Είναι αυτό το θηλυκό αχάτης μωσαικό;

Συζήτηση με θέμα Είναι αυτό το θηλυκό αχάτης μωσαικό;, που ξεκίνησε από Vasilis74, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 7 Ιουν 2014.

 1. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Καλησπέρα.Αυτό το θηλυκό είναι αχάτης μωσαικό?

  rsz_wp_000360.jpg rsz_wp_000511.jpg
  εδώ είναι κάτω στην γωνία
  rsz_1wp_000512.jpg
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ναί, είναι .
   
 3. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Ναι όπως φαίνεται από τις φωτό . Αχάτης κόκκινο μωσαικό ...
   
 4. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Ο αρσενικός είναι καφέ κόκκινο μωσαικό.Τα 2 πουλάκια τους πολύ καφέ μου φαίνονται σε σχέση με τον μπαμπά εκτός αν αλλάξουν στην πτερόρροια.
  rsz_wp_000565.jpg
  Ένα από τα μικρά.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πράγματι πρόκειται για το αρχικό τους πτέρωμα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχουν μια περίσσεια καφέ(φαιομελανίνη) . Οπωσδήποτε θα δείς αλλαγή στην τελική διαμόρφωση του πτερώματος. Να ξέρεις όμως οτι θα υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική εμφάνιση των θηλυκών και των αρσενικών πουλιών που θα γεννηθούν απο αυτή την διασταύρωση. Τα μεν θηλυκά θα μοιάζουν όλα στον πατέρα τους (θα είναι ΟΛΑ - ΚΑΦΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΩΣΑΙΚΟΥ) , ενω τα αρσενικά σου θα είναι ΜΑΥΡΑ αλλά ταυτόχρονα και φορείς του ΚΑΦΕ και του ΑΧΑΤΗ.
   
 6. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ!Το ξέρω γιατί έχω μελετήσει τους πίνακες στο blog σας :).Αν ήταν μαύρα θα είχαν από τώρα μαύρα ποδαράκια...σωστά?Οπότε έχω 2 μικρά θηλυκά μόνο που μου φαίνεται πως σαλιαρίζουν αρκετά.
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι . Μπορεί να λέγονται ΜΑΥΡΑ (μιλάμε για τα αρσενικά) , αλλά το γεγονός οτι είναι φορείς του καφέ και του αχάτη, παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στον φαινότυπο. Ετσι , είναι πολύ πιθανόν και δικαιολογημένο, να μην έχουν τα πλήρη χαρακτηριστικά της ΜΑΥΡΗΣ σειράς. Μπορεί απλά, να έχουν ΛΙΓΟ μαύρο στα νύχια ή στην μύτη. Θέλω να πώ οτι είναι κάπως νωρίς να σχηματίσεις μια ΣΙΓΟΥΡΗ γνώμη για το φύλο τους και μάλιστα μόνο απο την απόχρωση στα κεράτινα μέρη. ΥΠΟΜΟΝΗ ;)
   
 8. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Εάν βγάλω τέτοια αρσενικά με τι είναι καλύτερο να τα ζευγαρώσω του χρόνου?
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει εάν . Ολα τα αρσενικά σου θα είναι τέτοια. Τα πασπαρτού ,όπως λέγονται αυτά τα πουλιά, θα σου έλεγα οτι είναι σαν την ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ , πάνε με όλα :D:p. Αλλά σαν βασική επιλογή, θα είναι προτιμότερο να γίνουν ζευγάρι με ΑΧΑΤΕΣ και με ΚΑΦΕ.
   
 10. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Ευχαριστώ.Το εάν πήγαινε στο αν θα βγάλω αρσενικά :)
   
Φόρτωση...