Διατροφη κοκκινου μωσαικ

Συζήτηση με θέμα Διατροφη κοκκινου μωσαικ, που ξεκίνησε από Eleanna, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Μαϊ 2016.

mgerom
Best Answer mgerom, 20 Μαϊ 2016
To πουλάκι μπορεί να τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ . Ολα όσα τρώνε και τα υπόλοιπα καναρίνια χωρίς να επιρεάζεται η απόχρωσή του. ΜONON κατα την διάρκεια της αλλαγής... Ολόκληρο το Post
 1. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Καλησπερα και απο εδω. Η δω και τεσσερις ημερες εχω ενα καναρινακι χρωματος κοκκινο μωσαικο. Εκτος την κανονινκη τροφη, του βαζω σπιτικη αυγοτροφη και τριμενα οστρακα. Ειναι κατι αλλο που πρεπει να συμπεριλαμβανει η διατροφη του για το χρωμα του? Ευχαριστω
   
 2. Best Answer:
  Post #327421 by mgerom, 20 Μαϊ 2016
 3. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Στα κόκκινα μωσαικα δίνουμε μείγμα σπόρων χωρίς ρουπσεν και αυγό χωρίς τον κρόκο. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς αυγοτροφή για λευκά καναρίνια ή ουδέτερη. Από φρούτα και λαχανικά νομίζω ότι δεν υπάρχει περιορισμός.
   
 4. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Σε ευχαριστω πολυ Παναγιωτα!
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  + ότι και στην πτερόροια αν θες του δίνεις χρωστική για να διατηρήσει το κόκκινο χρώμα του! ;)

  Άμα δεν ενδιαφέρεται για διαγωνισμούς και εκθέσεις δεν υπάρχει λόγος να του στερεί τον κρόκο!! :)
   
 6. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Αλίκη καλημέρα! Του δίνω αυγό αλεσμένο με το τσόφλι, δεν θέλω να του στερώ βιταμίνες. Και όχι, δεν ενδιαφέρομαι για εκθέσεις. Όσον αφορά το χρώμα, ναι μεν είναι όμορφο, αλλά εάν είναι βλαπτική δεν θέλω να του δώσω και ας ασπρίσει. Αν θυμάσαι τον πήρα από το pet shop για να τον σώσω....
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και εγώ είμαι της άποψης όχι χρωστική... Παλαιότερα δεν έδινα και φέτος κάνοντας την πρώτη μου αναπαραγωγή στα κόκκινα μωσαικά ( https://petbirds.gr/threads/Η-Οδύσσεια-της-πρώτης-μου-εκτροφής-κόκκινων-μωσαικών.27416/#post-326890 ) αποφάσισα να δώσω στα μικρά.. Αν δώσεις την δόση που πρέπει, δεν τα βλάπτει.. Αρκεί να ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες! ;)
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  To πουλάκι μπορεί να τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ . Ολα όσα τρώνε και τα υπόλοιπα καναρίνια χωρίς να επιρεάζεται η απόχρωσή του. ΜONON κατα την διάρκεια της αλλαγής του πτερώματός του, χρειάζεται μια βοήθεια με κάποια "χρωστικά" μέσα. Αυτά μπορεί να είναι φυσικά(ΠΑΝΤΑΡΙ-ΚΑΡΟΤΟ-ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ κ.λ.π) ή χημικά (CATHAXANTHINE-CAROFFYL RED) .
   
  mgerom, 20 Μαϊ 2016
  Best Answer
  #7
 9. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Είδα την παρουσίασή σου Αλίκη, τέλεια τα μικρά!

  Καλημέρα Μάκη! Όπως προανέφερα του δίνω αυγοτροφή σπιτική, σπόρους, φύτρες καθώς και πόσιμες βιταμίνες για να δυναμώσει (ήταν ταλαιπωρημένο όταν το πήρα).
  Η γνώμη σου ποια είναι? Λαχανικά ή χημικά?
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τα κόκκινα μωσαικά μπορούν να τρώνε και ρούπσεν??
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψηφίζω λαχανικά.Είτε σκέτα, είτε με μια ελάχιστη δόση χρωστικών μέσα στην αυγοτροφή του (το 1/5 της κανονικής δοσολογίας)
  Ολο τον χρόνο άφοβα, πλήν της περιόδου της αλλαγής πτερώματος.
   
 12. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Να σε ζαλίσω λίγο ακόμη.... sorry αλλά δεν έχω εμπειρία.... Ποια χρωστική θα με συμβούλευες να πάρω? Και το 1/5 που αναφέρεις είναι η δοσολογία που προφανώς θα αναφέρει η συσκευασία...
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Εννοώ το 1/5 της όποιας δοσολογίας αναφέρει η συσκευασία :) . Ολες οι καταξανθίνες του εμπορίου δίνουν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα. Εσύ δεν ενδιαφέρεσε για βαφή εκθεσιακών προδιαγραφών αλλά για ένα όμορφο κοκκινωπό πουλάκι .Παρε μια μικρή συσκευασία των 25 γραμμαρίων .
   
 14. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Ναι εννοείται, μόνο για να διατηρήσει το χρώμα του γιατί είναι κούκλος. Τώρα που συνέρχεται δε, άρχισε δειλά δειλά να μου κελαηδάει σήμερα! Σε ευχαριστώ ;)
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Θα μπορούσαμε να είχαμε και 2-3 επωνυμίες αγαπημένε μου Κύριε Μάκη?? Γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι.. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
   
 16. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ορίστε.

  xrostiki.jpg
  redphyll-carophyll-rosso-150-gr.jpg
   
 17. Eleanna

  Eleanna PB New Member

  Ευχαριστούμε!!! :D
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...