Είναι λάθος να αγοράσω καναρίνι χωρίς δαχτυλίδι;

Συζήτηση με θέμα Είναι λάθος να αγοράσω καναρίνι χωρίς δαχτυλίδι;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 13 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλημέρα.Αν αγοράσω καναρίνι από ιδιώτη που δεν έχει δαχτυλίδι πιστεύετε είναι μεγάλο σφάλμα?Αν έχει πάλι δαχτυλίδι μπορώ να του το βγάλω.
  Τέλος ποιά η διαφορά στο δαχτυλίδι κλειστού και ανοιχτού τύπου?
   
 2. orion

  orion PB New Member

  περι ορεξεως κολοκυθοπιτα... το δαχτυλίδι είναι απλά μια ταυτότητα εφόσον το θες... αν πάρεις πουλί ράτσα κλπ απο εκτροφέα απλά έχεις τα στοιχεία του. κλειστού τύπου είναι αυτά που βγαίνουν με κόψιμο του και ανοιχτού αυτα που μπαινοβγαίνουν... αν είναι κλειστού τύπου κόβεται με ειδικό εργαλείο κοπής και θέλει μια προσοχη αν κ δεν χρειαζετι να κοπεί αν δεν υπάρχει πρόβλημα
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τα κλειστού τύπου δακτυλίδια έχουν χαραγμένα πάνω του στοιχεία για τη χώρα, τη χρονιά γέννησης, το σύλλογο, τον εκτροφέα και τον αύξοντα αριθμό του πτηνού όπως μπορείς να διαβάσεις Ανάγνωση δαχτυλιδιών ταυτότητας των πουλιών | PetBirds και κάθε εκτροφέας που σέβετε αυτό που κάνει πρέπει να βάζει.
  Τα ανοιχτού τύπου δαχτυλίδια τοποθετούνται από τον κάθε κάτοχο του πουλιού και έχουν ρόλο επιπρόσθετα αναγνωριστικό. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ ανοικτού τύπου δακτυλίδια σε όλα τα αρσενικά του κοπαδιού για εύκολη αναγνώριση. Αλλάζοντας το χρώμα των δακτυλιδιών στα αρσενικά πουλιά της ίδιας ράτσας μου επιτρέπεται η γρηγορότερη αναγνώριση και μάλιστα από σχετική απόσταση.
  Όμως τα κλειστού τύπου δαχτυλίδια στα πόδια των πουλιών "εκτελούν" διπλό χρέος...αν και μου μοιάζει αδόκιμη αυτή η έκφραση.
  Από τη μία παρουσιάζει άμεσα το πτηνό στην πραγματική του "ταυτότητα", από την άλλη έμμεσα υποχρεώνει και τον εκτοεφέα να έχει το πτηνό στην κατάσταση που πρέπει, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε υγεία.
  Η επιλογή καναρινιού με ή χωρίς δακτυλίδι ... έγκειται στις απαιτήσεις κυρίως του αγοραστή. Αν δεν σε ενοχλεί η ηλικιακή αμφιβολία και η "εγγύηση" στην ποιότητα ... όσο αυτό είναι εφικτό γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, τότε οδεύεις στην προμήθεια ενός καναρινιού χωρίς δακτυλίδι.
  Φυσικά ακόμη κι αυτό είναι ένα όμορφο και αξιαγάπητο πλασματάκι όπως και τα άλλα. Χρειάζονται φροντίδα και αγάπη... και θα ανταποδώσουν στο έπακρο όλα όσα εισπράττουν....
   
 4. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Λάμπρο εάν πάρεις από ιδιώτη πουλάκι , με ή χωρίς δαχτυλίδι δεν παίζει κανένα ρόλο . Ακόμα ακόμα και από πετ σοπ , εφόσον είσαι σίγουρος πως ο ιδιοκτήτης είναι εντάξει ( όσο δυνατόν ) . Απλά τα επίσημα δαχτυλίδια συλλόγων συνήθως είναι από εκτροφείς ¨νοικοκυραίους¨ , με στάνταρτ στα πουλιά και ξέρεις τι παίρνεις . Το κυριότερο για μένα είναι να ξεχωρίζεις στα πετ σοπ τα εντόπια από τα εισαγωγής που απαραίτητα έχουν δαχτυλίδια. Δεν ξέρω , είναι προσωπική μου άποψη και δεν διεκδικώ το αλάθητο , τα περισσότερα πουλιά εισαγωγής είναι για ..... βρούβες .
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Ελληνικό δηλαδή πρώτης ποιότης? :)
   
 6. Ίσως αυτή την εντύπωση δημιουργεί το γεγονός, ότι τα περισσότερα εισαγόμενα πουλιά απαιτούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα, που είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα των χωρών προέλευσής τους. Αν αναλογιστεί κανείς το στρες που βιώνει ένα καναρίνι π.χ. με ένα απλό καθάρισμα του κλουβιού, τότε καταλαβαίνει πόσο αυτό γιγαντώνεται μόνο με την όλη διαδικασία μεταφοράς τους από το εξωτερικό στη χώρα μας, χωρίς να υπολογίσουμε ότι μέχρι να φθάσει στο σπίτι μας έχουν μεσολαβήσει ατέλειωτες ώρες παραμονής σε pet shop, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
   
 7. Καλή σας ημέρα παιδιά! Θα βγάλω λίγο off topic το θέμα και συγνώμη, αλλά έχω μία απορία. Μου έδωσε τον Νοέμβριο ένας γνωστός μας μία κίτρινη κανάρα, η οποία φέρει στο δεξί της πόδι ένα κόκκινο δαχτυλίδι. Και έτσι όπως το κοίταξα με μία γρήγορη ματιά είδα ότι γράφει Ε12. Αυτό σημαίνει ότι είναι τριών χρονών; Ευχαριστώ πολύ!
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα είναι υπερβολή να πω ναι... όπως και άδικο να πω όχι. Έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια από κάποιους εκτροφείς ... κι αυτό εισπράττεται κάθε χρόνο στις εκθέσεις. Αν μάλιστα καταφέρουμε να εξωστρακίσουμε τους "αγύρτες", θα γίνει ακόμη καλύτερο.
  Ναι... αν έχεις κι άλλες απορίες κάνε ένα νέο θέμα, να μη χαλάσουμε αυτό.
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Βρήκα σε pet shop σήμερα 2 αρσενικά κίτρινα δαχτυλιδομένα.Δεν ρώτησα παραπάνω πληροφορίες για ηλικία κτλ.Απλά αυτός που τα πουλούσε μου είπε ότι είναι Βελγικά.Αρκετά ζωηρά τα είδα αλλά δεν πολυκελαηδήσανε στα 3 λεπτά που έκατσα.Ξέρετε κάτι για τα καναρίνια από Βέλγιο?Κοινά μου φανήκανε κίτρινα.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λάμπρο να σου προτείνω να διαβάσεις για τα κίτρινα λιποχρωμικά καναρίνια ώστε να είσαι έτοιμος να κάνεις τις επιλογές σου.
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ....και για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Τα πουλιά που επιλέγουν να εισάγουν τα περισσότερα ΠΕΤ-ΣΟΠ είναι για βρούβες. Οχι τα Βέλγικα ,τα Ιταλικά , τα Ολλανδικά ,τα Γερμανικά , τα Ισπανικά κ.λ.π καναρίνια, αλλά τα "μπάζα" και ο "κατιμάς" που επιλέγουν κάποιοι για να έχουν στο μαγαζι τους, για πούλημα.

  --Είσαι ακριβώς η περίπτωση του πελάτη που θα αγοράσει χωρίς να γνωρίζει, Λάμπρο.
  Το πιθανότερο είναι οτι τελικά θα κάνεις μια λάθος επιλογή για την οποίαν αργότερα θα μετανιώσεις
  Πριν αγοράσεις φρόντισε να ενημερωθείς για τις ποικιλίες που υπάρχουν και ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους, ώστε να ξέρεις τουλάχιστον τι θα ζητήσεις απο την μορφολογία ή την φωνή του μελλοντικού φίλου σου.
   
 12. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δεν ρώτησα παραππάνω γιατί δούλευα και πέρασα σκαστός.Όσον αφορά τη φωνή τί θα πρέπει να γνωρίζω δηλαδή?Εγώ θέλω να "πυροβολάει" :)
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Aρα θέλεις ένα καναρίνι φωνής βροντόφωνο, ας πούμε ΤΙΜΠΡΑΝΤΟ . Μη κοιτάς λοιπόν , κόκκινα -κίτρινα- σγουρά-γκλοστερ και τα υπόλοιπα. Αλλά μάθε τι πρέπει να κοιτάξεις στην ποικιλία που θα διαλέξεις πρίν πληρώσεις.
   
 14. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Άρα φίλε ..ξεκινάς από το Α και δεν παίρνεις καναρίνι, αν πρώτα δεν ενημερωθείς και κατασταλάξεις. Αλλιώς πιθανότατα θα το μετανοιώσεις. Θα χαλάσεις χρήματα και θα πάρεις μια ζωντανή ψυχή που πιθανότατα δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
  Το θέμα λοιπόν δεν είναι δαχτυλίδι η όχι, αλλά καναρίνι και ποιό ..
   
 15. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αυτό που είχα ήτανε γκριζοκίτρινο σκουφάτο και ήτανε πολύ βροντόφωνο.Τέτοια χρώματα θέλω και τέτοια φωνή.Γιατί δηλαδή δεν παίρνω καναρίνι?Δεν είχα γκλοστερ κοινό ήτανε.....
   
 16. sdc

  sdc PB Member

  Αυτό που είχες δακτυλίδι είχε?
   
 17. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Όχι

  Το είχα δείξει σε αυτό το άρθρο.
  Κάποιο αρπακτικό πτηνό σκότωσε το καναρίνι μου | PetBirds
  Βρήκα σήμερα ίδιο ακριβώς στα ίδια χρώματα με σκουφί αλλά ήτανε θυληκό.Αν βρω ένα κίτρινο και τα βάλω για ζευγάρωμα υπάρχει πιθανότητα να βγουν αρσενικά σκουφάτα στα χρώματα του θυληκού?

  Παρεπιπτώντος είδα σε κάποια μαγαζιά πουλιά με δύο δαχτυλίδια.Αυτό τί σημαίνει?
   
 18. sdc

  sdc PB Member

  Εφόσον ζητάς ένα καναρίνι που να μοιάζει στο προηγούμενο δεν καταλαβαίνω γιατί άνοιξες το θέμα. Να είσαι σίγουρος ούτε το χρώμα ούτε το δακτυλίδι κάνει το πουλί, το πουλί έχει να κάνει με το πόσο σε ευχαριστεί το τραγούδι του. Οπότε φωνές που λέει και κατά πόσο ευχαριστεί το αυτί σου.

  Ότι ο εκτροφέας αυτά ήθελε να τα διώξει
   
 19. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Το θέμα το ξεκίνησα για το δαχτυλίδι.Για να δω τί με συμβουλεύουνε οι άνθρωποι που ξέρουνε παραπάνω από εμένα,στην αγορά του επόμενου καναρινιού.Αυτό που είχα μου το είχανε χαρήσει.Προσωπικά δεν με νοιάζει τόσο το δαχτυλίδι.Τα ίδια χρώματα θέλω και να πυροβολάει.Απλά επειδή δεν ήξερα ακριβώς τί παίζει με δαχτυλίδια γιαυτό ανοίχτηκε το θέμα για να δω αν πρέπει να προσέξω κάτι.
   
 20. σκοπευεις να το πας σε εκθεση/" αν οχι τοτε να διαλεξεις οποιο σου αρεσει εκτος απο το ετος γεννησης δεν θα σε βοηθησει σε τιποτα αλλο το δαχτυλιδι ισα ισα το αντιθετο μπορει να δημιουργησει κ πολλα προβληματα στη υγεια του κ δεν σε κοβω να εχεις ψαλιδια και συναφη εργαλεια κ γνωσεις ...αλλα ουτε και να ψαξεις καποιον εκτροφεα ολανδο ιταλο η βελγο να τον ρωτησεις τι διατροφη του ειχε η τι χρωστικες του εδωσε γιαυτο παρε καποιο που να τηρει αυτα που εσυ θελεις και κοιτα να του παρεχεις αγαπη και τα δεοντα γιατι εσυ θα σαι πλεον ο εκτροφεας του
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...