Διαχωρισμός φύλου μικρής καρδερίνας

Συζήτηση με θέμα Διαχωρισμός φύλου μικρής καρδερίνας, που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 25 Ιουλ 2015.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Μπορούμε να καταλάβουμε το φύλο μιας μικρής καρδερίνας πριν να βαφτεί ? υπάρχει κάποιο σημάδι ή πρέπει να βαφτεί πρώτα για να καταλάβουμε ?
   
 2. Όταν πρόκειται για πουλιά από την ίδια φωλιά μπορεις να κάνεις μιά εκτίμηση συγκρίνοντας τον σωματότυπο......με μεγάλη όμως πιθανότητα λάθους. Σε πουλιά από διαφορετικές φωλιές είναι πολύ παρακινδυνευμένο. Μπορείς να καταλάβεις το φύλο μετά από ενάμισι μήνα περίπου όταν αρχίσουν να ψευτοκελαηδάνε..........και όταν αρχίσουν να "ντύνονται" μπορείς να καταλάβεις από το μαύρισμα στην φτερούγα.
   
 3. George98

  George98 PB Active Member

  βασικά αυτό ήθελα να μάθω αν ισχύει δηλαδή και όταν είναι άβαφα τα πουλιά αλλά προφανώς δεν ισχύει
   
 4. Όπως έγραψα και πριν κοιτάμε κάποια σημάδια αλλά μπορεί να πέσουμε έξω........τα πουλιά εκτροφής όμως επειδή είναι πιό ήμερα στον μήνα περίπου τα καταλαβαίνουμε.......τα αρσενικά φλυαρούν περισσότερο και συνεχόμενα ενώ τα θηλυκά λιγότερο και διακεκομμένα......
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  ευχαριστώ το δικό μου του βάζω να ακούει διάφορες φωνές μέσα στην μέρα πιο πολύ καρδερίνα αλλά και αηδόνι και παπαδίτσα και φλώρο και λίγο καναρίνι μαλινουα και όταν σταματάει το cd αρχίζει αν φλυαρεί συνεχώς ελπίζω να βγει αρσενικό :D

  * καλά κάνω που βάζω και άλλες φωνές ή πρέπει μονο καρδερίνα ? (έχω φτιάξει ένα αρχείο ήχου που βάζω στο κινητό βγάζοντας τους άσχημους ήχους και κρατώντας μονο όσους μου άρεσαν :) και κάθε τόσο παύσεις για να απαντάει )
   
 6. ..........στο θέμα αυτό μην περιμένεις να πάρεις απάντηση από εμένα!!!!!:D
  ας σου απαντήσει κάποιος άλλος!!!!!!!:D
   
 7. George98

  George98 PB Active Member

  γιατί ??
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το ανακάτεμα φωνών από διάφορα πουλιά προσωπικά με ενοχλεί....
  Αν θέλεις να ακούσεις φωνές πολλών πουλιών στο χώρο σου καλύτερα είναι να φιλοξενείς περισσότερα είδη.... παρά να ανακατεύεις στο "τσουκάλι" τις φωνές τους.
  Κάθε είδος έχει περάσει μετά από αιώνες εξέλιξης στο DNA του τις φωνές που γνωρίζουμε... που το κάνει ξεχωριστό.... Προσωπικά με τρομάζει η ιδέα πως μια καρδερίνα θα μου βγάζει φλώρο (που δεν μου αρέσει ως κελάηδημα) η ακόμη και κάτι από καναρίνι.
  Και θεωρώ πως είναι άδικο για το πουλί να το υποχρεώνουμε να μάθει κάτι που σίγουρα δεν θα το βγάλει καλά.
  Γνώμη μου είναι να μείνει το μάθημα στις φωνές του κάθε είδους.... ίσως εκεί να εστιάζονται και οι θέσεις του dimitris_patra .....
   
 9. George98

  George98 PB Active Member

  Εγω προτιμάω να λέει καρδερίνα ! (προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ απο τα άλλα άγρια) απλά επειδή το έχω διαβάσει και αλλού και σκεφτόμουν πως και στην φύση θα άκουγε απο όλα... εγω θέλω το καλύτερο για το πουλάκι απλά πρώτη φορά ασχολούμαι φέτος με ωδικά και δεν ξέρω πολλά για τις φωνές και ο καθένας λέει τα δικά του.... πείτε λοιπόν τι προτείνεται τόσοι είστε στο φόρουμ με καρδερίνες τι θα πει το :
   
 10. Πολύ ωραίο άρθρο.

  Μην του βάζεις φωνές από καναρίνια και φλωρο.
   
Φόρτωση...