Είναι αρσενικό ή θηλυκό αυτό το budgie;

Συζήτηση με θέμα Είναι αρσενικό ή θηλυκό αυτό το budgie;, που ξεκίνησε από Marina21, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 19 Οκτ 2014.

 1. Marina21

  Marina21 PB New Member

  Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα να με βοηθησετε σχετικα με το παπαγαλακι μιας φίλης μου. Έχει ενα ζευγαρι μπατζι περίπου 3 χρόνια και δεν της έχουν ζευγαρώσει ποτε! Τα παπαγαλακια είναι σε άριστη κατασταση, υγιεστατα αλλά η θηλυκή της δεν έχει ακριβως μπεζ ράμφος ουτε καφετί. Έχει ενα μοβε κάπως ροζε ράμφος αλλά είναι περίεργο που δεν έχουν κανει τίποτα ακόμη .Τι μπορεί να φταίει;

  Είναι το λευκό στη φωτο.

  Να και μια φωτο μήπως είναι αρσενικό;

  rsz_1rsz_img_20141019_001140.jpg
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν το λευκό έχει κόκκινα μάτια άρα είναι albino, κυρίως στα αρσενικά ξεφεύγουμε κάπως από τον κανόνα του ενήλικο θηλυκό = καφέ χαλινός, ενήλικο αρσενικό = μπλε χαλινός.
  Τα ενήλικα αρσενικά έχουν ένα απροσδιόριστο μωβ, ροζ χαλινό , ενώ τα ώριμα θηλυκά έχουν ένα ελαφρύ καφετί.
  Μάλλον λοιπόν στην περίπτωση της φίλης σου είναι αρσενικό το λευκό budgie της και δεν έχει δυστυχώς ζευγάρι.
  Πάντως έχει δύο πανέμορφα πουλάκια, να της ζήσουν!
   
 3. Marina21

  Marina21 PB New Member

  Καταρχάς σε ευχαριστώ Μαρία για την απάντηση και σε ευχαριστεί και η φίλη μου. Είναι όντως κουκλακια! :) Παρόλο που είναι αρσενικό γιατί τρίβει το ένα το άλλο στο κεφαλακι και γενικώς κάνουν σαν ζευγάρι;
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αλληλοπεριποιούνται, είναι συνηθισμένο στα παπαγαλάκια του ίδιου φύλου. Δεν είναι σεξουαλική ένδειξη, αλλά φιλίας. Τα έχουν βρει και κάνουν παρέα. Αν δεν επιθυμεία διακαώς ζευγαρώματα, ας τα αφήσει έτσι, θα ζήσουν αρμονικά και χαρούμενα.
   
 5. Marina21

  Marina21 PB New Member

  Το θαλασσί της , το αρσενικό το πηγαίνει πολύ προς το ζευγάρωμα. Πρέπει να τα χωρίσει δηλαδή;
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι σε αναπαραγωγική φάση και "ψάχνεται". Αν δεν τσακώνονται δεν είναι ανάγκη να τα χωρίσει. Αν δει πιεστικές καταστάσεις και το λευκό να αντιδρά έντονα οπότε να δημιουργείται ένταση, αναγκαστικά θα τα χωρίσει. Όσο υπάρχει ηρεμία γιατί; Αν θέλει να κάνει γέννα, ας πάρει μία θηλυκή με την προοπτική να κάνει ζευγάρι τον θαλασσί. Βέβαια θα πρέπει να πάρει και άλλο κλουβί, να κρατήσει καραντίνα το θηλυκό 40 μέρες και εφόσον αποδειχθεί υγιές, να πλησιάσει τα κλουβιά για καμιά δεκαριά μέρες και τέλος να βάλει τον θαλασσί στο κλουβί της τοποθετώντας και φωλιά ξύλινη εξωτερική.
  Φυσικά γενικότερα και ειδικότερα για το ζευγάρωμα, πρέπει να γνωρίζει και να φροντίσει την σωστή διατροφή των πουλιών Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds ώστε να μην ρισκάρει την ζωή τους, γιατί μια αναπαραγωγή είναι μια δύσκολη δοκιμασία, ιδιαίτερα για τα θηλυκά πουλιά.
  Ό,τι άλλο θέλει και μπορούμε, εδώ είμαστε :)
   
 7. Marina21

  Marina21 PB New Member

  Ωραία , σε ευχαριστούμε Μαρία. :)
   
Φόρτωση...