Διατηρείται το κόκκινο χρώμα των καναρινιών με φυσική διατροφή;

Συζήτηση με θέμα Διατηρείται το κόκκινο χρώμα των καναρινιών με φυσική διατροφή;, που ξεκίνησε από _atsalinos, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Σεπ 2009.

 1. _atsalinos

  _atsalinos PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους σας, είμαι παλιός στον χώρο και θέλω να σας ρωτήσω αν το κόκκινο χρώμα τωνκαναρινιών παραμένει με φυσική διατροφή, όπως πάπρικα καρότο κτλ
   
 2. cvrak

  cvrak PB New Member

  Το καρότο, πατζάρι, παπρικα δινουν το κόκκινο χρώμα. Πρέπει να τα τρώνε πριν αρχίσει η πτερορροια και βγουν τα νεα φτερα.
  Εγω δίνω και ειδική σκόνη που την βάζω στην αυγοτροφή. Πιστεύω ότι βοηθά καλύτερα από τα τρόφιμα, γιατι είναι συμπυκνωμένη.
   
 3. vabar

  vabar PB New Member

  Kαλημέρα... Παρατήρησα στα καναρίνια(*) μου, ότι εχουν ερυθρές ανταύγιες, και αυτό σαν αποτέλεσμα απο την κόκκινη πιπέρια -φλωρίνης- που τους έδινα 1 φορά στις 20 ημέρες -κατα την διάρκεια της πτερόρροιας-... Υποθέτω, ότι αν τους παρείχα καηθημερινά φρούτα & λαχανικά με κόκκινο χρώμα, θα ήταν σαν Πασχαλινά κόκκινα αυγουλάκια... :)

  (*)Τα καναρίνια μου είναι Γκλώστερ, γερμανικά-απλά- σκουφάτα & απλά κίτρινα...
   
 4. cvrak

  cvrak PB New Member

  Αν το φυσικο τους χρώμα είνα το κίτρινο, τότε δεν είναι και ό,τι καλύτερο να το αλλάξουμε.
  Δεν εννοώ ότι εσύ θέλεις να το κάνεις, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι το χρώμα που θα βγει δεν θα είναι πολύ ωραίο.;
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ολες οι φυσικές τροφές που περιέχουν καροτίνες βοηθούν στην ανάδειξη
  του κόκκινου χρώματος ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, αλλά...
  Αν δεν δόσεις και κάποια χρωστική (καταξανθίνη -καροφύλλη)
  Το έντονο κόκκινο χρώμα ή θα ατονίσει(στα ενήλικα) ή θα είναι φτωχό (στους νεοσσούς).
   
 6. vabar

  vabar PB New Member

  Ουτε που μου είχε περάσει απο το μυαλό οτι θα έχουν ερυθρές ανταυγιες, αλλά ουτε και θέλω να χρωματίσω τα καναρινάκια μου...Πάντως, αυτές οι ερυθρές ανταυγιες, ειναι χαριτωμένες... :D
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Παραμένει ως ένα βαθμό. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, δεν μπορείς να περιμένεις να σου βγουν εκθεσιακά πουλιά με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορεί να συντηρηθεί σχετικά καλά το χρώμα τους. Προσθέστε επίσης στις τροφές που βάφουν και τη σπιρουλίνα, η οποία συν τοις άλλοις είναι και ένα πολύ καλό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.
   
Φόρτωση...