Διαμονή το καλοκαίρι σε κλούβα

Συζήτηση με θέμα Διαμονή το καλοκαίρι σε κλούβα, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 17 Ιουν 2014.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τώρα που καλοκαιριάζει και που τελειώσαμε τις αναπαραγωγές θέλω να βάλω όλα μου τα καναρίνια στην κλούβα που έχω ώστε να περάσουν εκεί το καλοκαίρι και την πτερόρροια τους! Σίγουρα θα τους κάνει καλό να έχουν τόσο χώρο να πετάνε! Τα καναρίνια μου είναι τα εξής: ένα αρσενικό 7 ετών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό 4 ετών, 2 θηλυκές 3 ετών, 2 αρσενικά ενός έτους, 4 μικρά 50-60 ημερών και το πιο μικρούλι μας που είναι σήμερα 20 ημερών! Η μεταφορά τους στην κλούβα θα γίνει στις 24 Ιουλίου και προετοιμάζομαι από τώρα για το τι πρέπει να προσέξω! :)

  Η κλούβα είναι αυτή εδώ: http://www.pet4u.gr/Product/1325/pet_camelot-elegant_large_bird_cage_100cm_x_60cm_x_176.5cm

  Όποια συμβουλή και γνώμη, δεκτή! :)
   
 2. Μπράβο σου βρε Αλίκη που νοιάζεσαι τόσο για τα πουλάκια σου! Με την κυριολεκτική έννοια τα νιώθεις σαν ανθρώπους, σαν μέλη της οικογένειας σου! Συγχαρητήρια!

  Εγώ αυτά που έχω να σου πω ως συμβουλή, που είμαι σίγουρος ότι θα έχεις προνοήσει για αυτά είναι τα εξής: να έχεις το νου σου να δίνεις στα πουλιά αρκετή πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την πτερόρροια, άφθονα μπάνια μέρα παρά μέρα για την καλή ποιότητα των φτερών και αρκετά λαχανικά για να έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά. Και να έχεις το νου σου να κοιτάζεις προσεκτικά τα πουλιά και όποιο δείχνει άρρωστο να το απομακρύνεις έγκαιρα. Επίσης καλή απολύμανση και καθαριότητα της κλούβας για να μην έχεις ψείρες. Ελπίζω να βοήθησα και καλή διαμονή στα πουλάκια σου με το καλό! Φιλικά!
   
 3. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Αλίκη μου αν όχι τώρα μετά πτεροροια πρέπει να δώσεις κάποια πουλάκια γιατι του χρόνου δεν θα μπορείς να τα ζευγαρωσεις όλα! ίσως έχεις και θέματα αιμομιξίας αφού ο κύκλος είναι στενός!
  Χωράνε τα πουλάκια αλλά να ξέρεις καλό είναι να έχεις λίγα και βασιλικά!
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αμβρόσιε σ ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου! είναι τα μωρά μου!
  ναι ναι τα ξέρω αλλά κάνεις και μου τα υπενθυμίζεις! :)

  Γιάννη δε θα είναι μόνιμα στην κλούβα! Και ούτε πρόκειται να τα αφήσω να ζευγαρώσουν όλα μαζί στην κλούβα! Το έκανα πέρσι και είχα τρομερά προβλήματα! Το έχω μετανοιώσει! Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα βάλω τα ίδια ζευγάρια ώστε να μην έχω θέματα αιμομιξίας και για τα μικρά ίσως πάρω κανένα καινούργιο καναρινάκι να τα ζευγαρώσω.. ;) Δεν υπήρχε περίπτωση να τα ζευγαρώσω μεταξύ τους! Και φυσικά θα μπουν σε ζευγαρώστρες!

  Δυστυχώς έχω θέμα... δεν μπορώ να τα χαρίσω! Μου είναι αδύνατον!
   
Φόρτωση...