Πρόσφατα

Διευκρίνηση

teo2

PB New Member
Thread starter #1
Θέλω να πάρω στην μάνα μου ένα πουλί για δώρο είμαι ανάμεσα στα ζεμπράκια και στα καναρίνια.Σε ένα πετ σοπ που πήγα μου είπαν αυτό κάνει 40!€ γιατί κελαηδάει και τα άλλα κάνουν 20€ και δεν κελαηδάνε αυτά που δεν κελαηδάνε είναι θηίκά;
 
#3
Φίλε teo2 για τα ζεμπράκια δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά για τα καναρίνια συνήθως τα θηλυκά δεν κελαιδούν.
Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία είναι η σωστή αγορά ενός πουλιού είτε αυτό είναι ζεμπράκι είτε καναρίνι.Ένα πουλί πριν το αγοράσεις πρέπει να το δεις παρακολουθήσεις πρώτα.Να δεις πως συμπεριφέρεται.Αν είναι ζωηρό,πως κινείται μέσα στο κλουβί,αν κελαιδάει,αν η αμάρα του είναι καθαρή.Να παρακολουθήσεις τα μάτια του να δεις αν διακρίνεις μία ζωηράδα μέσα σε αυτά.
Αν το ακούσεις και να κελαιδάει ακόμα καλύτερα.
Ανεξάρτητα με το πόσα κοστίζει ένα πουλί(αυτό εξαρτάται και από την οικονομική δυνατότητα του καθενός)πρέπει για κανένα λόγο να μην αγοράζουμε πουλιά επειδή είναι φτηνά ή επειδή μας το λέει ο καταστηματάρχης.Να αποφέυγεις πουλιά με ανακατεμένα πούπουλα με κλειστά μάτια σε μία κατάσταση βαρεμάρας.Όσο και αν κοστίζει ένα πουλί προέχει να είναι υγιές για να το χαρείς εσύ και πολύ περισσότερο αυτός που θα του το χαρίσεις.
 
#5
Πάντως επειδή είναι πιο ακριβά δε σημαίνει πως θα είναι κ υγιέστερα σιγουρα!γι'αυτο προτου αγοράσεις καποιο κοίταξε καλά τη συμπεριφορά του.να μην ειναι νωθρό κ φουσκωμένο κτλ.Κ εαν δε σε ενδιαφέρει το οτι κελαηδάει μπορει να επικεντρωθείς στο χρώμα κ στην εμφάνιση.
 
#6
Φίλε teo2 δεν σου λέω να πάρεις των 40 ευρώ.Δεν με κατάλαβες και με συγχωρείς.Απλά σου λέω να είσαι προσεκτικός στις αγορές σου.
 
#8
Από τη στιγμή που δεν έχεις αποφασίσει ακόμα το είδος του πουλιού που σε ενδιαφέρει, θα σου συνιστούσα να διαβάσεις τα σχετικά αρθρα (επεξηγηματικά), ώστε να είσαι βέβαιος για το τι θα αντιμετωπίσεις μετά την αγορά. Π.χ άλλο θόρυβο κάνουν τα καναρίνια και άλλο τα ζεμπρακια, μι9ας και είναι διαφορετικά πουλιά.
Διαβασε και αποφάσισε τί σου κάνει.
 
#9
Φιλε απο τη στιγμη που θα πατησεις το ποδι σου σε ενα πετ μπορεις να κρινεις απο το χωρο και μονο αν πρεπει να αγορασεις πουλι απο εκει η οχι.Φροντισε το τουχερο πουλακι που θα υιοθετησεις να ειναι γεννημενο το 2007
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#12
Θα το καταλάβεις απο το χρώμα του δαχτυλιδιού που αν δεν με απαταει η μνήμη μου πρέπει να ειναι μαύρο.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
#13
Μπορεί να είναι και ασήμι, στο το χρώμα του αλουμινίου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κοιτάξεις το ίδιο το δαχτυλίδι για να δεις αν αναγράφεται μεταξύ των γραμμάτων και αριθμών το 07
 
Top Bottom