Διάρροια και Συνάχι

#1
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά,
Έχω ενα θυλικό κλόστερ με διάρροια, κάθετε συνέχεια φουσκωμένο και πρόσεξα ότι
έχει λίγο κίτρινο ύγρο στο ράμφος του κάτω από το ρουθούνι του. Πήγα σε ένα pet shop
και μου έδωσε το TABERNIL SULFA 4 σταγόνες για 8 ημέρες, του έδωσα το φάρμακο αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τι με συμβουλεύεται να κάνω?
 

Isidoros

PB New Member
1 Απρ 2007
512
21
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
#2
Το πρόβλημα της διάροιας απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να το αντιμετωπίζεις αρκετό καιρό.Πάνω από δέκα μέρες.Η διάρροια είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα.Το πουλί δεν τρέφεται σωστά αφυδατώνεται και στο τέλος μπορεί να πεθάνει.Βέβαια η διάρροια μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες.Πρέπει να κοιτάξεις το πουλί φυσώντας το από κάτω.Μπορεί να έχει πρησμένο συκώτι πρησμένα έντερα να δεις αν έχει αδυνατίσει(καρινιάσει).Σε πρώτη φάση κάνε αυτά και το ξανασυζητάμε.Μακάρι να είναι κάτι απλό
 
#3
Kοίταξα το πουλί και στην δεξία πλευρά του έχει ένα κύκλο με έντονο σκούρο χρώμα σαν μελανιά και μοίαζει να είναι λίγο πρησμένο, στην αριστερή πλεύρα έχει μια κάθετη γραμμή με ίδια απόχρωση και λίγο πιο πάνω απο τα γενιτικά όργανα έχει άλλη μια ίδια γραμμή.
Ευχαριστώ.
 

Isidoros

PB New Member
1 Απρ 2007
512
21
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
#4
Απο ότι καταλαβαίνω το πουλί πάσχει από εντερικά.Τα εντερικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε βακτήρια και ιούς αλλά και σε πρωτόζωα(κικιδια).Σε πρώτη φάση απομόνωσε το πουλί.Σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ χρησιμιποιώ σαν φάρμακα το bogena astrisyline ή το bogena sivotine.Χορηγώ επίσης προαιρετικά και το bogena qrs για να προλάβω την αφυδάτωση.Ακόμα μπορείς να τοποθετήσεις στο φαγητό του ή σε ξεχωριστό κύπελο μία μίξη από βασιλικό θυμάρι και ρίγανη αφού όπως έχω διαβάσει δρουν κατασταλτικά απέναντι στα κοκίδια.Καλό θα ήταν να απολυμάνεις και το κλουβί του.
 
#5
Ευχαρηστώ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου. Στο ίδιο κλουβί είχα και ένα αρσενικό, αυτό δεν δείχνει να έχει πρόβλημα, θα πρέπει να χορηγήσω προληπτικά και σ' αυτό? και το κλουβί με τι θα το απολυμάνω?
 

Isidoros

PB New Member
1 Απρ 2007
512
21
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
#6
Καλό θα ήταν να απομακρύνεις τον αρσενικό από το κλουβί και για προληπτικούς λόγους και η θυληκιά να είναι πιο ήρεμη.Μπορείς να πολυμάνεις το κλουβί με βραστό νερό ή με κάποιο σπρέυ που κυκλοφορούν στο εμπόριο για τέτοιες περιπτώσεις.