Διακοπή αναπαραγωγής

Συζήτηση με θέμα Διακοπή αναπαραγωγής, που ξεκίνησε από ΓΙΑΝΝΗΣ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Φεβ 2008.

 1. Πως θα μπορέσω να σταματήσω να γεννά μια θηλυκιά μου? Επειδή είναι σε εσωτερικό χώρο είδη ξεκίνησε η αναπαραγωγή από τον Δεκέμβριο. Αποτέλεσμα να έγινε και η τρίτη γέννα μέσα στον Φεβρουάριο. Δεν θέλω να συνεχίσει να γεννά δεν είναι κότα άλλωστε.
   
 2. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Την άφησες να κλωσήσει;
   
 3. redcanary

  redcanary PB New Member

  Να μην είναι με τον αρσενικό και η διατροφή της να μην είναι πλούσια σε λιπαρούς σπόρους, αυγό και βιταμίνες, ώστε να ξεπυρώσει. Δηλαδή διατροφή συντηρησης και όχι αναπαραγωγής.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Επίσης να μην υπάρχει καθόλου τεχνητός φωτισμός στο χώρο παρά μόνο φυσικό φως και η θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει αυτό που ζητάς, από τη στιγμή που η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά κανονικά αυτή την εποχή και δεν τελειώνει.
   
 5. Πλέον από τον Μάρτιο είναι πολύ δύσκολο να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες και λιγότερο φωτισμό. Να θεωρήσω πως δεν θα σταματήσει να γεννά η κανάρα μου?
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Γιάννη νομίζω οτι πας να διορθώσεις
  το πρώτο λάθος με ένα δεύτερο.
  Είναι χειρότερο να την σταματήσεις,να την γυρίσεις πίσω,
  να μπερδέψεις το βιολογικό της ρολόι.
  Οταν θα την ξαναχρειαστείς ,οι αντιδράσεις της
  μπορεί να είναι "περίεργες".
   
 7. Μάκη δεν ήταν αποκλειστικό λάθος μου. Η κανάρα πύρωσε σε εξωτερικές συνθήκες και αναγκάστηκα να την βάλω μέσα.
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο μαγικό κόλπο για να εμποδίσεις τη φύση πουλιού, πέραν κάποιων δοξασιών που λένε ότι πρέπει να βρέχεις την κανάρα για να ξεπυρώσει και κάτι τέτοια. Μάλλον σύμφωνα με τη λογική αυτή το πύρωμα-κάψιμο μπορεί να σβήσει με το νερό αλλά αυτό είναι κάτι που το αναφέρω χιουμοριστικά και βεβαίως δεν μπορώ να σου το προτείνω. :D
  Γιάννη, ίσως τελικά θα έπρεπε να αναθεωρήσεις την τακτική της έναρξης της αναπαραγωγής το Δεκέμβριο, εφόσον δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος. :)
   
 9. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Κάνε αυτό που λέει ο Δαμιανός και ο Σταύρος και αν δεις ότι ξαναγεννά, άσε την να κλωσήσει έστω και άσπορα, μετά πάρε νήμα και φωλιά (αν γίνεται να μην ακούει τον κάναρο).
   
Φόρτωση...