Είναι επικίνδυνη η σκουριά για τα καναρίνια;

Συζήτηση με θέμα Είναι επικίνδυνη η σκουριά για τα καναρίνια;, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρίνιων' του PetBirds, 4 Μαρ 2014.

 1. dread05

  dread05 PB New Member

  Καλησπέρα, έχω μια τριπλή ζευγαρώστρα που μετά από 2 χρόνια στην αποθήκη εμφάνισε σκουριά στις γωνίες της. Αφού την έπλυνα, την έτριψα με σκληρή βούρτσα και 2-3 σημεία που είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα τα λίμαρα και τα κάλυψα με χαρτοταινία. Το κλουβί δεν φαίνεται να αφήνει σκουριά με την επαφή. Η ερώτηση μου είναι, κατά πόσο είναι επικίνδυνη η σκουριά για τα πουλιά σε αυτό το στάδιο? Έχω μέσα το ζευγάρι μου και ανησυχώ μήπως έκανα λάθος που τα έβαλα.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τώρα έχεις κάνει το μερεμέτι και έχεις βάλει τα πουλιά μέσα καθώς καταλαβαίνω.
  Γενικά η σκουριά αντιμετωπίζεται με τρίψιμο με καθαρό πετρέλαιο αν η διάβρωση δεν έχει φτάσει σε σημείο να "φάει" το σίδερο.
  Μετά θα μπορούσες να βάψεις τοπικά τα σημεία με οικολογική μπογιά.
  Εφόσον έχεις καναρίνια που συνήθως δεν δαγκώνουν τα κάγκελα δεν νομίζω πως έχεις κάποιο θέμα. Μόνο με την κατάποση γίνεται επικίνδυνη η σκουριά.
   
 3. dread05

  dread05 PB New Member

  Τα πουλιά είναι μέσα αλλά εύκολα μπορούν να μπουν στα παλιά τους κλουβιά αν χρειαστεί! Η διάβρωση είναι επιφανειακή και κυρίως στις γωνιές, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά σημάδια κοντά στις θέσεις για τις ταΐστρες. Ρωτάω γιατί τα πουλιά μερικές φορές χτυπάνε τα ράμφη τους πάνω στα κάγκελα. (Επίσης, πόσο επικίνδυνη είναι η χαρτοταινία που έβαλα? υπάρχει περίπτωση να την φάνε ας πούμε?)
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν μπορείς να τα βγάλεις, κάνε τον κόπο και φτιάξε σωστά το κλουβί. Ίσως κατά την αναπαραγωγή να εντοπίσουν την χαρτοταινία και να την τσιμπολογάνε για την φωλιά. Πολλά ίσως. Τρίψτην καλά και βάψε όλα τα σημεία αλλά πρόσεξε το χρώμα να είναι οικολογικό χωρίς μυρωδιές. Αν το περάσεις με πετρέλαιο θα πρέπει μετά να το καθαρίσεις γιατί δεν θα πιάνει η μπογιά.
   
 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Μαρία, σωστή και μάστορας !...
  Ότι σου είπε η Μαρία ...όχι χαρτοταινίες και μπαλώματα. Τρίψιμο και βάψιμο η με σπρέυ η με χρώμα κατά προτίμηση οικολογικό.
   
 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 18 Ιουλ 2016
 7. dread05

  dread05 PB New Member

  Τα πουλιά είναι πάλι στην παλιά ζευγαρώστρα που είναι γαλβανιζέ και δε νιώθει από σκουριές ! :D. Τώρα θα την βάψω με την ησυχία μου αλλά μάλλον δε θα προλάβω να βάλω το ζευγάρι σε αυτήν. Κρίμα που πάει τόσος χώρος χαμένος :/
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...