Είναι σωστή η εποχή για εξωτερική αναπαραγωγή;

Συζήτηση με θέμα Είναι σωστή η εποχή για εξωτερική αναπαραγωγή;, που ξεκίνησε από Γιώργος 2014, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Μαρ 2015.

 1. Καλησπέρα στην παρέα!Είμαι ο Γιώργος από Νίκαια και έχω κι εγώ ένα ζευγαράκι καναρίνια σε ζευγαρώστρα με χώρισμα περίπου για 40 ημέρες,τους παρέχω αυγοτροφή και έχω αυξήσει το αυγό βραστό(κάθε δεύτερη μέρα το τελευταίο δεκαήμερο).Φωλιά δεν έχω τοποθετήσει αλλά η κανάρα σκίζει χαρτιά συνεχώς..Ο αρσενικός συχνά της κελαηδά..φαίνονται έτοιμα για αναπαραγωγή αλλά δεν ξέρω αν ακόμα είναι σωστές οι καιρικές συνθήκες..Μήπως να περιμένω λίγο ακόμα να ζεστανει λίγο ο καιρός ή μπορώ και τώρα;Φωλιά πότε τοποθετούμε στη ζευγαρώστρα;Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γιώργο εγώ θα έλεγα πως πρώτα πρέπει να τεστάρεις ότι ο αρσενικός είναι πυρωμένος και μετά να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Αν τραγουδάει επίμονα προς το θηλυκό σαν να χοροπηδάει, αν το θηλυκό στήνεται για να την βατέψει ο αρσενικός, αν ταίζονται από τα κάγκελα, αν τρώνε τα κάγκελα (όπως λέμε) για να βρεθεί το ένα κοντά στο άλλο τότε είναι έτοιμα πυρωμένα και εσύ μπορείς να δώσεις νήμα και φωλιά στη θηλυκιά. Μόλις την μισοφτιάξει, λίγο πριν νυχτώσει τραβάς το χώρισμα και τα αφήνεις μαζί. Λογικά το πρωί που θα ξυπνήσουν θα ζευγαρώσουν και μετά θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα! :)

  Δε ξέρω αν την έχεις ξαναζήσει αλλά είναι μια μοναδική εμπειρία με απίστευτα συναισθήματα! Αν θες διάβασε αυτό: Ζευγάρωμα καναρινιών θα σε βοηθήσει πολύ! :)

  *Λαχανικά, χόρτα, φρούτα, βότανα δεν τους δίνεις? Τα χρειάζονται και αυτά! ;)
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να τοποθετήσεις μια φωλιά στο κλουβί και υλικό κατασκευής για να αρχίσει το θηλυκό να ετοιμάζει τη φωλιά. Από την ώρα που αυτή άρχισε να σκίζει χαρτιά έχει μπει στην τελική ευθεία .... που στο τέλος της είναι η ωοτοκία.
  Ακόμη και το αρσενικό να μην είναι έτοιμο, θα πρέπει να γίνει η φωλιά ώστε να τοποθετήσει μέσα τα αυγά που έρχονται και για να μπορεί στη συνέχεια να κάτσει πάνω τους να τα ζεστάνει. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν "τύχη" τα αυγά, σε περίπτωση βέβαια που είναι γονιμοποιημένα.
  Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστωθεί η σεξουαλική ετοιμότητα του αρσενικού, όπως και μπορεί να επισέλθουν πολλοί παράγοντες που θα ανατρέψουν ή καλύτερα μπορούν να διαψεύσουν την καλή και αποδοτική εικόνα του ..... μοναδικό κριτήριο ετοιμότητας των πτηνών παραμένει η γονιμοποιημένη σειρά αυγών.
  Βάλε φωλιά και περίμενε τις όποιες εξελίξεις....και φυσικά να μας ενημερώνεις.
   
 4. Ευχαριστώ πάρα πολύ!Ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα!Η θερμοκρασία που πέφτει τα βράδια στους 9-10 βαθμούς μπορεί να αποτελέσει απειλή για το επιθυμητό;
   
 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Η απάντησή στο ερώτημα σου, είναι το τι γίνεται στη φύση ....
  Όταν κλωσσάει το θηλυκό, η θερμοκρασία σώματος είναι περίπου 41 βαθμούς κελσίου. Μέσα στο αυγό 37.8 . Η θηλυκιά συχνά πυκνά αλλάζει θέση στ'αυγά με τα πόδια της, ώστε η θερμοκρασία να είναι σταθερή και σωστά κατανεμημένη.
  Η εξωτερική θερμοκρασία φυσικά επηρεάζει, αλλά από τη στιγμή που θα κάτσει, αρχίζει η διαδικασία εκκόλαψης με τα πιο πάνω δεδομένα.
   
 6. Πολύ σωστή και λογική η παρατήρηση..ευχαριστώ πολύ!
   
Φόρτωση...