Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει;

Συζήτηση με θέμα Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει;, που ξεκίνησε από mixas78, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Φεβ 2016.

 1. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Καλημέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη. Η κανάρα μου σήμερα έκανε και το τρίτο αυγό. Η ερώτησή μου είναι η εξής: -Χθες ενώ συχνά πυκνά καθόταν στα 2 αυγά,τη νύχτα που έκλεισα το φως κοιμήθηκε έξω από τη φωλιά. Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει με αυτό τον τρόπο; Μήπως αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αυγά;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τώρα μπορείς να δώσεις υδατοδιαλυτό ασβέστιο για 2-3 μέρες στο νεράκι της.

  Κλώσαγε κανονικά ή συχνά πυκνά καθόταν για λίγο στη φωλιά??? Τα προηγούμενα βράδια είχε κοιμηθεί μες τη φωλιά?

  Αν απλά καθόταν για λίγο και ξανασηκωνόταν (αυτό δε θεωρείται κλώσημα) τότε τα αυγά δεν έπαθαν τίποτα. Το κλώσημα ξεκινάει από τότε που θα ανεβάσει την κατάλληλη θερμοκρασία για να ξεκινήσει η ανάπτυξη των εμβρύων από 24 ώρες και μετά. Νομίζω πως τα αυγά ακόμα δεν τα κλωσάει και απλά περιμένει να κάνει και το τέταρτο και θα αρχίσει μετά το κανονικό κλώσημα. Αυτό είναι πολύ καλό και το κάνουν έμπειρες κανάρες για να βγουν τα μικρά όλα μαζί απ τα αυγά και να έχουν ίσες ευκαιρίες στο τάισμα.

  Αυτό δε ξέρω κατά πόσο είναι καλό... στη φύση το φως δεν κλείνει έτσι απότομα.. και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που κοιμήθηκε εκτός.. δεν έχω εσωτερική εκτροφή και δε ξέρω.. αλλά ίσως θα έπρεπε να μειώνεται η ένταση του φωτός και να έχεις και μια μικρή πηγή φωτός και το βράδυ...
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όταν τελειώσει ωοτοκία, τότε θα ξεκινήσει η επώαση κανονικά. Θα είναι συνεχής και θα σηκώνεται μόνο για να κάνει τις ανάγκες της συνδυάζοντας το με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στη φωλιά.
   
 4. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα κάθεται ως τώρα πιο πολύ στη φωλιά. Εσείς λέτε το βράδυ να αφήνω ένα λαμπάκι νυχτός αναμένο; Τι θα σημαίνει αν κάθεται και σήμερα όλη την ημέρα και τη νύχτα κοιμηθεί εκτός φωλιάς;
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα παρατηρήσεις ότι συνήθως θα σηκώνεται το σούρουπο για να τακτοποιήσει όλα τα θέματα της και μετά θα κάθεται στη φωλιά. Λίγο αργότερα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να σβήσεις το φως. Εάν έχεις τη δυνατότητα, καλού κακού ριχνε μια διακριτική ματιά από μακριά πριν πας για ύπνο για να είσαι σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει.

  Το λαμπάκι λένε πολλοί ότι βοηθάει, ειδικά στις περιπτώσεις που για οποιονδήποτε λόγο σηκώνεται έκτακτα το πουλί και δυσκολεύεται να βρει τη φωλιά και πάλι. Συνήθως όμως παίρνουν τη θέση τους πριν νυχτώσει και μένουν εκεί.
   
 6. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Καθαριότητα πόσο συχνά να κάνουμε; Υδατοδιαλυτό ασβέστιο αν δεν βάλω και τους βράζω αυγό με τσόφλι πειράζει;
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όταν η διατροφή του είναι πλήρης το συμπλήρωμα ασβεστίου δεν είναι απαραίτητο. Το τσόφλι είναι καλό να το αφήνεις συνέχεια όταν προσφέρεις αυγό.

  Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένα πολύ χρήσιμα άρθρα για την αναπαραγωγή των καναρινιών. Διάβασε όσα περισσότερο μπορείς, θα βοηθήσουν πολύ και εσένα και τα πουλιά σου.
   
Φόρτωση...