Δύο ζευγάρια budgies σε ευρύχωρη κλούβα μπορούν να αναπαραχθούν;

Συζήτηση με θέμα Δύο ζευγάρια budgies σε ευρύχωρη κλούβα μπορούν να αναπαραχθούν;, που ξεκίνησε από passenger, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 23 Οκτ 2014.

 1. passenger

  passenger PB New Member

  Μαρία 2 ζευγάρια μαζί στον ίδιο χώρο (αλλά μεγάλο) μπορούν να δώσουν μικρά; Έχω ένα πολύ μεγάλο κλουβί που έφτιαξα μόνος μου και σκέφτομαι να βάλω τα 2 ζευγάρια μου μέσα σε αυτό. Επίσης έχω θέμα με αυγοτροφή και φρούτα. ΟΎΤΕ καν τα δοκιμάζουν. Προσπαθώ επί 2 μήνες (την ίδια αυγοτροφή τα καναρίνια μου τη λατρεύουν). Τα παπαγαλάκια μου όμως λατρεύουν τα χόρτα! Τους βάζω γλυστρίδα (αντράκλα) ή ζοχό ή σπανάκι και το κατασπαράζουν. Αυτό καλύπτει το να μην τρώνε αυγοτροφή και φρούτα; και μέχρι πόσο συχνά μπορώ να τους βάζω πράσινα χόρτα;
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δύο ζευγάρια δομημένα ζευγάρια, μπορούν να ζήσουν μαζί και να αναπαραχθούν χωρίς εντάσεις. Πάντα βέβαια παίζει ρόλο ο πιθανόν κυριαρχικός χαρακτήρας κάποιου πουλιού, ή το ενδεχόμενο κάποιο θηλυκό να είναι ζηλιάρικο αλλά είναι σπάνια φαινόμενα σε μεγάλους χώρους όπου κάθε ζευγάρι έχει τα πράγματά του, τα δοχεία του και την φωλιά του, σχετικά μακριά από το άλλο.
  Θέλει παρατήρηση ιδίως στην αρχή αλλά και συνέχεια γιατί ορμονικές διακυμάνσεις επηρεάζουν συμπεριφορές.
  Αυγοτροφή θέλουμε να τρώνε, αν δεν την τσιμπολογάνε ξεχωριστά, πασπάλιζε μικρή ποσότητα πάνω στα σποράκια, κυρίως κατά την αναπαραγωγική προετοιμασία δυο τρεις φορές την εβδομάδα και τον υπόλοιπο καιρό μια το πολύ.
  Τα φρούτα δεν πειράζει. Μήλο τους έβαλες; Εμένα προτιμούν το πράσινο. Αφού τρώνε τα χορταρικά, μια χαρά είσαι.
  Μπορείς να βάζεις μέρα παρά μέρα χορταρικά και κάθε μέρα δεν πειράζει.
   
 3. passenger

  passenger PB New Member

  Μήλο πολύ ελάχιστο θα δοκιμάσει ο ένας αρσενικός. Οτιδήποτε πράσινο χορταρικό (γλυστρίδα, ζοχό, σπανάκι κλπ) το λατρεύουν. Σε δέκα λεπτά το εξαφανίζουν. Γιαυτό ήθελα να μάθω αν τους κάνει κακό να τους βάζει κάθε μέρα
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όχι κανένα πρόβλημα.
   
Φόρτωση...