Είναι αυτός ο μήνας ο σωστός για ζευγάρωμα καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Είναι αυτός ο μήνας ο σωστός για ζευγάρωμα καναρινιών;, που ξεκίνησε από Νεκτάριος, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Δεκ 2008.

 1. Χρόνια πολλά, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτός ο μήνας είναι κατάληλος για ζευγάρωμα, γιατί η κανάρα μου έχει ήδη φτιάξει τη φωλιά εδώ και μερικές εβδομάδες (δεν θυμάμαι πόσες)! Είμαι πολύ ανυπόμονος γιατί φέτος πήρα τα καναρίνια και θα ενθουσιαστώ πολύ να δω μικρά καναρινάκια. Η κανάρα μου είχε ξαναφτιάξει φωλιά πριν λίγους μήνες μα τη χάλασε γιατί ένα γεράκι έφαγε το αρσενικό και στεναχωρέθηκε πολύ. Τώρα πήρα άλο αρσενικό και θα δοκιμάσω με αυτό.

  καλές γιορτές
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όχι. Η σωστή εποχή για την αναπαραγωγή των καναρινιών είναι η άνοιξη. Το ότι έχουν φτιάξει φωλιά τώρα σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνονται σωστά την εποχή που διανύουμε, λόγω των ακατάλληλων γι' αυτά συνθηκών (διάρκεια φωτισμού - θερμοκρασία) που επικρατούν στο περιβάλλον που ζουν.

  Διάβασε τα παρακάτω άρθρα, θα σου λύσουν αρκετές απορίες :)

  Ζευγάρωμα καναρινιών

  Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
   
 3. SYROS77

  SYROS77 PB New Member

  Δεν ξερο να σου πο αν ηνε καταλιλι εποχη εγο εχο ενα ζεβγαρι μεσα στο σπιτι και μου ηχαν κανη φολια και τη χαλασα αλα αφτα σινεχισαν και τορα εχο διο ομορφα μικρακια αν τα εχης μεσα στο σπιτη πιστεβο οτη μπορης να δοκιμασης. Καλι επιτιχια
   
Φόρτωση...