Δυσκολίες στην αναπαραγωγή

Συζήτηση με θέμα Δυσκολίες στην αναπαραγωγή, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Μαϊ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 27 Μαϊ 2016
Ένα μήνα μετά νέα φωλιά, Όλο αυτό το διάστημα είχες το ζευγάρι μαζί? Ενωμένο?? Πρώτο αυγό στον πάτου του κλουβιού. Σήμερα το δεύτερο αυγό σπασμένο... Ολόκληρο το Post
 1. Η αναπαραγωγή ξεκίνησε σωστά. Τάισμα ανάμεσα από τα κάγκελα, η κανάρα έκανε τη φωλιά, ζευγάρωσαν. Μετά μου έκανε μόνο ένα αυγό, το οποίο ήτανε άσπορο. Ένα μήνα μετά νέα φωλιά, τα πουλιά ζευγάρωσαν ξανά. Πρώτο αυγό στον πάτου του κλουβιού. Σήμερα το δεύτερο αυγό σπασμένο μέσα στη φωλιά και το τσόφλι μέσα στην ταΐστρα. Πλέον ο αρσενικός δεν ταΐζει αλλά την κυνηγάει μέσα στο κλουβί, αν και πάλι την καβαλάει νωρίς το πρωί.

  Σκέφτομαι να βάλω χώρισμα, να αφήσω την φωλιά μπας και σώσω κανένα αυγό και να το καταργήσω το ζευγάρι. Και πέρσι παρόμοια προβλήματα ενώ πρόπερσι μου μεγάλωσαν 5 πουλιά ανάμεσα σε 2 γέννες.

  Το κακό με αυτή την κανάρα είναι ότι το πρόβλημα της είναι πλέον παθολογικό. Αν δεν έχει μαλακό υλικό για φωλιά μέσα στο κλουβί της μαδάει την πλάτη της οπότε δυσκολεύομαι να την βγάλω απότομα από την αναπαραγωγή.
   
 2. Best Answer:
  Post #329494 by alicedros, 27 Μαϊ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Όλο αυτό το διάστημα είχες το ζευγάρι μαζί? Ενωμένο??

  Μήπως δεν της αρέσει η θέση της φωλιάς?? Μήπως φταίνε τα κυνηγητά για το σπασμένο αυγό??? Ασβέστιο της έχεις δώσει καθόλου??

  Προφανώς είναι τόσο πυρωμένος.. εξού και το κυνήγι....

  Βάλε χώρισμα.. ούτως ή άλλως και το σημερινό βάτεμα αρκεί για να είναι τα υπόλοιπ 2-3-4 αυγά ένσπορα.. Αν έχεις τον χρόνο και την πολυτέλεια άφηνετα μαζί για 1-2 ώρες τα πρωινά (αλλά εσύ να παρατηρείς από μακριά την κατάσταση) και μόλις αρχίσουν τα έντονα κυνηγητά ξαναβάζεις το χώρισμα. Αλλά και πάλι δεν είναι τόσο απαραίτητο. Χωρίς να κατηγορώ τον αρσενικό ότι εκείνος φταίει για το πρώτο αυγό στον πάτο, και το 2ο σπασμένο, χώρισε τον να ηρεμήσει η κανάρα και να ολοκληρώσει την ωοτοκία και την επώαση με την ησυχία της. Αφού αυτό το ζευγάρι δεν έχει πάει καλά φέτος, δοκίμασε αυτό σαν τελευταία ευκαιρία..

  Τι υλικό της δίνεις??

  Μετά την γέννα αυτή, αν έχει πουλάκια λογικά από μόνης της θα σταματήσει να γεννοβολάει (ήδη χτυπάμε 30ρια). Αν πάλι τα αυγά είναι άσπορα, ίσως κάνει άλλη μία σειρά αυγών, αλλά καλό θα ήταν να μην είναι ο αρσενικός στο κλουβί, ώστε τα αυγά να είναι άσπορα (φαντάζεσαι αρχές Ιουνίου να πηγαίνετε ξανά για νέα προσπάθεια γέννας??? με τόση ζέστη??), να τα κλωσήσει για λίγες μέρες ακόμα και έτσι σιγά σιγά να έρθει πιο κοντά το καλοκαίρι, και να πάει διακοπές από μόνη της! ;)
   
  alicedros, 27 Μαϊ 2016
  Best Answer
  #2
 4. Έχουμε και λέμε

  1) μεταξύ της πρώτης και δεύτερης γέννας φέτος είχαν χώρισμα για όσες μέρες της πήρε να κάνει τη νέα φωλιά
  2) δε νομίζω να την ενοχλεί η θέση, το άσπορο το κλώσησε 20 μέρες χωρίς προβλήματα. σουπιοκόκκαλο και υγρό ασβέστιο στο νερό τις μέρες που γεννάει
  3) κλωστή και τρίχα, βαμβάκι και χοντρές κλωστές για πλέξιμο, φτιάχνει πολύ καλές φωλιές. αν δεν έχει βαμβάκι μαδάει την πλάτη της :/

  Όσο για τον καιρό που λες, νομός Πέλλας είναι σαν νοέμβριος
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...