Διαρκής συμβίωση "δεμένου" ζευγαριού καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Διαρκής συμβίωση "δεμένου" ζευγαριού καναρινιών, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 17 Απρ 2015.

 1. Τι άποψη έχετε για την συμβίωση στο ίδιο κλουβί ζευγαριού καναρινιών που αποδεδειγμένα είναι δεμένο (bonded pair) ? Στην περίπτωση μου πιστεύω ότι ο χειμώνας που πέρασαν σε χωριστά κλουβιά πιο πολύ ζημιά έκανε (κυρίως στην κανάρα) παρά καλό.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου η συνύπαρξη ενός ζευγαριού στο ίδιο κλουβί, όλο το χρόνο.
  Η συντροφικότητα στα καναρίνια σε αντίθεση με κάποια άλλα όντα (και ο άνθρωπος μέσα σ' αυτά) δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη και συνεπώς δημιουργούνται προβλήματα.
  Από το να διεκδικούν ακόμη και τα απαραίτητα το ένα από το άλλο (φαγητό, χώρο, κυριαρχία) μέχρι να μην προσφέρουν τα αυτονόητα όταν οι καταστάσεις το απαιτήσουν (ζευγάρωμα, αναπαραγωγή κλπ).
  Η καλύτερη θέση για δυο καναρίνια διαφορετικού φύλου είναι μόνο η οπτική επαφή από απόσταση σε διαφορετικά κλουβιά.
  Έτσι και τις ωδικές ικανότητες του αρσενικού θα απολαμβάνεις αλλά και τις χαρές κάθε εποχής, κυρίως της αναπαραγωγής δεν θα χάσεις....
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το μόνο αρνητικό που εγώ βλέπω, έχω ακούσει αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει είναι ότι αν είναι συνεχώς μαζί ο αρσενικός τη βατευει συνεχώς με αποτέλεσμα να έχει αδύναμο σπέρμα και στην αναπαραγωγή να δίνει ασπορα αυγά...
   
 4. takis_engineer

  takis_engineer PB New Member

  Το οτι μπορει να ειναι αρκετα δεμενα δεν έχει να κανει με τον ορο "Bonded pair". Αυτόν τον όρο τον χρησιμοποιούμε σε είδη τα οποία είναι αυστηρά μονογαμικά που άπαξ και δέσει ενα ζευγάρι δεν χωρίζοντε ούτε τα χωρίζουμε εμείς. Τα καναρινακια είναι πολυγαμικα, ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάπως " ελευθέρων ηθών ".

  Αν είναι τα συγκεκριμένα τόσο ταιριαστο ζευγάρι μπορείς στην αναπαραγωγή να τα βάζεις πάντα μαζί.

  Τι συνέβη και έγραψες οτι ο χειμώνας που πέρασαν σε χωριστό κλουβί έκανε κακό στο θηλυκό?
   
Φόρτωση...