Είναι το καναρίνι Γερμανικό σκουφάτο;

Συζήτηση με θέμα Είναι το καναρίνι Γερμανικό σκουφάτο;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Βρήκα ένα σκουφάτο αρσενικό το οποίο μου είπανε ότι είναι Γερμανικό.δυστηχώς δεν είχε δαχτυλίδι.Τα χρώματά του ήταν γκρι στο μεγαλύτερο μέρος με γκρι άσπρη ουρά.Λέτε να είναι κοινό και όχι Γερμανικό.
  Επίσης το πουλίείχε καθαρό πτέρωμα απλά κατλεβαινε στο κάτω μέρος του κλουβιού σε κάποιες φάσεις και έδειχνε να μην βαδίζει σωστά αν και πιστεύω ότι είχε άκοπα νύχια και γατζονότανε στα κάγκελα.Επίσης άνοιγε τα φτερά του και πήγαινε πέρα δώθε στο έδαφος.Αυτό ήτανε κακό?
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Τι εννοείς το βρήκες?? Αν τα νύχια θέλουν κόψιμο, μην περιμένεις κόψε τα. Το ότι κατεβαίνει κάτω δεν είναι και κάτι κακό, αλλά πρόσεξέ το μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν ανεβαίνει ψηλά.

  Μια φωτογραφία θα βοηθήσει να διευκρινιστεί τι ακριβώς περιγράφεις για να καταλάβουν και αυτοί που ξέρουν να σου πούνε αν και τι ράτσα είναι.
   
 3. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Aπό αυτή την περιγραφή, εμείς τι πρέπει να καταλάβουμε και τι να απαντήσουμε (χωρίς έστω μια φωτογραφία ) ?
  Η εικόνα αυτή σου έδειχνε υγιές πουλί ?..Εσύ το είδες από κοντά . Αν το εμπόδιζαν τα νύχια να πετάξει φυσιολογικά, είναι εξηγήσιμο. Αν έχει κάτι άλλο, πάλι πως μπορεί κάποιος να κρίνει από μια αποσπασματική περιγραφή ?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το καπέλο των καναρινιών (σκουφάκι) μπορεί να προϊδεάζει όλους να το κατατάσσουμε στα λεγόμενα Γερμανικά καναρίνια αλλά κατά την άποψή μου θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη διερεύνηση και περισσότερο μελέτη στον αν και κατά πόσο ανήκει σ' αυτά.
  Χρειάζεται να γνωρίζουμε πρώτα απ' όλα τα stantard της ράτσας .... αυτά δηλαδή που κάνουν τα Huppe Allemand (Γερμανικά σκουφάτα) να ξεχωρίζουν αισθητά από τα υπόλοιπα καναρίνια που απλά διαθέτουν καπέλο.
  1.jpg
  Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη φωτογραφία θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη "γεωμετρία" στο κεφάλι, στο καπέλο και στη στάση - θέση του πουλιού... Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ
  Η θέση του κορμιού και των ποδιών, είναι μια επιπρόσθετη πηγή αναγνώρισης και μείωσης των σφαλμάτων που τακτικά γίνονται και δεν επιτρέπουν πουλιά (κατά τα άλλα πανέμορφα) να αξιολογηθούν στις εκθέσεις...ως μη ανήκοντα στη ράτσα!

  2.gif πηγή
  Επιπρόσθετα θα πρέπει να αποφεύγονται βασικά λάθη στο κεφάλι των πτηνών αυτών κυρίως στο σχηματισμό του καπέλου - σκουφιού που όπως θα παρατηρήσετε στην φωτογραφία που ακολουθεί είναι πολλά ...
  Σωστό είναι μόνο το πρώτο ενώ στην πρώτη φωτογραφία που έχω (δεξιά) μπορούμε να δούμε καθαρά ... στα πτηνά που έχουν τέλειο και ίσιο "σβέρκο" και είναι ιδανικοί ως σύντροφοι των Huppe Allemand

  3.jpg πηγή
  Βέβαια στο παρακάτω σχέδιο δίνονται κάποιες οδηγίες για την βελτίωση και διόρθωση των λαθών που μπορεί να συμβαίνουν και αφορούν κυρίως στο σβέρκο των πτηνών που πρέπει να είναι "ίσιος" (αριστερά στο σχέδιο), ή το κεφάλι οβάλ και ράμφος χωρίς "μουστάκια" ώστε να οδεύουμε προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά στα σωστά stantard της ράτσας.
  Κυρίως να αποφεύγουμε τις "γυμνές" (χωρίς φτερά) περιοχές.

  4.jpg [URL='http://lipo-huppe.skyrock.com/682088224-choix-d-un-couple.html]πηγή[/URL]
  Στην περίπτωσή σου και μόνο πως υπάρχει πολυχρωμία στο φτέρωμά του με κάνει να έχω σοβαρές αμφιβολίες...
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δεν υπήρχε πολυχρωμία στο σκουφί νομίζω.Αν θυμάμαι καλά ήτανε γκρι σκούρο γενικά.από άρθρα που διαβάζω τώρα μάλλον το σκουφί του όσον αφορά το σχεδιασμό δεν είναι στα πρότυπα του γερμανικού οπότε και εγώ αμφιβάλω.Δεν με πειράζει να είναι και κοινό αλλά με προβληματίζει γιατί ήθελε ο άλλος να μου το πουλήσει σαν γερμανικό.Θα μπορούσε να μου πει κοινό είναι.πάλι αν μου άρεσε θα το έπαιρνα.Κρίμα που δεν το τράβηξα μια φώτο να σας το δείξω αλλά ντράπηκα να το κάνω μηπως προσβληθεί ο πωλητής :)
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το θέμα είναι αν γνώριζε?
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τί να σου πω φίλε μου δεν ξέρω τί γνώριζε ο τύπος.Ξαναλέω τον ρώτησα κοινό είναι?και λέει γερμανικό σκουφάτο.Αν μου έλεγ ναι κοινό είναι κατά πάσα πιθανότητα θα το αγόραζα γιατί θα εέλγα χαριτωμένο είναι φαίνεται υγιες οκε αλλά τώρα με προβλημάτισε λίγο γιατί μου δημιουργηθήκανε αμφιβολίες
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η αμφιβολία είναι υπέρ του αγοραστή... η σιγουριά κατά της τσέπης του...
  Πέρασε πάλι και βγάλε μια δυο φωτό... έτσι από περιέργεια...
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οταν μας πουλάνε ή όταν αγοράζουμε ένα Γερμανικό σκουφάτο , οι αμφιβολίες για την κατάταξή του στην κατηγορία αυτή ,αναφέρονται μόνον στην εξυπηρέτηση του όρου ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ . Εαν ένα καναρίνι μπορεί να καταταγεί (έχει όλες της προδιαγραφές) σε μια απο τις κατηγορίες χρώματος και φέρει σκουφί, είναι Γερμανικό σκουφάτο. Το γεγονός οτι πρέπει το σκουφί να πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις για να είναι ένα αξιόλογο Γερμανικό σκουφάτο, δεν του αφαιρεί την δυνατότητα να κατατάσσεται σ' αυτή την κατηγορία. Απλά, θα είναι ένα ΚΑΚΟ Γερμανικό απο άποψη σκουφιού, εαν δεν πληρεί τις προυποθέσεις.
   
 10. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δηλαδή τί προυποθέσεις θα πρέπει να πληρεί στα του χρώματος?
  Ένα κιτρινόμαυρο καναρίνι σκουφάτο μπορεί να είναι γερμανικό για παράδειγμα?
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τα καναρίνια χρώματος έχουν κριτήρια και μάλιστα πολύ αυστηρά. Στα ΧΡΩΜΑΤΟΣ δεν υπάρχει "κιτρινόμαυρο" . Υπάρχει ΜΑΥΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΕ αλλά και ΜΩΣΑΙΚΟΥ ή εστω ΑΧΑΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΟς ΈΝΤΟΝΟΣ ή ΧΙΟΝΕ κ.λ.π Αυτό που περιγράφεις στην αρχή (Γκρί με άσπρη ουρα) δεν πληρεί τις προδιαγραφές κανενός καναρινιού χρώματος. Αρα κατ' επέκτασην δεν μπορεί να είναι Γερμανικό. Για οποιαδήποτε όμως συζήτηση γύρο απο κάποιο πουλάκι πρεπει να υπάρχει φωτογραφία του αν όχι φωτογραφίες του
   
 12. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Επειδή έψαξα και βρήκα έναν εκτροφέα γερμανικού σκουφάτου μου είπε ότι έχει κίτρινα σκουφάτα και κίτρινα λιποχρώμικα.του ζήτησα ένα με πολύ κελάηδημα και μου είπε ότι όλα κελαηδούνε καλά αλλά αν δεν με νοιάζει η αναπαραγωγή του έχει ένα κιτρινόμαυρο που κελαηδάει ασταμάτητα.Τον ρώτησα γιατί δεν κάνει για αναπαραγώγη και μου είπε επειδή κατεβαίνει σε εκθέσεις δεν πληρεί τις προυποθέσεις αλλά είναι από καλούς γονείς.αυτό δηλαδή το κάνει κοινό?το ότι είναι κιτρινόμαυρο
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το βγάζει εκτός από την κατηγορία.... κι ότι δεν ανήκει σε κατηγορία τι μπορεί να είναι?
   
 14. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Έχεις δίκιο αλλά δεν μπόρεσα να το βγάλω φώτο.το κλουβί ήταν πολύ μικρό για να το δω να ανεβοκατεβαίνει
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ διαβάζοντας αυτό:
  πιο πολύ θα αμφέβαλα για την υγεία του, παρά για το αν είναι όντως Γερμανικό σκουφάτο...
   
 16. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Γερμανικό σκουφάτο δεν ήταν.Τώρα για αυτό που έκανε όντως περίεργο.
  Βασικά το κλουβί του δεν είχε πάτο είχε μόνο τα κάγκελα.Και από κάτω από το κλουβί του είχε άλλο κλουβι με πουλάκι μέσα.Και αυτός ισχυρστηκε ότι βλέπει και το αποκάτω πουλί και θέλει να ζευγαρώση.
  Η αλήθεια είναι ότι λόγω άκοπων νυχιών και κάγκελο το πουλάκι γάτζωνε και άφηνε δύσκολα το σύρμα.Αλλά όσο το έκανε αυτό είχε τα φτερά του τέρμα ανοιχτά σαν να κάνει ισορροπία κάπως.
  Το κλουβί πολύ μικρό και δεν είχε χώρο να πετάξει έστω λίγο να το δω.
  Δεν πειράζει αυτές τις μέρες θα πάω να δω και σε κάποιον άλλο πουλάκια :)
   
 17. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δηλαδή το πάνω πουλί κουτσουλούσε το κάτω; Έλεος!
   
 18. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Χαχα όχι.Δεν τα είχε έτσι.Απλά έβγαζε κάποια κλουβιά να μου δείξει αλλά λόγω έλειψης χώρου αυτά που έβγαζε ακουμπούσε το ένα πάνω στο άλλο.Δεν τα είχε έτσι μόνιμα
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νοικοκυρεμένα πράγματα! και πάνω απ΄' όλα υγιεινή διαβίωση... άψογος.
   
 20. patilas

  patilas PB Member

  Σωστος εκτροφεας.
   
Φόρτωση...