Διάθεση για 3η γέννα με ξεπουπουλιάσματα

Συζήτηση με θέμα Διάθεση για 3η γέννα με ξεπουπουλιάσματα, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Μαϊ 2016.

Panagiota.
Best Answer Panagiota., 16 Μαϊ 2016
Στα πλάνα μου.. όχι,δεν είναι 3η γέννα,ειδικά τώρα.. χρονικά,αλλά η φύση μάλλον έχει εντελώς διαφορετικά πλάνα. τι προτείνετε να ακολουθήσω;; Δημήτρη... Ολόκληρο το Post
 1. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  καλησπέρα σε όλους μας!!
  όπως πιθανόν μπορείτε να διακρίνετε και από τον τίτλο,οι θηλυκιές μου δείχνουν - τις τελευταίες 2 μέρες - έντονα την διάθεση να προχωρήσουν και σε 3η γέννα.
  Οι νεοσσοί που βρίσκονται στις φωλιές είναι 18 και 23 ημερών αντίστοιχα,εξαρτώνται ακόμη από την μαμά αν και έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ξεπορτίζουν στα κλαδιά. Οι αρσενικοί βρίσκονται στο άλλο άκρο,τροφοδοτώντας τακτικά τις θηλυκιές μέσω του χωρίσματος,και ο λόγος που τους χώρισα ήταν επειδή από την 2η κιόλας γέννα,ήθελαν συνεχώς να βατεύουν και μόλις οι μάχες έφτασαν στις φωλιές(με τα αυγά μέσα σε προχωρημένη επώαση)..τότε και απομακρύνθηκαν.
  Αλλά αυτό που παρατήρησα σήμερα ήταν το εξής:
  από το πρωί καθαρίζουν σαν τρελές τις ήδη υπάρχουσες φωλιές και άρχισαν να ξεπουπουλιάζουν τα μικρά..μη σκεφτείτε πολύ,αλλά τις είδα μέσα σε 2 ώρες να τους τραβούν τα πούπουλα 2-3 φορές.
  Στα πλάνα μου.. όχι,δεν είναι 3η γέννα,ειδικά τώρα.. χρονικά,αλλά η φύση μάλλον έχει εντελώς διαφορετικά πλάνα.
  τι προτείνετε να ακολουθήσω;;
   
 2. Best Answer:
  Post #326347 by Panagiota., 16 Μαϊ 2016
 3. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Ψήφοι: 1
  Δημήτρη μου τα όρια τα θέτουμε εμείς οι ίδιοι. Οι καναρες σου είμαι σίγουρη ότι αν αυτή τη στιγμή δείχνουν διάθεση για τρίτη γέννα, αργότερα θα δείξουν διάθεση και για τέταρτη και για πέμπτη και για έκτη γέννα. Από ότι γνωρίζω μέσα από τις συζητήσεις μας, είχες αναφέρει ότι στις δύο γέννες θα σταματήσεις και τον τρόπο τον γνωρίζεις πολύ καλά με τόσο διάβασμα που έχεις ρίξει στο φόρουμ. Πιστεύω ότι σε παίρνει οριακά για μια ακόμα γέννα, αν και την κατάσταση των καναρινιων σου τη γνωρίζεις εσύ ο ίδιος. Είμαι βέβαιη πως είναι υγιέστατα γιατί γνωρίζω τον τρόπο που τα φροντίζεις. Εγώ προσωπικά σταματώ στις δύο γέννες και αφήνω ελάχιστα ζευγάρια να κάνουν και τρίτη. Η απόφαση είναι δική σου. Εν κατακλείδι, θα σου πω κάτι που έχω κρατήσει από τον κύριο Γιάννη misalouris ότι πιο εύκολο είναι να σταματήσεις τα πουλιά να πάνε σε άλλη γέννα, παρά τον εκτροφέα.
   
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..οριακά,πολύ οριακά,είναι αλήθεια.
  Από απόψεως υγείας,είναι πάρα πολύ καλά όλα τους..και εδώ κολλάω,μην αρχίζουν και ''ξεπουπουλιάζονται'' πριν την ώρα τους..και με τα μικρά ακόμη μέσα!
  ..δεν θεωρώ πως ανήκω σε αυτούς,Παναγιώτα μου,και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ που πήρες θέση στον προβληματισμό μου..εσύ τουλάχιστον βρήκες το θάρρος!!:thumbsup::p
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα ... έλεγε η γιαγιά μου και δεν το ξεχνάω ποτέ. Δημήτρη , Dimitris.P είναι η ευκαιρία να τελειώσεις για το 2016 την αναπαραγωγή αφού έχεις βάλει το χώρισμα στα αρσενικά.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το διάστημα που τα μικρά μεγαλώνουν και μέχρι να ντυθούν με τα τελικά φτερά είναι ένα όμορφο
  κομμάτι της εκτροφής.
  Τα βλέπουμε να αλλάζουν συνεχώς και να ομορφαίνουν ...
  Καιρός για "διακοπές"....
  Να μου κάνεις και παρέα...
   
Φόρτωση...