Είναι εποχή πτεροροιας γαι του παπαγάλους;

Συζήτηση με θέμα Είναι εποχή πτεροροιας γαι του παπαγάλους;, που ξεκίνησε από Μαιρη, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 3 Ιουλ 2008.

 1. Τέτοια εποχή έχουν οι παπαγάλοι πτεροροια; Γιατί η ροζέλα μου χάνει πολλά φτερά. Ή μήπως είναι κάτι άλλο;
   
 2. lizard

  lizard PB Member Article Writer

  ναι ολα τα πουλια αυτη την περιοδο χανουν το φτερομα τους δηλαδη εχουν πτεροροια.
   
 3. Και πόσο κρατάει κανένα μήνα; Ή και παραπάνω; Τι μπορώ να κάνω για να τι βοηθήσω; Μαζί με την πτεροροια είναι φυσιολογικό να έχει και φαγούρα; Sorry για τις 100 ερωτήσεις...:)
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Εξαρτάται απο την διατροφή, απο το αν κάνει συχνά μπάνιο, απο το αν έχει αρκετό χώρο κτλ. Μπορεις να τον βοηθήσεις με πλούσια διατροφή (λαχανικά και φρούτα), μπανάκι καθημερινό και συμπληρώματα όπως βιταμίνες ή κάποιο σκεύασμα για την πτερόροια (πχ nekton bio) Συνήθως 4-8 εβδομάδες.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μαίρη, να ξέρεις πως η πτερόρροια είναι μια επώδυνη διαδικασία για τα πουλιά και πρέπει να δικαιολογούμε την οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά του κάθε πουλιού. Σκέψου οτι είναι κάπως όταν αρρωσταίνουμε εμείς οι άνθρωποι. Δεν έχουμε διάθεση, γινόμαστε μίζεροι ,γκρινιάρηδες , απαιτητικοί και αυτό θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πουλιά. Εμείς πρέπει απλά να είμαστε κοντά τους,να τα παρατηρούμε για τυχών αλλαγές, να μην εχουμε πολλές απαιτήσεις και να τους προσφέρουμε την καλύτερη τροφή για να αντεπεξέλθουν γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την δύσκολη αυτή φάση.

  Οπλίσου με υπομονή , σκουπα και φαράσι και Καλή επιτυχία!
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα ήθελα να κάνω μια μικρή διόρθωση μόνο και μόνο για να μη βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. :) Η πτερόρροια δεν πονάει όπως έχει γράψει η Georgina από κεκτημένη ταχύτητα. :p Είναι όμως όπως σωστά αναφέρει μια στρεσογόνος περίοδος κατά την οποία τα πουλιά χρειάζονται πολύ μεγάλη φροντίδα.
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Αγαπητέ φίλε και συναγωνιστή Σταύρο,εδώ η φιλενάδα μας η Georgina
  κερδίζει κατά κράτος την μάχη της πληροφόρησης.Υπάρχει έρευνα ομάδας,
  Αμερικάνικου πανεπιστήμιου, που ασχολείτο με το νευρικό σύστημα και την
  καταγραφή της εγκεφαλικής λειτουργείας των καναρινιών,που αναφαίρει οτι τα κέντρα υποδοχής πόνου στον εγκέφαλο δίνουν αρκετά υψηλές ενδείξεις πόνου κατά την περίοδο αλλαγής πτερώματος,
  όμοιες περίπου εκείνων που έχουν τα πουλιά όταν τα εμβολιάζουν,.Δεν φανταζόμουνα οτι θα χρειαστεί,και δεν μπορώ να το βρώ τώρα μέσα στο χάος που έχω εδώ,αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα "εμφανιστεί",προς κοινή αξιολόγηση.
   
 9. Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες! Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί όταν την πήρα, τον Δεκέμβρη, εκεί κατά το γενέρη είχε πάλι μια μικρή πτεροροια... Και λέω πάλι;
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αυτό μάλλον (εκείνη την εποχή) δεν θα ήταν πτερόρροια.
  Ισως λίγο στρές,αλλαγή διατροφής ή έλληψη κάποιας βιταμίνης.
   
 11. Α! Μάλιστα.. Οκ. Σε ευχαριστώ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...