Είναι αργά να κάνω αρχή αναπαραγωγικής προετοιμασίας στις 10 Απριλίου;

Συζήτηση με θέμα Είναι αργά να κάνω αρχή αναπαραγωγικής προετοιμασίας στις 10 Απριλίου;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 15 Δεκ 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Λοιπόν όπως κάθε χρόνο ξεκινάω γυρω στις δέκα Απριλίου να κάνω προετοιμασία οπότε αρχές Μαΐου ν είναι έτοιμα τα πουλάκια.. Η ερώτηση μου είναι μήπως αργω ν ξεκινήσω;; η μήπως βιάζομαι;;μιλάμε για εξωτερική εκτροφή.. Και ρωτάω διότι δεν έχω ακόμα το προσδόκιμο νεοσσών που θέλω... Και ίσως εκεί να είμαι λάθος..
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μήπως ... λέω μήπως είναι πολύ αργά για αναπαραγωγή? Πιστεύω πως πρέπει να προσπαθήσεις να ετοιμάσεις τα πουλιά για τις αρχές Απριλίου, αν φυσικά ο καιρός βοηθήσει.
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Το ν τα ετοιμάσω γίνεται.. Άρα ήμουν λίγο λάθος ε;; Για αυτό ποτέ δεν πήρα τρίτη γέννα ευχαριστώ πολύ Γιάννη.. Θ γίνει έτσι φέτος.. Και ίσως πάρω 30 πουλιά παραπάνω.. Ευχαριστώ πολύ. απλή αμέλεια κ απόδειξη απειρίας..παρόλο που έχω έναν καλό αριθμό πτηνων.. Φέτος θ φανώ αντάξιος των προσδοκιών...
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Την τρίτη γέννα να την αποφεύγεις, δεν υπάρχει λόγος να πιέζεις τόσο πολύ τα πτηνά σου, εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος εκτροφικός στόχος. Δυο γέννες μπορεί να σου δώσουν κατά μέσο όρο 7-8 γερά πουλάκια.
  Οι ζεστές μέρες που έχει ως συνήθως ο Μάιος πιέζουν πολύ περισσότερο τους νεοσσούς αλλά και τους γονείς τους. Επιπρόσθετα είναι σε πλήρη έξαρση λόγο ζέστης κάθε είδους παράσιτο κάνοντας την αναπαραγωγή ακόμη πιο επίπονη.
  Αν ξεκινήσεις Απρίλιο μέχρι τέλος Μαΐου θα έχεις ολοκληρώσει κάθε εκτροφική σου προσπάθεια και θα δώσεις και τον απαραίτητο χρόνο να ετοιμαστούν μικροί και μεγάλοι για την πτερόροια που θα ακολουθήσει.
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Σε βρίσκω απόλυτα σωστά κ είμαι συμφωνώς με ότι είπες.. Θα αλλάξω τα πλάνα μου λοιπόν..είσαι τυχερός που δεν είμαι από Βόλο..χαχα θ είχα γίνει θαμώνας στο εκτροφείο σου ν μάθω περισσότερα..
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όποτε θέλεις και όποτε περάσεις... καφές υπάρχει για όλους.
   
 7. patilas

  patilas PB Member

  Καλως την επόμενη φορά που θα ανέβω θ σε ηδοποιησω.
   
Φόρτωση...