Εκπαίδευση παπαγάλων Budgie

Συζήτηση με θέμα Εκπαίδευση παπαγάλων Budgie, που ξεκίνησε από loizoscyprus, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 22 Φεβ 2014.

 1. loizoscyprus

  loizoscyprus PB New Member

  Γεια σας παιδία! Τα Budgie μου βρίσκονται σε προχωρημένη εκκόλαψη των αυγών τους και θέλω να ξέρω πριν σκάσουν κάποια πράγματα. Θέλω να πάρω ένα για να το εκαπιδεύσω..Πότε πρέπει να το πάρω? Πριν βγει από τη φωλιά του ή μετά? Πριν πετάξει ή μετά? Ευχαριστώ πολύ!
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το καλύτερο και σωστότερο είναι να αφήσεις να τελειώσουν οι γονείς την ανατροφή των νεοσσών για πολλούς λόγους, όπως για να αποκτήσουν τα μωρά τα απαραίτητα αντισώματα, να μάθουν να πετάνε ικανοποιητικά και τέλος επειδή εικάζεται ότι ο πρόωρος απογαλακτισμός είναι υπεύθυνος για πολλά ψυχολογικά στα πτηνά.
  Μπορείς μόλις δεις ότι όλα πετάνε και τρώνε μόνα τους να διαλέξεις κάποιο το οποίο να πάρεις σε ξεχωριστό κλουβί. Θα ήταν προτιμότερο να είναι αρσενικό αλλά δύσκολα ξεχωρίζεται στην βρεφική ηλικία.
  Αν οι γονείς είναι συνεργάσιμοι, θα μπορούσες όταν το πουλάκι είναι γύρω 15 ημερών να αρχίσεις (με σχολαστικά καθαρά χέρια) να το ακουμπάς και να το χαϊδεύεις. Όμως να είσαι σίγουρος πως δεν θα γίνει αυτό αφορμή να το εγκαταλείψουν οι γονείς.
  Τα Budgies εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα και είναι τρυφερά και συνεργάσιμα με τον κάτοχό τους, οπότε δεν χρειάζεται να ρισκάρεις να το αποκόψεις από τους γονείς πρόωρα. Μία τεχνική για να πιθανολογήσεις το φύλο πριν φανεί στην μύτη, είναι να δεις ποιο δαγκώνει πιο απαλά. Αυτό μάλλον θα είναι αρσενικό. Τα θηλυκά δαγκώνουν πιο δυνατά. Πάντως και των δύο το δάγκωμα είναι ανεκτό.
  Μπορείς να διαβάσεις κι εδώ αρκετά πράγματα για την εκπαίδευση Παπαγαλάκια και εκπαίδευση.
   
 3. loizoscyprus

  loizoscyprus PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Το εκτιμώ ιδαίτερα :)
   
Φόρτωση...