Διακοπή της επώασης για λίγες ώρες. Θα τα καταφέρουν;

Συζήτηση με θέμα Διακοπή της επώασης για λίγες ώρες. Θα τα καταφέρουν;, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 17 Μαϊ 2016.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλημέρα σας!!

  Το Μελινάκι μας με το ποδαράκι το στραβό προχώρησε σε δεύτερη γέννα κάνοντας 5 αυγά (5,6,7,8 & 9 Μαΐου από ένα αυγό κάθε μέρα)! Τα κλωσούσε 7 μέρες κανονικά, μέχρι που εγώ έφυγα για ταξίδι και την επόμενη μέρα (12 Μαΐου) τα παράτησε!! (δε ξέρω αν παίζει ρόλο που έφυγα.. εγώ πιστεύω ότι γι αυτό τα παράτησε χωρίς να θέλω να φανώ ψώνιο.. ). Μπήκε λίγο το μεσημέρι και μετά τίποτα! Μετά από λίγες ώρες (περίπου διακοπή επώασης 5-6 ώρες), η μητέρα μου μιας και έβλεπε ότι δεν πρόκειται να μπει στη φωλιά και ότι θα κοιμηθεί εκτός με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ζωές μέσα τους, με την βοήθειά μου μέσω τηλεφώνου, έβαλε τα αυγά σε μια παραμάνα που έχουμε μέσα στην κλούβα η οποία μέχρι και σήμερα τα κλωσάει με πολύ ζήλο!! Να πω πως εκείνη την μέρα είχε πολλή ζέστη στην Αθήνα (27 -28 βαθμούς περίπου).

  Με μια διακοπή 5-6 ωρών και με αυτή την θερμοκρασία περιβάλλοντος υπάρχει περίπτωση να επιβίωσε κάποιο έμβρυο μέσα στα αυγά??
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν το χρονικό διάστημα της απουσίας της ήταν ικανό να ρίξουν τις θερμοκρασίες των αυγών τότε πολύ πιθανόν να υπάρξει νέκρωση.
  Χωρίς το κατάλληλο μηχάνημα

  (αυτό από φίλο μου εκτροφέα)
  δεν μπορείς να ξέρεις...
  Συνεπώς αφήνεις όπως είναι τα πράγματα, ευελπιστώντας η μητέρα σου ή να μην ξέρει ή να είδε λάθος...
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν ήταν όλη την μέρα πάνω στην ταράτσα να παρατηρεί τι κάνει η Μελίνα και αν μπαίνει στη φωλιά.. Απλά μου είπε ότι ενώ όλη μέρα κλωσούσε βιδωμένη ξαφνικά είχε να την δει απ το μεσημέρι στη φωλιά.. πήγε άλλες δύο φορές ήταν εκτός και σίγα σιγά νύχτωνε και παρέμενε εκτός το κορίτσι. Μου κάνει άσε το αναλαμβάνω εγώ και μέσα σε 10 λεπτά είχε μεταφέρει τα αυγά στην άλλη η οποία ήδη τα κλωσούσε χαχαχα λέτε η μητέρα μου να είναι κρυφό εκτροφικό ταλέντο?? :p

  Αυτό το μηχάνημα δεν το έχω... :p

  Μόνο η ωοσκόπηση σε λίγες μέρες θα μας δείξει!! βασικά και σήμερα μπορώ να κάνω... να δω τι παίζει...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...