Ειναι αρσενικος ή θηλυκος ο Αλεξανδρινος;

Συζήτηση με θέμα Ειναι αρσενικος ή θηλυκος ο Αλεξανδρινος;, που ξεκίνησε από m1chal1s, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 20 Μαρ 2016.

Myra
Best Answer Myra, 21 Μαρ 2016
είναι pet shop... θα φύγει σίγουρα αν δεν το πάρω. απλά επειδή το θέλουν και άλλοι, για αυτό με πιέζει Θα σου προτεινω με η σειρα μου να μην... Ολόκληρο το Post
 1. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  είναι 10 μηνών. λέω να πάρω ακόμα ένα για να έχει παρέα. είναι κάποιος μπορεί να καταλάβει από τώρα αν είναι αρσενικός ή θυληκός???
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Best Answer:
  Post #313491 by Myra, 21 Μαρ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι μικρό ακόμα. Καλύτερα πριν πάρεις άλλο, κάνε test DNA, δεν είναι ακριβό.
   
 4. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  maria p επειδή κάποιοι μου λένε ότι φένεται από το σχήμα της κεφαλής του και από το μέγεθος...
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν έχω τόσο αξιόπιστη εμπειρία. Ίσως κάποιο μέλος που φιλοξενεί κάποιους να γνωρίζει καλύτερα να σε διαφωτίσει όπως η Marilenaki ή η anatolia ή και κάποιος άλλος πιθανόν. Αναμονή :)
   
 6. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  αναμένω :thumbsup:
   
 7. Καλησπέρα, φίλε μου! Το πουλάκι σου είναι υπέροχο!))) Εχω ζευγάρι Αλεξανδρινών και τον αρσενικό τον έχω εδώ και 2ο χρόνο. Από όσα γνωρίζω, θα πρέπει είτε να κάνεις τεστ DNA είτε, το καλύτερο κατ'εμέ, να περιμένεις λίγο να δείς αν παρουσιάσει το μαύρο δαχτυλίδι γύρω από το λαιμό του και να παρατηρήσεις συμπεριφορά. Συνήθως τα αρσενικά αρχίζουν να παρουσιάζουν το δαχτυλίδι μετά το πρώτο έτος και το σχήμα του ολικληρώνεται μέχρι τα 3 έτη της ηλικίας τους. Επίσης, πάνω στο παιχνίδι, κορτάρουν με τα αντικείμενα και ανοίγουν λίγο τα φτερά στους ώμους και κάνουν περίεργους ήχους. Ωστόσο, να σου πω, πως οι Αλεξανδρινοί γενικά είναι πουλιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα και καλό είναι ακόμη τώρα που το έχεις αυτό μόνο του, να δώσεις χρόνο για να δεθείτε μεταξύ σας περισσότερο, να σε εκλάβει σαν οικογένεια του. Επίσης, δύο αρσενικά μαζί δεν συμβαδίζουν και πολύ καλά, το ένα θα υποφέρει (έτσι ήταν ο δικός μας όταν τον πήραμε, ζούσε με τον αδερφό του, ο οποίος τον τρομοκρατούσε)).
  Επίσης, καλό είναι να του δίνεις κάθε μέρα φρέσκα λαχανικά και λίγα φρούτα, ώστε να έχει μια ισορροπημένη δίαιτα, όπως κάνουν στη φύση, τα καρότα τα τιμούν ιδιαίτερα, όπως και τα καρύδια.
  Για ότι άλλο θες και γνωρίζω, ευχαρίστως να σε ενημερώσω!))
   
 8. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  συνήθως τρώει πολλούς ηλιόσπορους.... τα άλλα τα αποφεύγει. να του βάζω μόνο φρούτα και χόρτα για να αναγκαστεί να τα φάει??? το δοκίμασα με πέλλετς και ίσα που τσιμπούσε. έχω και το ίδιο θέμα με τους μακάο
   
 9. Γενικά θεωρώ ότι τα πέλλετς δεν είναι καλή ιδέα, αφού στη φύση δεν υπάρχουν, είναι καθαρά ανθρώπινη εφεύρεση. Τα δικά μου τα έχω ένα μπολ νερό εμφιαλωμένο φρέσκο, ένα μπολ με τροφή συσκευασμένη για μεγάλους παπαγάλους, ένα μπολ με λαχανικά και φρούτα και μπόλικα ξύλινα παιχνίδια να μασουλάνε. Τα βάζω και φύλλα μαρούλι ή πράσινη σαλάτα και φρέσκα κλαδιά ευκάλυπτο και θυμάρι και ότι βρω εκείνη τη στιγμή φρέσκο και ακίνδυνο να μασουλάνε. Αφού έχουν ευρεία επιλογή, τρώνε ότι τους αρέσει και ότι έχουν ανάγκη εκείνη την ημέρα. Τα υπόλοιπα, φυσικά τα πετάω. Επίσης, σημαντικό είναι να κάνεις εσύ πως τρως κάτι, ώστε να του δώσεις το παράδειγμα. Τα κοκατίλ μου έτσι τα έμαθα να τρώνε λαχανικά, τώρα τρελαίνονται μόλις τα βλέπουν.
  Τα σπόρια, ιδίως οι ηλιόσποροι, είναι σαν φυσικό συμπλήρωμα και χρειάζονται μέτρο. Τα πολλά σπόρια προκαλούν φαγούρα στο πουλί (ένα κοκατίλ μου κόντεψε να ξεπουπουλιαστεί κάποτε), είναι μόνο φυτικό λίπος και σε μεγάλες ποσότητες ρυπαίνουν το συκώτι, μιας και το συκώτι είναι ενα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του.
  Νομίζω, πως η κοινή λογική θα πρέπει να σε καθοδηγεί στη διατροφή τους και μπορείς, μαζί με τα λαχανικά, να προσφέρεις και καρύδια, σπόρους κουκουνάρι (με μέτρο), απλά να κάνεις τη διατροφή τους πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για τα ίδια. Τα καρύδια εγώ τα σπάω στη μέση και τα πουλιά προσπαθούν να βγάλουν τη ψύχα μόνα τους, παίζοντας παράλληλα.
  Και επίσης, πολύ σημαντικό είναι το σουπιοκόκκαλο και η ασβεστόπετρα σε κάθε κλουβί.
  Οι Αλεξανδρινοί μου δεν το ήθελαν καθόλου το σουπιοκόκκαλο και σκαρφίστηκα το κόλπο να τους το βάζω σε διάφορα σχήματα ανάμεσα στα παιχνίδια τους κρεμασμένο. Να δεις τι ωραία το κριτσινάνε τώρα!))

  Επίσης, δεν μας είπες πως το ονόμασες το όμορφο αυτό πλασματάκι και πόσο καιρό το έχεις;;;!)))
   
 10. Εφόσον ''βρίσκει'' πολλούς ηλιόσπορους, πολλούς ηλιόσπορους θα τρώει!:)
  Άρχισε σιγά σιγά να περιορίζεις την ποσότητά τους (για να μη μείνει νηστικό το πουλί από τη μια μέρα στην άλλη).
  Τα πέλλες πρέπει να τα έχεις μόνιμα το κλουβί του ώστε περιορίζοντας τους ηλιόσπορους να ξεκινήσει να τα τρώει, αφού ήδη...ίσα ίσα τα τσιμπούσε.
  Όχι μη του βάλεις μόνο φρούτα και λαχανικά. Θα πρέπει να περιορίσεις-κόψεις σιγά σιγά τους ηλιόσπορους, δίνοντας του όμως την δυνατότητα επιλογής μιας άλλης διατροφής.


  Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο καθένας μας αλλά η προσπάθεια επιστημόνων να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη από συστατικά τροφή.
  Όταν τα πουλιά είναι ελεύθερα στη φύση έχουν την γνώση και το ένστικτο να βρίσκουν και να τρώνε όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός τους. Τα πέλλετς προσφέρουν όλα όσα πρέπει να τρώει ένας παπαγάλος ο οποίος ζει σε κλουβί.
  Εννοείται πως εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε σπόρους, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
   
 11. Συμφωνώ σε αρκετά, ωστόσο για τεχνιτές τροφές και επιστημονικές εφευρέσεις συνεχίζω να έχω επιφυλάξεις (όλα για το εμπόριο και το κέρδος πολλές φορές..). Προτιμώ να ξοδεύω περισσότερα χρήματα προσπαθώντας να τρέφω τα δικά μου με τον πιο κοντινό στη φύση τρόπο και να πετάω τα μισά κάθε μέρα...Μια γνώμη είναι, ακολουθεί ο καθένας αυτό που του φαίνεται και ταιριάζει καλύτερα φυσικά!))
   
 12. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  το πρόβλημα τώρα είναι ότι βρήκα ένα θυληκό, ήμερο, που μιλάει του 2014, $250 και πρέπει να απαντήσω σήμερα.... να τον αγορασώ για να έχει παρέα???
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γνώμη μου, ποτέ μην αγοράζεις κάτι, πόσο μάλλον ζώο κάτω από τέτοια πίεση. Αυτού του είδους οι πιέσεις είναι εμπορικά τερτίπια. Εσύ όμως θα δεσμεύσεις την ζωή σου και ίσως μπεις σε μπελάδες. Απ' ότι διαβάζω, γιατί δεν έχω τέτοιο είδος παπαγάλου, δεν είναι και τόσο εύκολα στην αποδοχή κοινωνικών συναναστροφών.
  Πρέπει κι εσύ να κάνεις την διαπίστωση του φύλου του πουλιού που έχεις. Ζήτα μια εβδομάδα περιθώριο. Το τεστ κάνει γύρω στις 3 μέρες να βγει. Αυτός που πουλάει το θηλυκό μπορεί να αποδείξει εγγράφως ότι είναι θηλυκό κατ' αρχήν;
  Μια εκ πρώτης όψεως φθηνή προσφορά, μπορεί να αποδειχθεί πανάκριβη στο μέλλον.
  Η γνώμη μου μια και την ζητάς, είναι όχι.
   
 14. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  ναι maria p είναι σίγουρα θυληκό, έχει κλειστό δαχτυλίδι του 2014 και δεν έχει βγάλει την γραμμή στον λαιμό του. τα αρσενικά μετά τον πρώτο χρόνο ξεκινούν να την βγάζουν και μέχρι 2 χρονών φένεται καθαρά...
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κι αν είναι και το δικό σου θηλυκό; Ζήτα προθεσμία. Αν καταλάβει πως αλλιώς δεν το παίρνεις θα στην δώσει. Έτσι πιστεύω. Τι θα το κάνει δηλαδή διαφορετικά;
   
 16. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Φιλε μου αν προκειται να δωσεις 250 ευρω σε αυτον που δινει το κοριτσι πιστευω μπορει να κανει ο ιδιος ενα τεστ dna και να σου απαντησει στα σιγουρα. Οπως και εσυ μπορεις να κανεις για να ξερεις το φυλο του δικου σου..
   
 17. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  είναι pet shop... θα φύγει σίγουρα αν δεν το πάρω. απλά επειδή το θέλουν και άλλοι, για αυτό με πιέζει
   
 18. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Θα σου προτεινω με η σειρα μου να μην προχωρησεις.
  Αυτοι θελουν να πουλησουν ενω εσυ θελεις ενα συντροφο ζωης για το δικο σου. Καλυτερα οταν μαθεις σιγουρα το φυλο του δικου σου να απευθυνθεις σε εκτροφεα.
   
  Myra, 21 Μαρ 2016
  Best Answer
  #17
 19. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σε τέτοιες εποχές σπρώχνεται ο κόσμος να πάρει πουλί με 250 ευρώ; Τι να πω. Μακάρι!
  Αν είσαι τόσο διατεθειμένος να το πάρεις, κατ' αρχήν έχεις δεύτερο κλουβί για την καραντίνα, ιδίως που είναι από μαγαζί;
  Το περισσότερο που μπορώ να σου πω, γιατί επιμένω δεν πρέπει να βιαστείς, είναι να τον παζαρέψεις στα 200, ώστε αν είναι ίδιου φύλου, να μπορέσεις να το πουλήσεις άμεσα κι εσύ με την σειρά σου.
  Διαφορετικά μην το πάρεις.
  Καλύτερα να χάσεις μια ευκαιρία, παρά να επωμιστείς ένα βάρος για πολλά χρόνια.
   
 20. m1chal1s

  m1chal1s PB New Member

  αν όμως μετά δεν βρήσκω ήμερο δεν πέζει ρόλο? εννοώ αν το άλλο πουλλί είναι άγριο και το δικό μου ήμερο θα τα βρουν? ή θα τρώγονται?
   
 21. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτό είναι ήμερο;
  Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το προβλέψει και να στο απαντήσει κανείς. Ούτε για το συγκεκριμένο το γνωρίζεις.
   
Φόρτωση...