Διαμέτρημα δαχτυλιδιού καρδερίνας

Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
11.729
PB Points
1.095
djdtsak είπε:
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΔΑΧΤΥΛΙΔΩΣΑ 2,5 ΚΑΙ ΤΗΝ 5 ΜΕΡΑ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ 2,7 .2,9 ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ MAJOR ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥΛΙΑ.
Με αφορμή το συγκεκριμένο απόσπασμα από μήνυμα - απάντηση του Δημήτρη σε άλλο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούν να συμμετέχουν κανονικά σε διαγωνισμούς καρδερίνες με διαμέτρημα δαχτυλιδιού μεγαλύτερο από 2,5mm.
 
D

djdtsak

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαρ 2007
Μηνύματα
9
PB Points
1
Πόλη
Δράμα
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Κωδ.
ΕΠΑΜ FPO-EP 068
ΦΙΛΚΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ.ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2006
Μηνύματα
28
PB Points
5
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Πτηνά
Καναρίνια, Εξωτικά, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 001
Τα τελευταία χρόνια απο αρκετούς εκτροφείς γίνεται προσπάθεια ώστε να αναπαραχθούν και στη χώρα μας καρδερίνες σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Η προσπάθεια αυτή συναντά ήδη πολλά εμπόδια. Μερικά απο αυτά είναι η πολυνομία που υπάρχει στη χώρα μας και η κατα περίπτωση ερμηνεία της, η καχυποψία των αρχών πάνω στο θέμα αυτό αλλά και η δυσπιστία αρκετών συνεκτροφέων μας που δεν πιστεύουν ότι μπορεί να είναι πετυχημένο το εγχείρημα.
Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές σε αυτή τη προσπάθεια και ο Σύλλογος μας, η ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ( Α.Λ.Ο.Π), είναι ένας απο αυτούς. Η ΑΛΟΠ λοιπόν υποστηρίζει και ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες πλην όμως στο θέμα της διαμέτρου των δακτυλιδιών δεν αποδέχεται καμμία απόκλιση. Το ρητό η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια έχει πλήρη εφαρμογή σε αυτή τη περίπτωση. Η αυστηρή αυτή πολιτική της ΑΛΟΠ μπορεί (στο μέτρο που είναι δυνατόν) να αποθαρρύνει κάποιους επίδοξους παραβάτες που με τη στάση τους βλάπτουν και απαξιώνουν τη επίπονη προσπάθεια των υπόλοιπων εκτροφέων που πιστεύουν στην ελεγχόμενη αναπαραγωγή των καρδερίνων και ξοδεύουν για το σκοπό αυτό χρόνο και χρήμα.
Τά δακτυλίδια λοιπόν που φορούν οι καδερίνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2,5 χιλιοστά, εκτός των καρδερίνων Σιβηρίας που φορούν δακτυλίδια διαμέτρου 2,7 χιλιοστών.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
ΠΟΟ AL 01
 
Top