Είναι η αναπαραγωγή άσπρων καναρινιών πιό δύσκολη όσον αφορά τη θνησιμότητα των νεοσσών;

Συζήτηση με θέμα Είναι η αναπαραγωγή άσπρων καναρινιών πιό δύσκολη όσον αφορά τη θνησιμότητα των νεοσσών;, που ξεκίνησε από GimDim, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Απρ 2016.

 1. Έχω αυτή την απορία καθώς σε δύο ζευγάρια που ο ένας γονέας ήταν ολολευκος, είχα σημαντικές απώλειες σε σχέση πάντα με άλλα ζευγάρια και στις ίδιες συνθήκες.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ο άλλος τι ήταν;
   
 3. Το ένα ζευγάρι είναι άσπρο αρσενικό με κίτρινο-καφέ θηλυκό και το δεύτερο κίτρινο σκουφάτο αρσενικό με άσπρο θηλυκό.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Έχεις κάτι στο νου σου που να δικαιολογεί έστω και "αβάσιμα" κάτι τέτοιο?
  Έχεις δηλαδή κάποια υπόνοια?
   
 5. Γιάννη δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έχω την εντύπωση χωρίς να ξέρω την αιτία ότι τα άσπρα πουλάκια είναι γενικώς πιο ευαίσθητα και ευάλωτα, ειδικά οι νεοσσοί.
  Βεβαίως μπορεί να είναι συμπτώσεις......... .
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εγώ το παρατηρώ και ενδόμυχα το σκέφτομαι στις διάφορες μεταλλάξεις.
  Είναι μάλιστα μερικές περιπτώσεις που τα πουλιά είναι μικρόσωμα και ανοίγουν τα μάτια τους πριν μπουν τα δαχτυλίδια στα πόδια τους.
  Προβληματίζομαι μαζί σου και αποδέχομαι τη σκέψη σου.
  Απλά φοβάμαι πως ίσως μαζί με τις "συμπτώσεις" να συνυπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας που εγώ/εμείς, δεν το βλέπω/ουμε.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν τα λευκά καναρίνια που μπορώ να πω με βεβαιότητα αφού είναι και επιστημονικά διαπιστωμένο είναι ότι χρειάζονται παραπάνω βιταμίνη Α. Και αυτή τους την παρέχουμε με κάποιο συμπλήρωμα στο νεράκι τους. Κατά τα άλλα δε θεωρώ πως πρέπει να προσέχει κάτι άλλο όποιος έχει λευκά καναρίνια..
   
 8. Αλίκη καλημέρα, ήδη έχεις αναφέρει μία ιδιαιτερότητα που διαχωρίζει τα λευκά έναντι των υπολοίπων καναρινιών, έστω και διατροφικά.
  Έχω όμως την εντύπωση ότι υπάρχει και κάτι άλλο....... , ελπίζω ότι οι γνώσεις και προπαντός οι εμπειρίες των μελών θα βοηθήσουν.
  Ίδωμεν.....
   
Φόρτωση...