Είναι καλή η εσωτερική μπανιέρα ή να πάρω μια εξωτερική;

Συζήτηση με θέμα Είναι καλή η εσωτερική μπανιέρα ή να πάρω μια εξωτερική;, που ξεκίνησε από ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ1996, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 29 Αυγ 2014.

Sissy
Best Answer Sissy, 3 Απρ 2016
[IMG] [IMG] Την βρίσκω μεγάλη για το κλουβάκι. Θα πρέπει να λυγίσεις τα σιδεράκια ώστε να γίνουν γατζάκια. Ανέβασε την πόρτα του κλουβιού και... Ολόκληρο το Post
 1. Είναι καλή η να πάρω μια εξωτερική
   
 2. Best Answer:
  Post #315637 by Sissy, 3 Απρ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Υπάρχουν υπέρ και κατά σε κάθε περίπτωση.

  Αν επιλέξεις την εσωτερική, θα πρέπει σε μισή ώρα να τη βγάλεις γιατί το νερό θα έχει λερωθεί και αυτά μπορεί να πάνε να πιουν νερό από κει το οποίο μετά από ώρα βρωμίζει από κουτσουλιές και σποράκια κτλ κτλ. Στη συνέχεια, γίνεται μούσκεμα ο πάτος του κλουβιού και τα σπόρια. Εγώ πριν το μπάνιο απομακρύνω φαγητά και μετά αλλάζω τον πάτο. Με την εσωτερική βέβαια έχω παρατηρήσει μπαίνουν πιο εύκολα!

  Αν επιλέξεις εξωτερική, το νερό δεν λερώνεται, άρα μπορεί να μείνει για λίγο παραπάνω μέσα στο κλουβί, αλλά υπάρχει φόβος να φύγει το μπανάκι και να μείνει η πόρτα ανοιχτή, ή να πέσει η πόρτα και κάποιο να εγκλωβιστεί μέσα στο μπανάκι και πολλά άλλα. Αν προτιμάς εξωτερική να είσαι παρών όλη την ώρα..

  Εγώ δεν την πολυεμπιστεύομαι την εξωτερική και προτιμώ την εσωτερική αν και χρειάζεται να αλλάξω τον πάτο μετά..
   
 4. Προσωπικά προτιμώ την εξωτερική, καθώς η εσωτερική, όπως σωστά προανέφερε η Αλίκη, λερώνεται πολύ γρήγορα. Επιλέγω εξωτερικές μπανιέρες κλειστού τύπου, διάφανες που είναι ΕΝΙΑΙΕΣ και όχι αποτελούμενες από πλαστικό πάτο και διάφανο κάλυμμα, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσπαστεί. Για να είμαι ειλικρινής νιώθω απόλυτη ασφάλεια όταν τις χρησιμοποιώ, καθώς εφαρμόζουν με τα μεταλλικά τους άγκιστρα τόσο καλά πάνω στις πλαϊνές πόρτες, με αποτέλεσμα να τις έχω σε μόνιμη βάση, ιδίως τώρα το καλοκαίρι και τις βγάζω μόνο για να ανανεώσω το νερό, το οποίο μένει πεντακάθαρο. Επίσης, οι πάτοι στις συγκεκριμένες μπανιέρες είναι χαραγμένοι σε τετραγωνάκια, ώστε να μην γλιστράνε τα καναρίνια την ώρα του μπάνιου. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο τύπο εξωτερικής μπανιέρας:

  [​IMG]

  Επικίνδυνη θεωρώ την ακόλουθη κατηγορία εξωτερικής μπανιέρας

  [​IMG]
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κι γω αυτή θεωρώ επικίνδυνη! Δεν "μαγγωνει" σωστά στα κάγκελα! Αυτή που λες Στέφανε δεν την έχω δοκιμάσει αλλά φαίνεται όντως πρακτική και βολική.
   
 6. Στην προτείνω ανεπιφύλακτα! Θα απαλλαγείς και από το άγχος αλλαγής του υποστρώματος μιας και δεν πέφτει κάτω ούτε σταγόνα. Τα δικά μου είναι σαν τις πάπιες κάνουν κάθε μέρα μπάνιο. Θα τους αλλάζω υπόστρωμα κάθε μέρα;;; Ευχαριστώ δεν θα πάρω.....Φέτος αγόρασα 6 μπανιέρες για να έχει το κάθε καναρινάκι ξεχωριστά και να κάνει το μπάνιο του όποτε θέλει και βρήκα την ησυχία μου. Τις αφήνω πάνω στο κλουβί όλη μέρα. Το απογευματάκι τις αφαιρώ και το πρωί τις επανατοποθετώ με φρέΣκο νεράκι. Με τις προηγούμενες περίμενα πότε θα κάνουν μπάνιο για να τις αποσύρω μην τυχόν και προλάβουν και κουτσουλήσουν και πιουν νερό και αρρωστήσουν και κάνουν και ράνουν.......πω πω με έπιασε πονοκέφαλος!
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  H γνώμη μου Στέφανε είναι οτι και αυτό δεν είναι σωστό. Οταν το πουλάκι μπεί στην μπανιέρα, ΠΙΘΑΝΑ μεταφέρει σ' αυτήν, ότι παράσιτο υπάρχει στο σώμα του αλλά και οτι μικρόβιο έχει κολλήσει στα νύχια και τα πόδια του. Οπωσδήποτε το μικροβιακό φορτίο είναι πολύ μικρότερο απο αυτό που θα δεχθεί μια εσωτερική ανοικτή μπανιέρα αλλά , εάν κανείς βάζει κάθε μέρα μπάνιο και το αφήνει όλη την ημέρα, οι πιθανότητες για κάποια ... Προσωπικά πιστεύω οτι η μπανιέρα πρέπει να μπαίνει για 10-15 λεπτά κάποια πρωινή ώρα αφού έχει απολυμανθεί ,διότι τα πουλιά δοκιμάζουν πάντα το περιεχόμενό της πριν "κολυμπήσουν":) .
   
 8. theodr

  theodr PB Member

  Συμφωνώ με την αποψη σου mgerom.
   
 9. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, από τη στιγμή που υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να αφαιρεθεί εγκαίρως το μπανάκι ,καθώς και η διάθεση των καναρινιών να μπούνε σε αυτό στο επιθυμητό χρονικό διάστημα που προαναφέρατε. Τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα....
   
 10. pyroferus

  pyroferus PB New Member

  Πριν χρησιμοποιούσα μόνο εξωτερικές μπανιέρες.
  Τώρα πήρα εσωτερικές και παρατηρώ ότι την προτιμούν καλύτερα από τις εξωτερικές.
  Την αφήνω κανένα εικοσάλεπτο και μετά αλλαγή νερού και κατευθείαν στο άλλο κλουβί.
   
 11. pap

  pap PB New Member

  αμα βαλουμε και μια κουταλια μηλοξυδο?
   
 12. σας ευχαριστω αγορασα μια εσωτερικη :rolleyes::D
   
 13. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Εγώ είχα το εξής πρόβλημα. Έχω τα καναρίνια κοντά στην τηλεόραση, playstation, dvd, υπολογιστή αλλά ήθελα και να κάνουν μπάνιο. Με τις εσωτερικές μαζί με αυτά θα μου έκαναν μπάνιο και τα ηλεκτρονικά ταυτόχρονα.

  Από την άλλη δεν μου αρέσει να μένει πορτάκι ανοιχτό μιας και είχα καναρίνι που άνοιγε την πόρτα παλιότερα (οπότε τώρα κλειδώνουν και με λουκέτο). Οπότε πήρα μια εξωτερική, γύρισα το καπάκι που κρεμιέται ανάποδα και την βάζω μέσα στην κλούβα.


  Τώρα κάνουν μόνο αυτά μπάνιο :cool:
   
 14. lost

  lost PB New Member

  καλησπέρα παιδια, εχω ένα θεματάκι, θελω να βάλω εξωτερική μπανιέρα στο καναρινάκι μου και δεν ξέρω πως "κουμπώνει" στο κλουβι... σας βάζω φωτο για να μου πείτε...
  [​IMG] [​IMG]
   
 15. Ψήφοι: 1
  [​IMG] [​IMG]

  Την βρίσκω μεγάλη για το κλουβάκι.
  Θα πρέπει να λυγίσεις τα σιδεράκια ώστε να γίνουν γατζάκια.
  Ανέβασε την πόρτα του κλουβιού και σταθεροποίησε την, εξωτερικά της ανοιχτής πόρτας κρέμασε την μπανιέρα.
   
  Sissy, 3 Απρ 2016
  Best Answer
  #14
 16. Σωστή, έτσι θα αυξήσει το χώρο του κλουβιού αντί να τον μειώσει
   
 17. lost

  lost PB New Member

  οι διαστάσεις του κλουβιού είναι 30χ22, ειναι μικρό για ένα και μόνο πουλί?
  την έβαλα κάπως έτσι,
  [​IMG]
  είναι σωστό? ή θα μου φύγει?
   
 18. [​IMG]
  Την έχεις κρεμάσει πάνω στην πόρτα, καλύτερα είναι να παίρνει το βάρος της το οριζόντιο σίδερο του κλουβιού (όπως σχεδίασα) θα είναι πιο ασφαλής.
   
 19. falkonis

  falkonis PB New Member

  Αρχίζω και τρομάζω τι άλλο θα δω να κάνετε εδω μέσα στο φόρουμ.
  Δεν υπάρχει αυτό.
  Πήρες ρε μεγάλη τις φώτο τις επεξεργάστηκες και τις εβαλες με οδηγίες;
  Να βάλω φώτο την καναρα μου να της κόψεις τα νύχια;;;:thumbsup:
   
 20. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ε τις μας πέρασες... επαγγελματίες :cool: χαχαχα
   
 21. lost

  lost PB New Member

  χαχαχα!
  φοτοσοπια φουλ...

  πάντως για την ιστορία μια χαρά δούλεψε η μπανιέρα... με το που την έβαλα βούτηξε!
  αλλά δεν την έβαλα στο οριζόνιο σίδερο, γιατί δεν έφτανε... το συμπέρασμα είναι οτί οι εξωτερικές μπανιέρες είναι για πορτάκια με ελατηριο και όχι για συρομενες...
   
Φόρτωση...