Διατροφη νεοσσων και γονεων

Συζήτηση με θέμα Διατροφη νεοσσων και γονεων, που ξεκίνησε από morpheas, στο Forum 'Διατροφή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 7 Μαϊ 2008.

 1. morpheas

  morpheas PB New Member

  Απο τοτε που εχω νεοσσους στο κλουβακι βαζω στα πουλακια μου αυγοτροφη την οποια φτιαχνω εγω. Σε καποια ποστ ομως διαβασα οτι η χορηγηση της αυγοτροφης δεν συνεχιζεται καθ'ολη τη διαρκεια του ετους. Η απορια μου ειναι η εξης: ποτε να σταματησω να χορηγω αυγοτροφη στους νεοσσους και ποτε να βαζω αυγοτροφη στους γονεις κατα την περιοδο της προετοιμασιας και της αναπαραγωγης αντιστοιχα?
  Ευχαριστω :)
   
 2. Στους νεοσούς σταματάς αφού αποκτήσουν τα οριστικά τους χρώματα. Όταν γίνουν περίπου 3 μηνών δηλαδή σταδιακά θα την ελατώνεις και στο τέλος θα τους δίνεις μια φορά την εβδομάδα περίπου. Στα ζεμπράκια η περίοδος προετοιμασίας δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλα πουλιά. Οπότε ακόμη και τότε εγώ τουλάχιστον δεν δίνω αυγοτροφή σε καθημερινή βάση. Δίνω όμως πολά φρούτα, πράσινα, και βιταμίνες στο νερό. Για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την αναπαραγωγή. Όταν γεννηθούν οι νεοσσοί και μετα καθημερινά αυγοτροφή για να ταΐζουν.
   
Φόρτωση...