Διακοπή αναπαραγωγής

  • Θεματοθέτης ΓΙΑΝΝΗΣ
  • Ημερομηνία
Γ

ΓΙΑΝΝΗΣ

PB New Member
#1
Πως θα μπορέσω να σταματήσω να γεννά μια θηλυκιά μου? Επειδή είναι σε εσωτερικό χώρο είδη ξεκίνησε η αναπαραγωγή από τον Δεκέμβριο. Αποτέλεσμα να έγινε και η τρίτη γέννα μέσα στον Φεβρουάριο. Δεν θέλω να συνεχίσει να γεννά δεν είναι κότα άλλωστε.
 
R

redcanary

PB New Member
#3
Να μην είναι με τον αρσενικό και η διατροφή της να μην είναι πλούσια σε λιπαρούς σπόρους, αυγό και βιταμίνες, ώστε να ξεπυρώσει. Δηλαδή διατροφή συντηρησης και όχι αναπαραγωγής.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#4
Επίσης να μην υπάρχει καθόλου τεχνητός φωτισμός στο χώρο παρά μόνο φυσικό φως και η θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει αυτό που ζητάς, από τη στιγμή που η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά κανονικά αυτή την εποχή και δεν τελειώνει.
 
Γ

ΓΙΑΝΝΗΣ

PB New Member
#5
Πλέον από τον Μάρτιο είναι πολύ δύσκολο να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες και λιγότερο φωτισμό. Να θεωρήσω πως δεν θα σταματήσει να γεννά η κανάρα μου?
 
mgerom

mgerom

Honored Member
#6
Γιάννη νομίζω οτι πας να διορθώσεις
το πρώτο λάθος με ένα δεύτερο.
Είναι χειρότερο να την σταματήσεις,να την γυρίσεις πίσω,
να μπερδέψεις το βιολογικό της ρολόι.
Οταν θα την ξαναχρειαστείς ,οι αντιδράσεις της
μπορεί να είναι "περίεργες".
 
Γ

ΓΙΑΝΝΗΣ

PB New Member
#7
Μάκη δεν ήταν αποκλειστικό λάθος μου. Η κανάρα πύρωσε σε εξωτερικές συνθήκες και αναγκάστηκα να την βάλω μέσα.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#8
Δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο μαγικό κόλπο για να εμποδίσεις τη φύση πουλιού, πέραν κάποιων δοξασιών που λένε ότι πρέπει να βρέχεις την κανάρα για να ξεπυρώσει και κάτι τέτοια. Μάλλον σύμφωνα με τη λογική αυτή το πύρωμα-κάψιμο μπορεί να σβήσει με το νερό αλλά αυτό είναι κάτι που το αναφέρω χιουμοριστικά και βεβαίως δεν μπορώ να σου το προτείνω. :D
ΓΙΑΝΝΗΣ είπε:
Να θεωρήσω πως δεν θα σταματήσει να γεννά η κανάρα μου?
Γιάννη, ίσως τελικά θα έπρεπε να αναθεωρήσεις την τακτική της έναρξης της αναπαραγωγής το Δεκέμβριο, εφόσον δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος. :)
 
K

kristhegreek

PB New Member
#9
Κάνε αυτό που λέει ο Δαμιανός και ο Σταύρος και αν δεις ότι ξαναγεννά, άσε την να κλωσήσει έστω και άσπορα, μετά πάρε νήμα και φωλιά (αν γίνεται να μην ακούει τον κάναρο).
 
Top