Διάρκεια κελαϊδίσματος και τόνος φωνής. Είναι κληρονομικά;

Συζήτηση με θέμα Διάρκεια κελαϊδίσματος και τόνος φωνής. Είναι κληρονομικά;, που ξεκίνησε από spirtoulis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Φεβ 2009.

 1. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Η διάρκεια του κελαϊδίσματος και ο τόνος της φωνής στα καναρίνια είναι κληρονομικά?
   
 2. Goutaki_syros

  Goutaki_syros PB New Member

  Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο..αλλα δεν ειναι απόλυτο.Τα καναρίνια ότι ακούνε μαθαίνουν και λένε.Θα σου δώσω δικό μου παράδειγμα..Είχα κάναρο που δεν κελαιδούσε και έβγαζε πουλιά που ακουγαντα άλλα και γινοντουσαν και καλύτερα...Φιλικα Γιώργος>(Θα σου πουν και άλλοι πιο έμπειροι)
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
 4. Όπως είπε και ο Γιώργος παίζει το ρόλο της η κληρονομικότητα. Όμως δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει το κελάηδισμα. Τα ακούσματα, το περιβάλλον στο οποίο ζούνε τα πουλιά, η τροφή κλπ. όλα έχουν μερίδιο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν μιλάμε για καναρίνια φωνής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο δάσκαλος που θα ακούνε μικρά. Επίσης στην κληρονομικότητα παίζουν ρόλο και τα γονίδια της μάνας τα οποία υπάρχουν άσχετα που δεν κελαηδάει. Μπορεί να έχουμε ένα αρσενικό με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε στη φωνή του αλλά η θηλυκιά να προέρχεται από πουλιά με εντελώς διαφορετικές φωνές, το αποτέλεσμα τότε θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε.
   
 5. sainer

  sainer PB New Member

  νομιζω οτι αν ακουνε διαφορες φωνες απο οταν ειναι μικρα μεχρι να ενιληκιωθουν θα αποκτησουν καλυτερο τραγουδι.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...