Διαφορές στην τροφή ιθαγενών πουλιών - καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Διαφορές στην τροφή ιθαγενών πουλιών - καναρινιών, που ξεκίνησε από leon, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 13 Νοε 2008.

 1. leon

  leon PB New Member

  Καλησπέρα
  Σε μια συζήτηση που είχα πρόσφατα ειπώθηκε πως τα άγρια(καρδερίνες,σκαθια κ.α)δεν τρέφονται με την ίδια τροφή που δίνουμε στα καναρίνια,προσωπική εμπειρία δεν έχω κ έτσι σιγουρά κάτι ποιο εγκυρο θα μάθω...:):D:mad:
  π.χ. κάποιος γνωστός έχει μια καρδερίνα μαζί με τα καναρίνια και λέει πως δεν τρώει αυγό,χωρίς να γνωρίζω κ γώ αν επιτρέπ.για να του πώ κατι παραπάνω...

  ευχαριστώ
  λέων ​
   
 2. prokroustis

  prokroustis PB New Member

  Οντως τα αγρια τρεφονται με διαφορετικη τροφη απο τα καναρινια..
  καποιοι σποροι ειναι ιδοι αλλα γενικα η τροφη τους αποτελειται απο αλλους σπορους...
  Τωρα για το αυγο που ανεφερες δεν νομιζω να ισχυει γιατι δινω στις καρδερινες μου αυγοτροφη...
   
 3. Οι καρδερίνες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από τα καναρίνια σε σπόρους. Τρώνε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και δεν τιμούν ιδιαίτερα το κλασσικό ασπούρι το οποίο τρώνε πολύ τα καναρίνια. Υπάρχουν αρκετά έτοιμα μείγματα για καρδερίνες και αν ψάξεις από την αναζήτηση θα βρεις και θέματα σχετικά με τη διατροφή τους. Η καρδερίνα του φίλου σου δεν τρώει αυγό επειδή δεν το αναγνωρίζει σαν τροφή. Υπάρχουν και αυγοτροφές για καρδερίνες οι οποίες περιέχουν σκουλήκια, αυγά μυρμηγκιών κλπ για να καλύπτουν τις ανάγκες σε πρωτεΐνη που έχουν.
   
Φόρτωση...