Είναι λάθος που σκεπάζω με πανί το κλουβί, ενώ έχουν κάνει 4 αυγά;

Συζήτηση με θέμα Είναι λάθος που σκεπάζω με πανί το κλουβί, ενώ έχουν κάνει 4 αυγά;, που ξεκίνησε από Θανος Κ., στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Αυγ 2014.

 1. Καλησπερα,ηθελα να ρωτησω αν ειναι λαθος μου που σκεπαζω με ενα σαν πανι το κλουβι, ενω εχουν κανει 4 αυγα
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δηλαδή πότε τα σκεπάζεις;
   
 3. σκεπασμενα τα εχω με λιγο ανοιχτο το σκεπαστρο
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον έχουν αρκετό φως και σωστή θερμοκρασία. Πειράζει αν τα ενοχλείς συνέχεια με το πανί και αλλάζεις το περιβάλλον τους.
  Βέβαια αυτήν την εποχή δεν θα έπρεπε να κάνεις αναπαραγωγή...
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Είναι λάθος αυτή την εποχή να έχουν 4 αυγά. Τα καναρίνια ξεκινούν την αναπαραγωγή όταν η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, την άνοιξη δηλαδή. Έτσι αισθάνονται ότι η διάρκεια της ημέρας θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

  Ο λόγος που εξακολουθούν να κάνουν αυγά είναι επειδή η αντίληψη που έχουν για το χρόνο είναι ότι διανύουμε την άνοιξη και όχι ότι πλησιάζει φθινόπωρο και έχουν αυτή την αντίληψη επειδή στο χώρο που βρίσκονται, η μέρα (ο φωτισμός του χώρου) διαρκεί περισσότερο από 14 ώρες.

  Σε αυτήν την κατάσταση λοιπόν, σκεπάζεις το κλουβί, σε μια προσπάθεια να τα κάνεις να κοιμηθούν, δημιουργώντας στους μεγάλη σύγχυση.

  Η θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να αναπαράγονται όλο το χρόνο ή αν θέλεις να ζουν φυσιολογικά. Στη δεύτερη περίπτωση, το λάθος όπως σου είπα είναι τα 4 αυγά στα μέσα του Αυγούστου.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Στην παρούσα περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθούμε, πότε θα κάνουν πτερόρροια οι γονείς και πότε οι νεοσσοί.
  Στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους αρχίζει η πρώτη πτερόρροια στους νεοσσούς η οποία συνήθως κρατάει 1-2 μήνες.
  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας θα τα βρει ανέτοιμα τόσο από το "απαιτούμενο" ντύσιμο, όσο και από διατροφικές ελλείψεις μια και στην ουσία δεν θα είναι έτοιμα για το χειμώνα.
  Ακόμη ας αναρωτηθούμε από τώρα για το πότε θα είναι γενετικά γόνιμα ωστε να μπουν, αν μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.
  Πολλές φορές "ανακατεύουμε" τις εποχές στα πουλιά και δημιουργούμε αναπαραγωγικές περίοδοι εκεί που μας βολεύει, όχι όμως βρε παιδιά να αλλάζουμε το κύκλο ζωής τους, κρίμα δεν είναι?
   
 7. lagokiller

  lagokiller PB New Member

  Επισης φιλε σκεπαζοντας το κλουβι επιφερης φοβερο στρες στην μανα μιας κ δεν βλεπη τριγυρω της κ δεν μπορη να αποφασιση αν απειλειται η οχι. Δεν νομιζω να χρειαζονται σκεπασμα τα πουλια δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...