Είναι κυρίαρχο η υπολειπόμενο;

Συζήτηση με θέμα Είναι κυρίαρχο η υπολειπόμενο;, που ξεκίνησε από frixosmares, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 11 Φεβ 2014.

 1. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  καλή σας μέρα θα ήθελα τι βοήθεια σας σχετικά με αυτό το καναρίνι
  αν είναι κυρίαρχο η υπολειπόμενο ?
  γιατί θέλω να πάω να του πάρω ταίρι και δεν ξέρω τι να του πάρω
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Είναι λευκό κυρίαρχο πρέπει να του βρεις ένα λευκό υπολειπόμενο που θα έχεις μικρά 25% κίτρινα και 75 %λευκά κυρίαρχα η θα του βάλεις κίτρινο που θα χεις 50% κίτρινα και 50% λευκά κυρίαρχα!
  Είναι πανέμορφο να το χαίρεσαι!
   
 3. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  ωραία ευχαριστώ για τι βοήθεια θα μπω στην αναζήτηση για λευκό υπολειπόμενο και ελπίζω να βρω και να μην την πατήσω να μου πουλήσουν κυρίαρχο για υπολειπόμενο!
   
 4. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Να κοιτάξεις να είναι ολολευκο χωρίς μαύρα ή γκρι φτερά και χωρίς κίτρινο στην φτερούγα του.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Θα έλεγα να προτιμήσεις ένα κίτρινο λιποχρωμικό ΧΙΟΝΈ. Το καναρινάκι που έχεις είναι σκληρόπτερο.
  Βέβαια και ένα ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ,δεν θα ήταν άσχημο. Ούτως ή άλλως και στις δυό περιπτώσεις το 50% των απογόνων θα είναι κίτρινα .
   
 6. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Μου φαίνεται ότι με λευκό υπολειπόμενο τα 3 από τα 4 μικρά θα είναι κυρίαρχα ναι το άλλο ένα κίτρινο ενώ με κίτρινο αν το βάλει τα δύο κίτρινα και τα άλλα δύο κυρίαρχα.
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ΠΡΟΣΟΧΗ . Σε καμία διασταύρωση δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τί πουλάκια θα βγούν .
  Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα στηριζόμενοι στην γεννετική , είναι τα ποσοστά πιθανότητας που έχει κάθε ΕΝΑ ΑΥΓΟ για να δώσει τον α ή β απόγονο.
  Για να γίνει κατανοητό το πώς έχουν τα ποσοστά στις παραπάνω διασταυρώσεις πρέπει πριν απ' όλα να γνωρίζουμε τους ΓΑΜΕΤΕΣ(την γεννετική ταυτότητα) κάθε ποικιλίας.
  Λοιπόν το ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ = Λκ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ = λλ ΚΙΤΡΙΝΟ = ΚΚ . Τώρα εύκολα μπορεί κανείς να δεί οτι ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ Χ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ δίνει
  1) Λλ 2) Λλ 3)Κλ 4)Κλ Δηλαδή 50% ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ, 50% ΚΙΤΡΙΝΑ και όλα φορείς του ΛΕΥΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟΥ. Το δε άλλο ζευγάρωμα ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ Χ ΚΙΤΡΙΝΟ δίνει
  1)Λκ 2)Λκ 3)ΚΚ 4) ΚΚ Δηλαδή 50% ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ, 50% ΚΙΤΡΙΝΑ . Απλά στην δεύτερη περίπτωση τα πουλιά είναι ΚΑΘΑΡΑ (δεν υπάρχουν φορείς) .
   
 8. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. έκανα ένα περίπατο σε δυο μαγαζιά αλλά δεν βρήκα τίποτα από τα δυο, ελπίζω μέχρι την παρασκευή που μου είπαν θα έχουν νέα παραλαβή σε πουλιά να βρω κάτι.
  το απόγευμα θα πάω σε ακόμη ένα να ψάξω και για κίτρινο χιονε ελπίζω να φανώ τυχερός
   
 9. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Ισως μπερδευτηκα συγνωμη αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να μπει με λευκο κυριαρχο διοτι θα εχει 25% θνησιμοτητα.
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Mα δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένας λόγος συγγνώμης Γιάννη. Εδώ γράφουμε αυτά που γνωρίζει ο καθένας . Ελλείψεις ή κενά έχουμε όλοι, όποιος νομίζει το αντίθετο είναι .....;) Αν δεν υπήρχαν μάλιστα "αφορμές" δεν θα γινότανε ποτε συζήτηση για τίποτα.
   
 11. bkourou

  bkourou PB New Member

  Πολυ ομορφο πουλι! Ειναι αρσενικο ή θηλυκο;
  Κυριε Μακη πως μπορουμε να ξεχωριζουμε τα σκληροπτερα απο τα μαλακα απο την εμφανιση; και κατι αλλο σε ενα τετοιο ζευγαρωμα παιζει ρολο ποιο ειναι το αρσενικο ή ποιο το θηλυκο εννοω και με βαση το χρωμα αλλα και το πτερωμα..;

  Και μια τελευταια ερωτηση αν ζευγαρωσουμε δυο μαλακα ή δυο σκληρα μαζι τι προβλημα υπαρχει; Ευχαριστω..
   
 12. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  Βασίλη είναι αρσενικός
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
 14. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το πτέρωμα είναι μεγάλο κεφάλαιο. Καλόν είναι να κάνουμε μια περιήγηση στο δύκτιο ώστε να αποκτήσουμε μια πρώτη επαφή και γνώση. Οπτικά θα έλεγα οτι τα μαλακού πτερώματος πουλιά έχουν πολύ μεγαλύτερο όγκο, έχουν πιο θαμπό χρώμα και σχεδόν καθόλου στιλπνοτητα. Το πτέρωμα σε κανονική στάση περνά ακόμα και κάτω απο της κνήμες. Αντίθετα με τα σκληρόπτερα που ο όγκος τους είναι πολύ μικρότερος οπτικά, τα πούπουλα είναι κολλημένα σφικτά και αποτελούν σχεδόν ένα εννιαίο σύνολο με το υπόλοιπο σώμα, έχουν μεγάλο βάθος χρώματος και φωτεινότητα. Συνήθως δυο μαλακόπτερα δίνουν κύστες (έγκλειστα φτερα). Δυο σκληρόπτερα δίνουν προβλήματα στο στρώσιμο του πτερώματος ,κενά , κακή μόνωση και συχνές ασθένειες.
   
 15. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  μετά από αναζήτηση βρήκα αυτή την κίτρινη. έψαξα και για άσπρη αλλα όλοι μου είπαν τέτοια εποχή δύσκολο. ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βγάλουν υγιές πουλάκια
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 16. frixosmares

  frixosmares PB New Member

  όχι δεν κράτησα είναι από φίλο που τι πήρα είμαι σίγουρος ότι είναι μια χαρά και έπεσε πάρα πολύ παρακάλιο για να μου τι δώσει. ελπίζω αν όλα πάνε καλά να βγούνε και άσπρα πουλιά το έχω καημό! :p
   
 17. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κι εγώ το ελπίζω. Καραντίνα δεν εφαρμόζουμε μόνο αν πάρουμε πουλιά από κάποιον βρωμιάρη.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...