Είναι λάθος να βάζω δαχτυλίδι ανοικτού τύπου;

Συζήτηση με θέμα Είναι λάθος να βάζω δαχτυλίδι ανοικτού τύπου;, που ξεκίνησε από passenger, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 9 Απρ 2015.

 1. passenger

  passenger PB New Member

  Είναι λάθος να βάζω δαχτυλίδι ανοικτού τύπου σε καναρίνι που δεν είναι πια νεοσσός (πχ 30η ημέρα); Είναι πλέον αργά και καλύτερα να μην βάλω (γιατί πχ συνεχώς θα προσπαθούν να το αφαιρέσουν) ή μπορώ να το κάνω και με τον καιρό θα συνηθίσουν;
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να βάλεις δαχτυλίδι ανοιχτού τύπου οποιαδήποτε στιγμή (ένα ή και δύο). Στην αρχή ''γκρινιάζουν'' λίγο αλλά το συνηθίζουν!
   
 3. theodr

  theodr PB Member

  Λάθος δεν ειναι. Ειναι και καλό γιατί στο μέλλον θα μπορείς να ξεχωρίσεις τα αδερφια.
   
 4. Συνήθως συμβαίνει αυτό που γράφει ο Γιάννης. Μου έτυχε όμως περίπτωση που κανάρα στην προσπάθεια της να το βγάλει μάτωσε το πόδι της πολύ άσχημα.......αναγκάστηκα να το βγάλω γιατί θα έκοβε το πόδι της.....και δεν υπερβάλλω. Γι αυτό έχε το νου σου τις πρώτες μέρες.......
   
 5. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Οταν το βάλεις και δεις ότι ασχολειται συνέχεια μ αυτό .....τότε βάζεις πάνω στο δαχτυλίδι βαζελίνη και δεν θα ξανα ασχοληθει.
   
 6. ....αυτό δεν το ήξερα!
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάποια δαχτυλίδια από κατασκευής έχουν "γρέζια" τα οποία ευθύνονται για τον τραυματισμό του δέρματος του ποδιού σε συνδυασμό με την αναμενόμενη δυσανασχέτηση του πτηνού και τις προσπάθειες απομάκρυνσης.
  Με λίγο προσοχή και όλα θα πάνε καλά...
  Εγώ χρησιμοποιώ τα δακτυλίδια αυτά σε συνδυασμό χρωμάτων σε όλα τα αρσενικά που έχω...
  Μπορώ έτσι από μακρυά να γνωρίζω τον αριθμό του πτηνού ... χωρίς να χρειαστεί να το πιάσω.
   
Φόρτωση...