Είναι αρκετά θρεπτική η τροφή ή να πάρω έξτρα σπόρους;

Συζήτηση με θέμα Είναι αρκετά θρεπτική η τροφή ή να πάρω έξτρα σπόρους;, που ξεκίνησε από Μαρίνα Γκουβερου, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιαν 2015.

 1. Καλησπέρα παιδιά
  αγόρασα συσκευασμένη τροφή μανιτόβα για καναρίνια και ενώ τόνισα οτι θέλω να είναι για ανάπτυξη και ενδυνάμωση μου έδωσε κελαιδίνη:mad::cool: οι σπόροι που έχει μέσα είναι Κεχρί Καναδά, Νίζελ, Καναβούρι, Λαχανόσπορο και Λιναρόσπορο. Είναι αρκετά θρεπτική ή να πάρω έξτρα σπόρους( τους οποίους βρίσκω μόνο χύμα) και ποιούς;;; αρκετά απο τα καναρινάκια έχουν καρίνα και θέλω τροφή που να τα κάνει να πάρουν λίγο τα πάνω τους :thumbsdown:.
   
 2. sdc

  sdc PB Member

  Μια χαρά τροφή είναι. Έξτρα να βάζεις μια αυγοθήκη περίλα κάθε 10 μέρες.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μαρίνα μου θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη! Είναι πολύ καλή μάρκα! Και εγώ αυτή τους δίνω! Μόνο που 2-3 φορές την εβδομάδα βάζω και έξτρα σπόρους κία, καμελίνα, περίλλα λευκή, νίζερ (λίγο γιατί παχαίνει), κανναβούρι (τώρα το χειμώνα, εσύ θα χρειαστείς για να παχύνουν λίγο), λιναρόσπορο, βρώμη, αγκάθι Μαρίας και γαιδουράγκαθο (που πριν τους το δώσεις να το χτυπήσεις στο blender να σπάσουν οι σπόροι). Εσύ μπορείς να τους δίνεις μαζί και λίγο σουσάμι που είναι λιπαρός σπόρος να παχύνουν λίγο! Ναι δυστυχώς οι μεμονωμένοι σπόροι είναι μόνο χύμα, αλλά υπάρχουν κάποιοι που τους συντηρούν όπως πρέπει! Ψάξε και ρώτα σε τι συνθήκες τους διατηρούν! Μην ντραπείς! Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! :thumbsup:
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το μείγμα που τους προσφέρεις είναι αρκετό, αν μάλιστα συνοδεύεται με αυγοτροφή, λαχανικά και φρούτα σε σωστές χρονικές αποστάσεις (εναλλάξ).
  Οι extra σπόροι χορηγούνται σε περιόδους που τα πουλιά τους έχουν ανάγκη.
  Τέτοιες περίοδοι είναι η πτερόρροια ή ο απογαλακτισμός των νεοσσών η η περίοδος ανάρρωσης των πτηνών από κάποια ασθένεια κλπ. Εκεί ανάλογα τις ανάγκες, κι αυτό είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις με ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες.
  Μπορείς να διαβάσεις και να ενημερωθείς σε πρώτη φάση για τους σπόρους που μπορείς να προσφέρεις extra μια και σπάνια υπάρχουν στα μείγματα και όταν υπάρξουν οι παραπάνω ανάγκες θα είσαι έτοιμη.
  Το petbird αποτελεί μια φοβερή παρακαταθήκη πληροφοριών που έχουν γίνει πλέον "καθεστώς" στα θέματα των πτηνών.
  Άρχισε λοιπόν να διαβάζεις με όποια σειρά θέλεις για το Foniopaddy, ένας σπόρος θαύμα; • PetBirds για το Σπόρος Chia – Παρουσίαση, Χαρακτηριστικά • PetBirds για τη Διατροφή σποροφάγων πουλιών • PetBirds και γενικά να ενημερωθείς για τη διατροφή των πτηνών, γιατί Σωστή διατροφή πουλιών σημαίνει υγιή πουλιά • PetBirds
  Αυτό κάνουμε οι περισσότεροι.
  Ανατρέχουμε στην τεράστια βιβλιοθήκη θεμάτων (με το "ψαχτήρι" του petbird) και κατά τις ανάγκες μας διαβάζουμε.
   
 5. Οκ! Νομιζα επειδη ειναι κελαηδινη οτι ισως να μην ειναι πληρης
  Ευχαριστω για τις συμβουλες:):)
   
Φόρτωση...