Δύο φωλιές σε ένα κλουβί;

Συζήτηση με θέμα Δύο φωλιές σε ένα κλουβί;, που ξεκίνησε από Εύη1968, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Ιουν 2014.

 1. Καλημέρα φίλοι μου! Έχω πολύ καιρό να μπω και σας ξαναχαιρετώ! Ήθελα να ρωτήσω αν ενδείκνυται ο Σεπτέμβριος για να δοκιμάσω ζευγάρωμα καναρινιών και τι προετοιμασία πρέπει να κάνω. Επίσης αν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν δύο φωλιές σε ένα κλουβί (μεγάλο) γιατί έχω έναν αρσενικό και δύο θηλυκά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Η αναπαραγωγικη περίοδος είναι η άνοιξη και ο Ιούνιος. Το Σεπτέμβριο τα καναρίνια έχουν πτερόρροια και πρέπει να ξεκουράζονται

  Μπορείς να έχεις εναν αρσενικό με δύο θηλυκές αν αυτός είναι βαρβάτος, έχεις μεγάλο κλουβί και πάνω απο όλα να ταιριάξουν τα πουλιά.Είναι πολύ πιθανό δηλαδη να έχεις καυγάδες μεταξύ των θηλυκών, ή βανδαλισμό στης φωλιές ή να δημιουργιθεί ζευγάρι με ισχυρό δεσμό και να κυνηγάει το μοναχικό θηλυκό.
  Συνήθος ζευγαρώνουμε έναν αρσενικό με διάφορς θηλυκές αλλά αυτές είναι σε διαφορέτικό κλουβί.

  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις για του χρόνου και να πάρεις και ενα 2 αρσενικό!
   
 3. Ευχαριστώ πολύ!
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ναι, γίνεται και φέτος εγώ είδα και το εξής ....η μια θηλυκιά τάϊζε τα δικά της και μετά πήγαινε και τάϊζε τα μωρά της άλλης ...Αλλά το Σεπτέμβρη δεν βάζουμε πουλιά για αναπαραγωγή .Τα πουλιά θα περάσουν τον Αύγουστο η και το Σεπτέμβρη πτερόροια και θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να ''ξεκουραστούν'' ...Ζευγάρωμα και γέννες, από τον προσεχή Φλεβάρη και μετά.
   
 5. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Εχω δει σε μία ζευγαρώστρα μία καρδερίνα με πέντε κανάρες και τέσσερις φωλιές να κλωσάνε όλες.

  Ναι όπως το ακούτε.

  Σε μία φωλιά ήταν δύο κανάρες μαζί με ενιά αυγά.

  Δεν ξέρω τι αποτελεσμα είχε αυτή η φωλιά ....αλλά μετα από λίγο καιρό που ξαναπέρασα από κει γινόταν ένας τρελός πανικός από ταίσματα των θηλυκών.
   
 6. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, ίσως του χρόνου το δοκιμάσω!
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σεπτέμβρη όπως είπαν και οι υπόλοιποι μην τα βάλεις!

  Όσο για τον αρσενικό με τις 2 θηλυκές εξαρτάται από το χαρακτήρα τις κάθε θηλυκιάς. Εμένα δικιά μου προσωπική εμπειρία μέσα σε κλούβα με 2 θηλυκές και 2 φωλιές (την μία στην μία άκρη και την άλλη στην άλλη άκρη) όταν η πρώτη ετοιμαζόταν για δεύτερη φωλιά, στης πρώτης τη φωλιά είχε σκάσει το πρώτο μωρό! Η πρώτη θηλυκιά βανδάλισε τη φωλιά πήρε νήμα και όπως τράβηξε το νήμε έπεσε το μωρό μιας μέρας κάτω! Για καλή του και καλή μου τύχη το βρήκα άμεσα κάτω (ύψος 1,70), το έβαλα πίσω στη φωλιά και έκανε μόνο μια μελανιά και επιβίωσε και μεγάλωσε μια χαρά! Δεν το συστήνω το ένας αρσενικός με 2 ή περισσότερες θηλυκιές στο ίδιο κλουβί! Μόνο αν οι θηλυκιές είναι σε διαφορετικά κλουβιά που και πάλι θέλει πολύ εμπειρία! Οπότε σου προτείνω τον Οκτώβρη να πάρεις έναν ακόμη αρσενικό και να κάνεις 2 ζευγάρια που θα τα ελέγχεις και αυτά θα είναι πιο ευτυχισμένα χωρίς στρες! ;)
   
Φόρτωση...