Διαμονή Πτηνών - Τι προβλέπει σχετικά η νομοθεσία;

Συζήτηση με θέμα Διαμονή Πτηνών - Τι προβλέπει σχετικά η νομοθεσία;, που ξεκίνησε από ΙΟΡΔΑΝΗΣ, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Σεπ 2008.

 1. Πολλές φορές νομίζουμε ότι από τη στιγμή που εμείς επιθυμούμε να κατέχουμε ένα πτηνό και εφόσον το αποδέχονται τα μέλη της οικογενείας μας μπορεί αυτό να διαμένει μαζί μας στην μονοκατοικία μας ή στο διαμέριμά μας χωρίς περιορισμούς και δεσμέσεις. Είναι έτσι τα πράγματα ή αν όχι τί προβλέπει η νεότερη νομοθεσία και σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαφορά αν κατέχουμε ένα ή πενήντα πτηνά στην μονοκατοικία μας ή στο διαμέρισμά μας σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο όπως για παράδειγμα μπαλκόνι? Μπορούμε να έχουμε τα πουλιά μας στην ταράτσα? Τι πιστεύουν οι φίλοι του Forum ότι ισχύει και τι νομίζουν ότι θα έπρεπε να ισχύει. Ευχαριστώ
   
 2. nikosk

  nikosk PB New Member

  Μια και άνοιξε κουβέντα!
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  https://petbirds.gr/threads/4641/ Παρόμοια κουβέντα είχε γίνει εδώ

  Και εδώ ο νόμος περί κατοικιδίων "http://www.interpet.gr/themata/nomothesia/nomothesia_themata/polikatoikies.htm"
   
 4. Νομοθεσία Διαμονή Ωδικών

  Αναφορικά με τον Ν 3170/2003 και όπως ισχύει... προβλέπεται από το...
  Άρθρο 6
  Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω)
  επιτρέπεται επίσης η διατήρηση
  ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λ.π.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α) και οι
  αστυνομικές διατάξεις περί κοινής
  ησυχίας.

  Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί φίλοι κατά την επικρατούσα νομοθεσία και ειδικά καθόσον ο συγκεκριμένος νόμος όχι μόνο ισχύει αλλά και καταργεί με το άρθρο 20 κάθε προηγούμενη διάταξη ήτοι και την υπουργική απόφαση ΥΙβ/2000/1995 και ειδικά το άρθρο 17 αυτής όπου και με σαφήνεια ΄καθίστατο επιτρεπτή η διατήρηση ωδικών και παραδείσιωνπουλιών σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και κατοικίας. Ηδή το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τότε 1995 ήταν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για άλλα μη ωδικά πτηνά πχ περιστέρια.
  Τώρα βλέπουμε ότι ο νομοθέτης καταργεί την οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με πτηνά και άν κάποιος (για παράδειγμα Δικαστής σε περίπτωση αντιδικίας) εκείνο το "μόνο" που μαύρισα στο κείμενο του άρθρου το ερμηνεύσει συσταλτικά μπορεί και να εκδοθεί διάταξη για την απομάκρυνση οποιουδήποτε πτηνού!
  Προσωπικά ερμηνεύοντας το γράμμα το νόμου νομίζω ότι η διατήρηση πάσης φύσεως πτηνών σε κατοικίες και διαμερίσματα πολυκατοικιών δυστυχώς εναπόκειται τώρα πλέον σε ιδόκτητες κατοικίες στην επιλογή του ιδιοκτήτη ο οποίος οφείλει να σέβεται υγειονομικές διατάξεις και διατάξεις αναφορικά με την κοινή ησυχία και καλή γειτονία, ενώ σε διαμερίσματα σε οριζόντια ιδιοκτησία (πολυκατοικίες) στο καταστατικό στην κρίση δηλαδή των συνιδιοκτητών! Αν κάποιος έχει τις νομικές γνώσεις να μου απαντήσει τεκμηριωμένα ότι σφάλλω στην ερμηνεία μου παρακαλώ να το πράξει.
  Αν από την άλλη υπάρχει περίπτωση να έχω δίκιο το σωστό είναι να γίνει γνωστό ίχι για να αισθανόμαστε πιο ανασφαλείς όσοι έχουμε πτηνά σε διαμερίσματα αλλά για να ξέρουμε ποιοί νομοθέτες σέβονται το ότι εμείς έχουμε δικαίωμα και επιθυμούμε να συνυπάρχουμε με τα πουλιά μας...
   
Φόρτωση...