερομαι για πουλια εκτροφης ,εαν υπαρχουν και οχι για αγρια .
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eγώ πάλι νομίζω ότι απαντάμε..και ενημερώνουμε . Αν το παιδί μου παίρνει ναρκωτικά και του πω ''έξω από το σπίτι'', μάλλον δεν θα το βοηθήσω να καταλάβει, να παλέψει, να αλλάξει ...
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Λάζαρε, με την ευκαιρία αυτού του μηνύματος, αν θέλεις κάνε ένα κόπο και διάβασε τα https://petbirds.gr/threads/Τα-Φόρουμ-των-Ιθαγενών-Πουλιών-και-Υβριδίων-λειτουργούν-ξανά.18656/ και πες μας την άποψή σου. Θα μας ενδιέφερε να την ακούσουμε αναλυτικά μιας και είσαι από τα μέλη που γνωρίζουν την ιστορία του ΡΒ από αρκετά παλιά.

  Σχετικά με αυτό, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
  Το καναρίνι ονομάζεται λατινικά serinus canaria. :)
   
 9. Αν είναι τεχνολογικά εφικτό, για το φόρουμ των ιθαγενών.
  Όσοι είναι γραμμένοι σε σύλλογο(θα πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε χρόνο) και εννοείται ότι τα πουλιά τους έχουν δακτυλίδια, θα παίρνουν μέρος στης συζητήσεις απεριόριστα.
  Όσοι δεν είναι σε συλλόγους και όλοι οι υπόλοιποι που δεν ασχολούνται με ιθαγενή θα μπορούν να υποβάλουν μόνο ερωτήσεις.(Δηλαδή θα ξεκινούν ένα θέμα)
  Της απαντήσεις θα της δίνουν τα μέλη που ανήκουν σε συλλόγους.
  Αυτός που ξεκίνησε το θέμα αν από τις απαντήσεις δεν κατάλαβε κάτι, μετά από έγκριση του moterator θα κάνει και δεύτερη ερώτηση για διευκρίνιση.

  Σταύρο ναι το ξέρω ότι το καναρίνι λέγεται serinus canaria.
  Αλλά το άγριο, το αρχέγονο όπως το λέτε,μόλις πάρει την πρώτη μετάλλαξη,ή σε χρώμα ή σε σχήμα ή σε φωνή παύει αυτή η ονομασία.
   
 10. Μπορεί να είμαι λίγο εκτός κουβέντας αλλά και παπαγάλοι έχουν λατινικά ονόματα χωρίς να έχουν δεχθεί κάποια μετατροπή σε σχήμα, και φωνή αφού όλοι φωνάζουν.... δεν σημαίνει πως είναι άγρια. Ακόμη και εμείς έχουμε λατινικά ονόματα! :)
  Οι Macaw καλούνται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν και ένα λατινικό όνομα : π.χ Blue and Gold Macaw ως Ara ararauna
  Οι Αfrican Grey ως Psittacus erithacus ... και πολλά άλλα παραδείγματα!
   
 11. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Άλλο ωδικά άλλο παπαγάλοι. Βόρειος και νότιος πόλος που λέμε. Δεν νομίζω με την έννοια άγριος στους παπαγάλους να εννοούμε το ίδιο με τα ωδικά, χρησιμοποιείτο για τα μη εξημερωμένα. Ας μην τα μπλέκουμε.
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σε ποιον τομέα αναφέρεσαι;
   
 13. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Στα κοινά των παπαγάλων με των ωδικών Μαρία.
   
 14. Εμείς μιλάμε για ονομασίες ... όχι για "ορολογία" και πως χρησιμοποιείται στο κάθε είδος. Κάλλιστα στους παπαγάλους μπορούμε να μιλάμε και για πιασμένα από την φύση τους - από όπου προέρχονται, πχ Αυστραλία, Αμαζόνια ακόμη και τους Ringneck στην Ελλάδα - ή και για μη ταϊσμένα από το χέρι αλλά από τους γονείς τους. Παρόλα αυτά, το πρώτο δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει ( ή και είναι απαγορευμένα από το λεγόμενο CITIES ) ... είναι φθηνότερο να τα εκτρέφουν. Άλλωστε η Ε. Ένωση δεν είναι Ελλάδα... με νόμους περί ιθαγενή που δεν την επιβάλει, όπως θα έπρεπε να κάνει.... ! :mad:
  Αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο ... η συζήτηση μας έχει άλλο θέμα, πέρα από τις έννοιες των λέξεων!;)
   
Φόρτωση...